Четвъртък,16 Август, 2018
Акценти:


САЩ – Ким е паднал на колене, дали лидерът на КНДР няма да отмени срещата с Тръмп

Словесната обстрел от страна на САЩ се разгаря с нова сила, този път приближен на Тръмп обяви, че Ким Чен Ун е паднал на колене. Доколко това ще помогне за провеждането на съмита в Сингапур, и дали той изобщо ще се състои ще се разбере в близките дни.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун на колене е молил за среща, заяви адвокатът на президентът на САЩ Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, цитиран от Bloomberg.

"Те обидиха нашия вицепрезидент и съветника по националната сигурност. Те ни заплашиха с ядрена война, в която обещаха да победят. Тогава ние анулирахме срещата на върха. След това, Ким Чен Ун падна на колене и започна да се моли за нея. Точно това е позицията, в която той трябва да се постави",- заяви Джулиани държейки реч в Израел.

В края на май Тръмп е изпратил писмо до Ким Чен Ун, в която е заявил, че не смята за необходимо да се проведе срещата на високо равнище, поради наскорошните "враждебни" изявления на Пхенян. В същото време, американският президент подчерта, че е готов да се срещне с лидера на КНДР в бъдеще.

Според него властите в Пхенян са имали бърза реакция, след като Тръмп обяви, че отменя срещата. След бързи преговори президентът обяви, че тя все пак ще се състои на 12-ти юни в Сингапур.

Според неговите думи самият севернокорейски лидер е настоявал за провеждането на срещата. Вече всички подробности за срещата между Ким Чен Ун и Тръмп са договорени.

Тръмп vs Ким Чен Ун - Най-чутовните изказвания за ядрената и ракетната програма на КНДР и един за друг

edd774b2d8f25526f36a6113bf6cafa0 L

По-долу привеждаме някои от най-известните изказвания на лидерите на САЩ и КНДР в хронологичен ред.

Заявленията на Доналд Тръмп:

1. Ким Чен Ун очевидно му сече пипето!

Тръмп - често ме питат дали лидерът на КНДР е полудял.

"Нямам представа. Но мога да ви кажа, <...>, че той е бил един млад човек на 26 или 27 години, когато получи властта от баща си, когато баща му умря. Той е трябвало да се справи с, очевидно, много твърди хора, генерали и други" , - заяви президентът на САЩ.

Според него, в ранна възраст, Ким Чен Ун е успял да се задържи на власт, а "много хора са се опитвали да му я отнемат".

- Така че е очевидно, че му сече пипето!

2. Ким Чен Ун е луд с ядрено оръжие

В телефонен разговор с президента на Филипините Родриго Дутерте през април 2017 г. Тръмп нарече диктатора на Северна Корея Ким Чен Ун "луд с ядрено оръжие".

3. КНДР е голям проблем, който ще бъде решен. Можем да се хванем на бас.

На 26 май 2017, след среща с японския премиер Шиндзо Абе преди срещата на върха на Г-7 на италианския остров Сицилия Тръмп заяви, че Северна Корея е голям проблем в задграничния дневния ред на Вашингтон.

"Този въпрос до голяма степен се намира в центъра на нашето внимание . Това е голям проблем, това е глобален проблем, и той ще бъде решен. В един момент ще се реши. Можем да се хванем на бас за това", каза президентът на САЩ.

4. Изстрелването на балистична ракета о страна на КНДР е демонстрация на неуважение към Китай

На 29-ти Май 2017 Доналд Тръмп написа на страницата си в Twitter, че КНДР показва неуважение към Китай, изстрелвайки своите балистични ракети.

5. Този момък не може ли да си намери по-добро занимание?

Вечерта на 3 юли 2017 г., коментирайки в Twitter поредното изстрелване на севернокорейска балистична ракета Тръмп, си зададе въпроса, дали "този момък не може да си намери по-добро занимание".

6. Критичен момент за целия свят

На 6 юли 2017, на съвместна пресконференция с президента на Полша Анджей Дуда Тръмп заяви, че светът изживява критичен момент заради заплахата от глобалния тероризъм и поведението на Северна Корея.

7. Трябва да сме твърди и решителни

На 8 август 2017 г. президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на своята страница на Twitter, че с КНДР трябва да се държим твърдо и решително.

8. Северна Корея е по-добре да не ни заплашва – ще отговорим "огън и ярост"

На 8 Август 2017-та, след като Северна Корея отговори с заплахи и отказа да преговаря със Съединените щати за засилването на санкциите от страна на ООН, Тръмп заяви пред репортери, че Вашингтон ще реагира на новите заплахи с "огън и ярост."

9. Възможно, предупреждението за "огън и ярост", не е било "достатъчно твърдо"

На 10 Август 2017-та, след като КНДР заявиха за възможен ракетен удар срещу американската военна база на остров Гуам, Тръмп заяви, че може би предупреждението към Северна Корея за "огън и ярост" не е било "достатъчно твърдо".

10. Ким Чен Ун взе мъдро и обосновано решение

Отказът на Ким Чен Ун от идеята да атакува Гуам бе наречено от Тръмп "мъдро и обосновано решение".

11. Северна Корея започна да уважава Съединените щати

На 23 август 2017 г. Тръмп заяви, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун, е започнал да уважава Щатите. След като Ким Чен Ун заяви, че няма да атакува Гуам.

12. Всички варианти вече са на масата

На 29-ти Август 2017, коментирайки последното дотогава изстрелване на балистична ракета от севернокорейския режим, която падна в Тихия океан на 1180 километра източно от японски остров Хокайдо, Тръмп заяви, че в момента всички варианти за ответни действия се намират на неговата "маса".

13. Военните действия не са "най-предпочитаният вариант"

Коментирайки резултатите от телефонните преговори с председателя на Китай Си Дзинпин, по време на които е бил повдигнат въпросът за провокациите от страна на Северна Корея. Тръмп заяви, че военните действия срещу Северна Корея не са "най-предпочитаният вариант" за разрешаване на проблема на Корейския полуостров.

14. Ким Чен Ун е безумец

На 22 септември 2017 г. Тръмп нарече Ким Чен Ун безумец и го заплаши с невиждано досега изпитание.

15. Човекът-ракета изпълнява самоубийствена мисия, Съединените щати са готови "напълно да унищожат" КНДР.

На 19 септември 2017 година по време на първата си реч пред Общото събрание на ООН, президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Ким Чен Ън човекът-ракета и изрази готовността на САЩ "да унищожи напълно" Северна Корея.

16. Преговорите с КНДР са загуба на време

На 1 октомври 2017 Тръмп написа на страницата си в Twitter, че американските дипломати не трябва да си губят времето за преговори с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун.

17. Защо ме нарече "старче", аз не го наричам "нисък и дебел"?

На 12 ноември Тръмп написа обиден в Twitter: "Защо Ким Чен Ун ме оскърби, наричайки ме "старче", аз никога не го наричам "нисък и дебел". Какво да направя, аз се опитвам да бъда негов приятел - може би някой ден това ще се случи ".

Заявления на КНДР и лично Ким Чен Ун:

1. Администрацията на Тръмп приближава деня на превръщането на континента в пепел

На 3 юни 2017 Северна Корея осъди симулацията на САЩ на прихващането на междуконтинентална балистична ракета на страната и заяви, че Съединените щати не са в състояние да прихванат масивен ядрен удар.

2. Резолюция на Съвета за сигурност на ООН е враждебен акт

На 4 юни 2017 г. Северна Корея заяви, че резолюцията на Съвета за сигурност е "враждебен акт, който има за цел да сложи край на тестването на ядрените сили и да обезоръжи страната".

3. Психопатът Тръмп

На 22 юни 2017 в редакционната статия на севернокорейското издание Rodong Sinmun, КНДР призова Южна Корея да не следва политиката на президента на Съединените щати Доналд Тръмп, наричайки при това лидера на САЩ психопат.

4. На санкциите ще отговорим с "праведни действия"

На 7 август 2017 г. медиите съобщиха, че Северна Корея е осъдила последните наложени от ООН срещу нея санкции.

Според изявлението на официалната информационна агенция на КНДР новите санкции "нарушават суверенитета" на тази страна.

Пхенян обеща да отговори с "праведни действия", без да уточнява какви ще са те.

5. Заплахите за нанасяне на ракетни удари срещу острова Гуам, където се намира военната база на САЩ

На 9 август 2017 г. севернокорейските въоръжени сили обявиха, че обмислят възможността за нанасяне на ракетни удари в района на Гуам, където се намира военна база на САЩ.

Пхенян "предупреди, че е готов да води тотална война, ако Вашингтон започне превантивна война срещу него".

6. Изстрелването на ракета, която прелетя над Япония е прелюдия към изстрелването на ракети към Гуам

На 30 август 2017 лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун заяви, че последните балистични изпитания на Северна Корея, които се проведоха на 29-ти август са "прелюдия" към изстрелването на ракети към американската военна база на остров Гуам.

7. Водородна бойна глава за балистична ракета

На 3 септември 2017 г. властите в КНДР заявиха, че са разработили водороден боен заряд, който е достатъчно компактен, за да бъде инсталиран на междуконтинентална балистична ракета.

8. Тестът на водородната бомба е подарък за САЩ

На 5 септември 2017 г. постоянният представител на КНДР в ООН Хан Син заяви, че последният тест на водородната бомба е "подарък за Съединените щати".

Според думите на севернокорейския дипломат, Пхенян възнамерява да изпрати на Съединените щати "нов пакет с подаръци".

9. Съединените щати ще платят скъпо за думите на своя представител в Съвета за сигурност на ООН

На 8 септември 2017 Северна Корея заяви, че САЩ ще платят скъпо за думите на техния представител Ники Хейли в Съвета за сигурност на ООН за това, че Пхенян "иска война."

Държавната новинарска агенция на КНДР нарече тези думи на Хайли истерични.

10. САЩ ще платят с болка и страдание за новите санкции

На 11 септември 2017 г. от Министерството на външните работи на КНДР заявиха, че Съединените щати ги очаква "най-голямата болка и страдание в тяхната история", ако Съветът за сигурност на ООН одобри резолюцията за разширяване на санкциите.

11. Япония ще потъне до дъното на океана, а САЩ ще се превърнат в "пепел и тъмнина"

На 14 септември 2017 Северна Корея заплаши с ядрен удар да изпратите Япония на океанското дъно, а САЩ да потопи в "пепел и мрак", съобщи централната телеграфна агенция на КНДР.

12. Ако Тръмп си помисли, че може да ни "изплаши с кучешки лай" - това са "кучешки сънища"

На 21 септември 2017 ръководителят на Министерството на външните работи на КНДР Ри Йонг Хо коментира изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп, който в реч от трибуната на Организацията на обединените нации заплаши да "унищожи напълно" КНДР.

"Ако той смята, че може да ни изплаши с кучешки лай, то това са си кучешки сънища", заяви министърът.

Медиите отбелязаха, че в корейския език фразата кучешки сънища, означава абсурд и безмислица.

13. Тръмп се държи като "умствено изостанал американски малоумен старчок".

На 22 септември 2017 г. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза, че американският президент Доналд Тръмп се държи като "гангстер", който ще трябва да плати скъпо за заплахите за унищожаването на КНДР.

При Това Ким Чен Ун отбеляза, че твърденията на Тръмп още повече са го убедили, че КНДР е избрала "правилния път за развитие".

"Психически невменяемото поведение на президента на САЩ, заявил открито от трибуната на ООН за намерението, да унищожи напълно суверенна държава ... кара хората с нормален начин на мислене, да се замислят за внимателност и хладнокръвие", каза лидерът на Северна Корея, допълвайки, че президента Тръмп е "умствено изостанал американски малоумен старчок" (mentally deranged U.S. dotard).

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Видео-война на статуи: В Ню Йорк заради полу-гола статуя на Клинтън се сбиха

Видео-война на статуи: В Ню Йорк заради …

Инсталираната в Ню Йорк топлес статуя на кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия, Хилъри Клинтън предизвика скандал, пише вестникът New York Daily News. Статуята, бе инсталирана от 27-годишният художник...

19-10-2016, 00:10

Екипажът на военен самолет на САЩ  оцеля след катастрофа в Ирак

Екипажът на военен самолет на САЩ оцеля…

Екипажът на американски военен самолет оцеля след твърдо приземяване в Ирак, съобщи  Washington Post, позовавайки се на началник щаба на американския флот адмирал  Джон Ричардсън. Според него, разузнавателения самолет е направил...

09-03-2016, 00:03

Въоръжените опозиционни групировки  изоставиха историческите райони на Алепо

Въоръжените опозиционни групировки изос…

Отрядите на непримиримата сирийската опозиция изцяло изоставиха историческите райони на град Алепо. Това съобщи телевизионния канал Аl Mayadeen. Според неговите данни, въоръжени бунтовници са се изтеглили от старите квартали. Отбелязва се...

07-12-2016, 00:12

Учените са открили тайната на вечната младост

Учените са открили тайната на вечната мл…

    Биолози от École Polytechnique Fédérale в Лозана Швейцария, са използвани витамин за подмладяване на стволовите клетки, които регенерират увредените тъкани, но с възрастта постепенно губят способността си. Ключът към възстановяването...

29-04-2016, 00:04

Който е предупреден, той е въоръжен: Китайското разузнаване открадна плановете на Пентагона за бъдещата война с Китай

Който е предупреден, той е въоръжен: Кит…

Китайското разузнаване е откраднало от Пентагона секретни планове, разработени в случай на конфликт между Съединените щати и Китай. Това в четвъртък 27 октомври съобщи Washington Free Beacon. Изданието твърди, че е...

28-10-2016, 00:10

Газови войни: За Азербайджан може, за Русия не - Еврокомисията в опит да съхрани за Украйна годишен приход в размер на 3 милиарда

Газови войни: За Азербайджан може, за Ру…

Европейската комисия (ЕК) атакува "Северните потоци" в опит да съхрани за Украйна годишен приход в размер на 3 милиарда долара - няма да ги забрани, но ще ги спъва. От друга...

12-11-2017, 00:11

Вече знаем държавата с най-бързият мобилен интернет

Вече знаем държавата с най-бързият мобил…

Британската компания OpenSignal анализира състоянието на мобилните комуникации в цял свят и представи рейтинг на страните с най-бърз мобилен интернет. Отчета е публикуван на интернет страницата на дружеството. Според оценките на...

18-08-2016, 00:08

АВС: Доналд Тръмп назова причината за изникването на ИДИЛ в Близкия изток

АВС: Доналд Тръмп назова причината за из…

Президента Доналд Тръмп смята, че появата на международната терористична групировка "Ислямска държава" е могла да бъде избегната, ако САЩ бяха поели контрола над петролните месторождения в региона. С червеното кръгче е...

26-01-2017, 00:01

Independent: Британия обучава саудитските пилоти на фона на ударите на коалицията в Йемен

Independent: Британия обучава саудитскит…

Британската партия на Либерал-демократите заяви, че Великобритания е обучавала пилотите на ВВС на Саудитска Арабия, въпреки отправените по адрес на Кралството обвинения за военни престъпления в Йемен, пише вестник Independent. В...

23-10-2016, 00:10

Ескалация: САЩ потвърдиха унищожаването на самолет на сирийските ВВС

Ескалация: САЩ потвърдиха унищожаването …

Американски изтребител свали сирийски самолет в района на град Рака, съобщи в неделя Reuters, позовавайки се на Министерството на отбраната на Сирия. Самолетът е бил свален в неделя след обяд по...

19-06-2017, 00:06

The ​​Wall Street Journal: Известни са кандидатите за ключовите позиции в кабинета на Тръмп

The ​​Wall Street Journal: Известни са к…

Победата в президентската надпревара е факт, и сега републиканеца Доналд Тръмп може да пристъпи към следващия, не по-малко важен етап - формирането на правителството. И, според The ​​Wall Street Journal...

10-11-2016, 00:11

Yeni Safak: Правителството забрани на турците да боядисват косите си в черно

Yeni Safak: Правителството забрани на ту…

На турците им забраниха да си боядисват косата в черно. Съответната заповед е издадена от Министерството на вероизповеданията на страната (Диянет), съобщава турското издание Yeni Safak. "Косата, брадата и мустаците могат да бъдат...

03-12-2017, 00:12

Право куме в очи: След като Германия повика мигрантите в Европа, да си отговаря за тях

Право куме в очи: След като Германия пов…

Щом Германия призова нелегалните мигранти да идват е Европа, нека в този случай не прехвърля отговорността за тях върху други страни, заяви чешкият президент Милош Земан по време на срещата...

26-08-2016, 00:08

Видео: Късмет - Британец намери в съветски танк Т-54 златни кюлчета за 2,5 милиона долара

Видео: Късмет - Британец намери в съветс…

Колекторът от Великобритания Ник Мийд намери в съветски танк Т-54 пет златни кюлчета на обща стойност 2 милиона паунда (2,5 милиона долара), това на 9 април съобщи вестник The Sun. 55-годишният...

10-04-2017, 00:04

Маратонки на Майкъл Джордън се продадоха на търг за рекордните 190 хиляди долара

Маратонки на Майкъл Джордън се продадоха…

Маратонки, с които американския баскетболист Майкъл Джордън спечели Олимпийските игри през 1984 година се продадоха на търг от аукционната къща SCP Auctions за 190 хиляди долара. Съответната информация бе публикувана...

12-06-2017, 00:06

7up: В Тексас застреляха седем души

7up: В Тексас застреляха седем души

На 10 септември, в резултат на стрелба в частна къща в град Плано в Тексас загинаха седем души. Съседите, които чули изстрелите извикали полицията. Според полицейския говорител Давид Тили, след съобщенията...

11-09-2017, 00:09

Газови войни: В отчаян опит да спре &quot;Северен поток-2&quot;, Порошенко е готов да подари контрола над газопреносната мрежа на Украйна на Германия и САЩ

Газови войни: В отчаян опит да спре …

Берлин ще получи контрол върху украинската газопреносна мрежа, ако спре проекта "Северен поток-2". Порошенко покани Германия да участва в международен консорциум за управлението на украинската газопреносна система. Условието към Берлин е...

20-06-2018, 00:06

Какъв ще е светът през очите на учените от DARPA след 30 години

Какъв ще е светът през очите на учените …

Какъв ще е светът през очите на ученитеот DARPA след 30 години Светът, през 2045 година ще бъде съвсем различен. Предсказването на бъдещето е неблагодарна работа, но като прогнози относно технологичния...

19-12-2015, 09:12

Новият стадион на &quot;Бешикташ&quot; струващ 100 милиона евро бе открит

Новият стадион на "Бешикташ" с…

В понеделник в Истанбул се състоя откриването на новия стадион на клуба, капацитета на спортното съоръжение е 42 хиляди зрители и той получи името "Vodafone Arena". Стадионът е построен на...

12-04-2016, 00:04

Ибра отказа да играе в Китай за 75 милиона евро на година

Ибра отказа да играе в Китай за 75 милио…

    Нападателят на френския клуб PSG Златан Ибрахимович е отказал да подпише договора с китайски клуб със заплата от 75 милиона евро. За това на 25 април информира Le 10 Sport. Според...

25-04-2016, 00:04

Русия КАЗА: Сериозни проблеми в космоса могат да подпалят война

Русия КАЗА: Сериозни проблеми в космоса …

Jessica Orwing Business Isider НАСА вече предупреди, че голямото количество космически боклук около планетата излиза извън контрол, но сега група руски учени сочат още едно непредвидено последствие от тези отпадъци: Война. Според...

27-01-2016, 00:01

Le Nouvel Observateur: Археолози призовават ЮНЕСКО да не дава Палмира на Русия

Le Nouvel Observateur: Археолози призова…

    Група учени археолози със световна известност от няколко страни, се обърнаха към ЮНЕСКО с призив да прояви неутралитет, и да „сложи край на ситуацията, в която Русия се разпорежда еднолично...

26-04-2016, 00:04

Видео - Ердоган: ЕС ще си плати за несправедливото отношение към Турция

Видео - Ердоган: ЕС ще си плати за неспр…

Европейските страни ще бъдат отговорни за "несправедливото отношение" към Турция след референдума за промените в конституцията, който ще се проведе на 16 април, заяви президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Това...

10-04-2017, 00:04

Видео х 3: Намериха телата на изчезналите моряци от американския разрушител

Видео х 3: Намериха телата на изчезналит…

Телата на седемте моряци от американския разрушител USS Fitzgerald DDG-62 изчезнали след сблъсъка на контейнеровоза с военния кораб край Япония са открити в наводнените каюти, се съобщава на интернет страницата...

18-06-2017, 00:06

France Presse: Атентати и иракската столица Багдад, има загинали

France Presse: Атентати и иракската стол…

Най-малко 18 души загинаха при две бомбени експлозии в иракската столица в събота, съобщи агенция France Presse, позовавайки се на полицията. Според данни на агенцията, при експлозиите прогърмяли в магазини на...

31-12-2016, 00:12

Видео: Филипински тийнейджър превъплътил се в Ники Минаж взриви мрежата

Видео: Филипински тийнейджър превъплътил…

Филипинският тийнейджър Аура Бригела в рамките на изпълнението си в телевизионния аналог на българското шоу "Като две капки вода" за деца, очарова интернет потребителите, като се превъплъти в американската певица...

11-04-2017, 00:04

Скандал във Ватикана: Обвиняват Папата в допускане на ерес

Скандал във Ватикана: Обвиняват Папата в…

Консервативни католически теолози и свещеници обвиняват Папата Франциск, че разпространява "еретични идеи". В изпратеното до Папата 25-странично послание Correctio filialis ("Синовните завети"), публикувано на уебсайта на инициативата, се казва, че в...

27-09-2017, 00:09

Видео: Chuwi Surbook анонсира нов таблет

Видео: Chuwi Surbook анонсира нов таблет

След само няколко месеца след пускането на първия си лаптоп Chuwi LapBook, компанията се подготвя за анонсирането на следващия нов продукт. Новият таблет се нарича Chuwi Surbook и за внедряването му...

29-04-2017, 00:04

Допитване: песимистичната нагласа към ЕС расте сред гражданите на държавите-членки

Допитване: песимистичната нагласа към ЕС…

Все повече европейци са изразили негативното си отношение към Европейския съюз във връзка с миграцията и икономическата криза, това показват резултатите от социологическо проучване на Американския център за изследване на общественото...

08-06-2016, 00:06

Право куме в очи: Израелския премиер – ЕС са безумци, унгарския му колега е на същото мнение

Право куме в очи: Израелския премиер – Е…

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху остро се изказа за ЕС по време на закрита среща в унгарската столица Будапеща тази сутрин, пише израелското издание "Аарец". Нетаняху заяви пред премиерите на Унгария...

20-07-2017, 00:07

Bloomberg: Защо в момента на Белият дом не му е нужна нова среща между Тръмп и Путин

Bloomberg: Защо в момента на Белият дом …

Белият дом изненадващо отмени планираната официална среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин на срещата на върха на АРЕС във Виетнам, пише Bloomberg. Според американското издание, "сега, възможно, не е...

11-11-2017, 00:11

Reuters: САЩ намали персонала в подкрепа на Арабската коалиция в Йемен

Reuters: САЩ намали персонала в подкрепа…

Американските военни са изтеглили персонала си от Саудитска Арабия, който координираше подкрепата на коалицията във въздушната кампания на арабските държави водени от Рияд в Йемен, заявиха пред Reuters източници в...

20-08-2016, 00:08

Помагащ на баща си да събира дини малчуган от Китай се превърна в звезда на социалните мрежи

Помагащ на баща си да събира дини малчуг…

Едно дете от китайския град Юнчуан придоби популярност сред потребителите на социалните мрежи, след като в интернет се появиха снимки, на които той събира реколта от дини. За това пише...

07-07-2016, 00:07

Acer представи първият в света лаптоп с извит дисплей Predator 21 X

Acer представи първият в света лаптоп с …

В навечерието на IFA 2016, Acer проведе свое мероприятие, на което анонсира няколко интересни продукта. Особено внимание заслужава геймърският лаптоп Acer Predator 21 X, който получи първият в света извит дисплей...

01-09-2016, 00:09

Le Figaro: Екстремисти на ИДИЛ са получавали помощи от френският бюджет

Le Figaro: Екстремисти на ИДИЛ са получа…

В четвъртък, 26-ти Октомври, вестник Le Figaro позовавайки се на финансовата служба на френската съдебна полиция съобщи за това, че около 20% от френските жители, заминали "за джихад", са продължили...

27-10-2017, 00:10

Forbes: &quot;Путинските хакери&quot; ще подарят на Хилъри Клинтън предизборна изненада

Forbes: "Путинските хакери" ще…

Американският политик-демократ, лидер на малцинството в Камарата на представителите Нанси Пелоси на 20 август предупреди колегите си, че руските хакери може да обнародват през октомври фалшиви или подправени документи, за...

23-08-2016, 00:08

WP: Русия покани екипа на Тръмп на мирните преговори за Сирия в Астана, но не и администрацията на Обама

WP: Русия покани екипа на Тръмп на мирни…

Екипът на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп е получил от Москва покана да участва в преговорите за уреждане на ситуацията в Сирия, която ще започне в столицата на...

14-01-2017, 00:01

Пхенян е разработил военен план за &quot;освобождението&quot; на Южна Корея

Пхенян е разработил военен план за …

Северна Корея разработи план на военните операции по "освобождението" на Южна Корея. За това в понеделник, 7 март, съобщи ТАСС позовававайки се на разпространеното от Пхенян, заявление на Държавния комитет...

07-03-2016, 00:03

Изгубени в превода: В Израел арестуваха арабин за &quot;Добро утро&quot; във Facebook

Изгубени в превода: В Израел арестуваха …

Израелската полиция по погрешка арестува палестински работник, обърквайки желанието му да пожелае "Добро утро", с призив за атака срещу евреите. Според вестник "Хаарец", инцидентът се случил заради автоматичния преводач на Facebook...

22-10-2017, 00:10

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, петък 15 декември.

15-12-2017, 00:12