Либия: Алиансът "Хафтар Кадафи", тайната на 10 милиарда евро и проблемите на Саркози

Задаващият се в Либия алианс "Хафтар Кадафи", ще донесе много главоболия на Западния свят, защото, седем години след убийството на либийския лидер Муамар Кадафи, новия президент на страната може да има същата фамилия.

През последните месеци три новинарски ТОП новини от световни информационни агенции са свързани с Либия.

seyf al islam1

Основната е включването на Сейф ал Ислам (мечът на Аллах) Кадафи в състезанието за президентските избори. И две, явно свързани с основната - изчезването на повече от десет милиарда евро "либийски пари" от белгийската банка Euroclear Bank, и третата, за задържането в Нантер на Никола Саркози. Бившият президент на Франция го "мачкат" в рамките на разследване за незаконно финансиране на президентската му кампания през 2007 г., за получените от либийския лидер Муамар Кадафи 50 милиона евро кеш. Сума, превишаваща повече от два пъти максималния допустим лимит на разходите за предизборна кампания.

Всичко това разпали и стимулира интереса към Либия, "поугаснал" през последните седем години.

След като либийските бунтовници, подкрепени от войските на НАТО убиха полковник Муамар Кадафи.

Кадафи трябваше да умре ...

И не само заради баналната причина, позната под името "петрол". Полковникът имаше твърде големи и многобройни амбиции – злато, вода, и разбира се, петрол също имаше много.

Амбициите му позволиха да превърне Великата социалистическа народна Либийска Арабска Джамахирия (така се наричаше държава под управлението на Кадафи) в успешна социална държава със "среден просперитет". Където обезщетението за безработица бе 900 динара (1000 лева), а един литър бензин - 0.18 динара. За страна от "третия свят" това е непростително високо ниво, а парчетата от тортата не стигат за всички: само за тънката прослойка на "колективния цивилизован Запад".

Кадафи бе основният инициатор на идеята за отказ от долара и еврото във взаимните банкови операции. Русия и Китай още изобщо не се замисляха за "енергийна рубла" или "златната борса" в Шанхай, когато Муамар вече открито призоваваше за атака срещу фиантните валути (фиксирани към американския долар) – в Дакар (Сенегал) в края на 2010 година. На финансовата база на единна златна валута ("златния динар") той предлагаше да се създаде единна африканска държава с арабско-негърско население от 200 милиона души. Идеите за създаване на единна златна валута и обединяването на африканските страни в една федерация намериха оживен отклик в редица арабски и почти всички африкански държави, и предизвикаха сериозно раздразнение в Европа и Съединените щати.

Още режима на Кадафи реализира мащабния проект GMMR (28 милиарда долара инвестиции) (Great Man-made River, Голямата река сътворена от хората) - добив и пренос на питейна вода от Нубийските водоносни пясъчници към гъсто населените северни райони на страната. Усвояването на тези водни запаси - 34 800 кубични километра чиста вода от стопените ледници, значително увеличаваше (на езика на търговия) либийската капитализация. А към разработването на този ресурс полковника не допусна нито европейския, нито американския капитал - само две компании: от Южна Корея Dong Ах Contruction и турската ENKA.

На 1-ви Септември 2010-та, въвеждайки в експлоатация третия етап на GMMR, Кадафи на митинг заяви: "Сега, когато това
достижение на либийския народ стана очевидно, заплахата на САЩ срещу страната ни ще се удвои!". Както се казва поглед в бъдещето. На 15-ти февруари 2011 г. в Бенгази започнаха вълнения, прераснали в "първата гражданска война", която на полковник Кадафи му струва живота.

За "златен динар" и единна африканска държава вече никой дори на ум не си мисли.

В самата Либия, според думите на Ахмед Кадафи ал-Дама, "всичко, което остана вътре в страната, беше разграбено. През всичките тези шест години не е положена нито една тухла. Улиците на столицата са без електричество, водоснабдяване е изключено, не се плащат заплати". Разбира се, може да се възрази, че всичко това е мрънкане на братовчеда на Муамар Кадафи, прогонен от Сирия в Египет, но тези думи изненадващо потвърди влиятелната американска агенция Bloomberg. В нейния "Обзор на компанията The Great Man River Made", в който става въпрос за управителите на "Голямата река сътворена от хората" е записано, че "през ​​последните 12 месеца не е имало транзакции" и дори отсъстват данни за ръководителите и членовете на борда на компанията (данни към 24 Март, 2018 година).

Първите три години лидерите на силите свалили Кадафи си го мереха, кой в Либия е по-големия началник, а след това без да са се разбрали, просто дадоха старт на "втората гражданска война". Напредъкът й може да стане тема на една отделна книга, ако не и няколко тома, но резултатите към момента, накратко, са следните.

Териториално Либия се върна към разделянето на три исторически района, един от които Фезан (антична Фазания) е разположен в сърцето на страната, в Сахара, населен с туареги и други номади. През септември 2013 г., племенните лидери на Фезан заявиха, че сами ще защитават своите граници и природните ресурси на региона. В действителност, Фезан се превърна в автономия, чиито лидери правят нещо, към което са привикнали още от времето на Ханибал - внимателно наблюдават борбата на други претенденти с цел навреме и при изгодни условия да се присъединят към победителите.

76905185ae4ccc118d7f3657090fd

"Останалите" – това са Триполитания и Киренайка, чиято вражда съществува още от древността.

В Триполитания номиналния център на властта е град Триполи, седалище на признатото от Организацията на обединените нации "Правителство на националния консенсус" (ПНС-премиер Фаис Сарадж). Но, това правителство е "само за чуждестранно ползване" и не контролира напълно дори самия град Триполи. "По места" в Триполитания властта се упражнява от териториалните ислямистки "военни съвети" (в Мисрата, Зинтан, Дарна и другите региони), чиито отношения с Триполи са базирани на не "подчинение на правителството", а на правилото на "чистата изгода". Например, въпреки многократните молби и искания на ПНС, зинтанците от бригадата "Абу Бакр ас-Садик" така и не предадоха на Триполи синът на Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам, който попадна в ръцете им през ноември 2011 година. А през април 2016 г., Сейф бе освободен, въпреки че Апелационната съдебната палата в Триполи задочно го осъди на смърт.

Като цяло, Триполитания, според унилото определение на бившия министър по вътрешна безопасност на Израел Шломо Бен Ами, "в момента се управлява от безброй мафиотски престъпни банди и въоръжени групировки". Издържат и насочват ислямистите на Триполитания преди всичко международни ислямистки организации, от Катар и Франция.

76905185ae4ccc118d7f3657090fd1

В Киренайка, номинална власт се намира в ръцете на "Камарата на представителите" - легално избрания парламент отседнал в Тобрук, след като бе изгонен от Триполи през август 2014 г. (председател на Камарата - Салах Иса). Военната съставяща на "правителство в Тобрук" е Либийската национална армия, водена от бившия корпусен генерал Халифа Хафтар (от 2016 - фелдмаршал). А това което се случва в Киренайка, е неизбежно по време на гражданска война - властта преминава при военните.

Според мнението на Анас Ел Гомати, основателят на либийската "Институт на Садек", в момента "вътре в страната тези, които са в състояние да контролират своите институции и да максимизират личните, племенните и политическите отношения, като правило са свързани с Хафтар, защото те контролират основните политически и икономически институции за безопасност". Това означава, че фелдмаршала е разширил влиянието си не само върху цялата Киренайка, но и върху сивата зона на "племенния хаос" в Централна и Западна Либия. И дори повече... Негов явен съюзник стана зинтанската бригада "Абу Бакр ас-Сидик", подпираща от запад (в гръб!) столицата на Триполитания.

До неотдавна взаимоотношенията между Триполитания и Киренайка поне бяха регулирани по някакъв начин от споразуменията, сключени в мароканския град Сирхат през декември 2015 г. Според тях се създаде един вид "колективен президент" на Либия - "президентски съвет" от 9 членове (по трима от Триполитания, Киренайка и Фезан). Но тази тромава и нефункционална конструкция не спря гражданската война, и затова не е изненадващо, че на 17 декември 2017 г. Хафтар обяви, че споразумението е невалидно. Сега войната трябва да се разгори с нова сила или...

Алиансът "Хафтар - Кадафи"

... или либийският фелдмаршал има друг план. На 13 декември миналата година министърът на външните работи на правителство на Националното съгласие на Либия Мохамед Тахер заяви, че изборите за президент на Либия ще бъдат проведени избори преди края на 2018-та. Теоретично, Киренайка би трябвало да възрази срещу такова предложение направено от опонентите на Триполитания. Но, Хафтар не само няма нищо против, той отиде още по-далеч, допускайки участието като кандидат на Сейф ал-Ислам Кадафи, сина на Муамар, ония същия, "преседял" в зинтанския затвор, който го спаси от разстрела в Триполи.

Това предполага формирането на изборния алианс "Хафтар - Кадафи", който, в случай на избори, ще бъде "обречен" на успех. Сейф ал-Ислям е не само спомен за обилните и безопасни времена на баща му, това са и гласовете на всички поддръжници на революцията в "Ал Фатах" (довела на власт Муамар през 1969 г.). Също така, това са още според гореспоменатия Ахмед Кадафа ад Дам "около 70 хиляди бивши бойци намиращи се в момента в Тунис и Египет".

i2MAFLXKJ

Като в сметките е и сестра му, популярната в Либия Айша Кадафи, на която се "закле във вярност" едно от най-големите племена Либия, УАРФАЛА. Както и всички затворници, които всяка революция произвежда в достатъчно количество.

От друга страна, Хафтар е не само армия и връзки между племената, но набелязващото се очевидно обръщане в посока Русия. За това говори посещението на Хафтар в Москва, както и тържествения прием на борда на "Адмирал Кузнецов", когато крайцера се връщаше от бреговете на Сирия. Сближаването с Русия може да помогне на фелдмаршала да си реши проблема с оръжието, защото Либия все още се намира под действието на Резолюция № 1973 на Съвета за безопасност на ООН от 17 март 2011 г., която забранява доставката на оръжие за Либия. Но, резолюцията не се нарушава само от тези, които нямат сили да я нарушат.

Франция например, не се церемонеше да я наруши едва два месеца след приемането на резолюцията: "Отбелязвайки в началото на май рискът от военна безизходица, Франция реши да премине директно към доставките на оръжие по въздуха хвърляйки ги с парашути ...: гранатомети, автомати, картечници, и най-вече противотанкови ракети "Милан". Преди това, оръжието доставяно на бунтовниците идваше от Катар и другите емирства от Персийския залив. И ако това сега си го припомним, защо Русия трябва да бъде срамежлива? Още повече, че "в замяна" може да получи военна база вече на територията на Либия - за да контролира Централното Средиземноморие. Относно "невъзможността" за такава база в момента толкова много се изговори както от либийците, така и от руснаците, че тя вече изглежда просто неизбежна.

Ако приемем версията за процеса на формиране на предизборния алианс "Хафтар Кадафи", то и ТОП сензацията от последно време става разбираема. "Парите на Кадафи" в Euroclear Bank (16 милиарда евро) бяха по четири сметки, открити от Libyan Investment Authority. А Хасан Ахмед Будай бе назначен там за ръководител от "правителството в Тобрук" (чети - Хафтар). Е, и къде са могли да изчезнат 10 милиарда? Има два отговора - или в пространството, или за нуждите на Тобрук.

Що се отнася до "неприятностите" на Никола Саркози - е, какво може да бъде по-ефективно за Киренайка, особено в навечерието на избори, от преследването на човек, чиято зла воля разруши Либия. Особено ако този човек е от Франция, оная Франция, която "патронира" сегашната Триполитания!

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Събота, 31 Март 2018 07:43

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Излезе новият трейлър на  "Тарзан" с Маргот Роби

Излезе новият трейлър на "Тарзан…

Warner Bros. пусна новият трейлър за филма "Тарзан Легендата ", с участието на Александър Скарсгард и Маргот Роби. В актьорския състав блестят имената на Кристоф Валц и Самюъл Джаксън. Кинотворбата...

07-06-2016, 00:06

Видео: Днес над Земята ще се издигне Суперлуна

Видео: Днес над Земята ще се издигне Суп…

В нощта на 3 срещу 4 декември в небето ще може да се види "Суперлуние", когато пълната луна се доближава възможно най-близо до Земята и изглежда с 14% по-голяма и...

03-12-2017, 00:12

Видео: С два убийствени гола Роналдо размаза Унгария

Видео: С два убийствени гола Роналдо раз…

Кристиано се завръща към върховата си форма. Рон не видя Габор Кирай в рамката на вратата и му наби два страхотни гола, и с левия, и с десния. Кристиано направи един много...

26-03-2017, 00:03

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, петък 22 септември.

22-09-2017, 00:09

Видео: Стрелеца от Лас Вегас е ликвидиран

Видео: Стрелеца от Лас Вегас е ликвидира…

Мъжът, който откри огън на посетителите на музикалния фестивал в Лас Вегас (щата Невада, САЩ) е бил ликвидиран, съобщи ABC News, цитирайки изявление на представител на местната полиция. От офиса на...

02-10-2017, 00:10

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани пряко по българските телевизии днес, четвъртък 16 февруари.

16-02-2017, 00:02

Официално потвърдено: Екстремистите на ИДИЛ отново превзеха Палмира

Официално потвърдено: Екстремистите на И…

Губернаторът на сирийската провинция Хомс, в която се намира в древната Палмира Талал Барази заяви, че екстремистите от терористичната групировка ИДИЛ са успели да превземат града, а про-правителствените сили са...

12-12-2016, 00:12

Бюти блогърка използва сто слоя лак за маникюр

Бюти блогърка използва сто слоя лак за м…

Канадската видеоблогърка Кристин Ротенберг показа на абонатите на своя YouTube канал, как, за 12 часа си направи маникюр, състоящ се от 116 слоя лак. Клипчето бе качено в YouTube на 5...

14-06-2016, 00:06

ВВС: ЕП е разединен, но гласува за създаването на европейска армия

ВВС: ЕП е разединен, но гласува за създа…

Европейският парламент прие резолюция, предвиждаща повече елементи на федерализация в ЕС, създаване на обща европейска армия, както и поста министър на финансите на общността, предаде ВВС. Резолюцията беше приета с гласовете...

17-02-2017, 00:02

Видео: Броят на жертвите на терористичната атака в Алепо надвиши сто души

Видео: Броят на жертвите на терористична…

Броят на жертвите на днешната терористична атака в предградието на сирийския град Алепо нарасна до 112 души, съобщи Reuters позовавайки се на Сирийската обсерватория за правата на човека (Syrian Observatory...

16-04-2017, 00:04

В Барселона  акостира най-голямият в света круизен кораб

В Барселона акостира най-голямият в све…

Най-големият в света круизен лайнер Harmony of the Seas пристигна в неделя в пристанището на Барселона, съобщи каталонското издание El Periodico. Круизния лайнер тип Oasis е построен във Франция, той напусна...

05-06-2016, 00:06

На биткойна му предсказват осемкратен ръст

На биткойна му предсказват осемкратен ръ…

Към средата на 2016 година биткойнът може да поскъпне осем пъти - от 440 на 3500 долара. С такава прогноза излезе генералният директор на китайската биткойн-борса BTCC Боби Ли, съобщава ...

29-12-2015, 07:12

Пентагонът потвърди за началото на оръжейните доставки за сирийските кюрди

Пентагонът потвърди за началото на оръже…

Започна доставка на огнестрелни оръжия и транспортни средства осигурени от коалицията водена от САЩ на "Сирийските демократичните сили" (СДС) в северна Сирия, съобщи представител на Пентагона. "Мога да потвърдя, че коалицията водена от...

31-05-2017, 00:05

Санкт Петербург: Наборник избяга от поделението за да гледа на кино "Warcraft"

Санкт Петербург: Наборник избяга от поде…

Войник избяга от военно поделение в региона на Ленинград, за да гледа филма "Warcraft", съобщи Life. Според изданието, 19-годишния жител на Тюмен спокойно се добрал до Санкт Петербург. Той е бил...

23-06-2016, 00:06

Алексис Ципрас: Brexit е предсказуема криза на ЕС

Алексис Ципрас: Brexit е предсказуема кр…

Brexit "стана предсказуема криза" и трябва да бъде сигнал за пробуждане на Европейския съюз. Това заяви на 28 юни гръцкият премиер Алексис Ципрас при пристигането за срещата на върха на...

29-06-2016, 00:06

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани пряко по българските телевизии днес, четвъртък 1 декември.

01-12-2016, 00:12

АР: Журналисти пристигнаха в КНДР, за да отразят закриването на полигона за ядрени тестове

АР: Журналисти пристигнаха в КНДР, за да…

Десетки журналисти от Китай, Русия, САЩ, Великобритания и други държави пристигнаха в Северна Корея, за да отразят закриването на полигона за ядрени опити в страната, съобщи АР. Събитието ще продължи от...

23-05-2018, 00:05

Тийнейджъри изсвириха тема от "Междузвездни войни" пред къщата на композитора на сагата

Тийнейджъри изсвириха тема от "Межд…

В Лос Анджелис (щата Калифорния, САЩ), двама тийнейджъри изсвириха заглавната тема от "Междузвездни войни" пред къщата на филмовия композитор Джон Уилямс (John Williams), който е написал музиката за сагата. Видеото...

20-07-2016, 00:07

ОПЕК предлага съюз на  Русия за съвместно противодействие срещу петролните спекуланти

ОПЕК предлага съюз на Русия за съвместн…

Организацията на страните износителки на петрол ОПЕК е предложила на Русия да се съюзят, за да противодействат заедно срещупетролните спекуланти, съобщава Daily Telegraph. Картелът отправи "най-мощният до момента призив към...

26-01-2016, 00:01

Цената на петрола за първи път тази година премина котата от 42 долара за барел

Цената на петрола за първи път тази годи…

Цените на петрола на еталонните марки се покачиха в петък на фона на спада на американския долар и съкращението на производство в САЩ, съобщава Bloomberg. Майските фючърси за петрол марка...

19-03-2016, 00:03

Бившия играч на Милан Кака Каладзе стана кмет на грузинската столица Тбилиси още на първия тур

Бившия играч на Милан Кака Каладзе стана…

Кандидатът на управляващата в Грузия "Грузинска мечта - Демократична Грузия" Каха Каладзе спечели още на първия тур на кметските избори в столицата Тбилиси, спечелвайки 54% от гласовете. Това се посочва...

22-10-2017, 00:10

Fox News: Зетя на Тръмп не е предлагал създаването на таен канал за комуникация с Русия

Fox News: Зетя на Тръмп не е предлагал с…

Зетят на американския лидер Джаред Кушнър на срещата си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк не е предлагал да се създаде таен канал за комуникация между Москва и администрацията...

30-05-2017, 00:05

Stratfor: Путин създава „лична армия”, за да избегне преврат

Stratfor: Путин създава „лична армия”, з…

В Русия се появи нова служба за сигурност, пише Stratfor. Владимир Путин издаде заповед за създаване на Национална гвардия. Официално, нейните задачи са борба с тероризма и организираната престъпност, а...

08-04-2016, 00:04

NYT: Северна Корея е в състояние за час да изстреля срещу Сеул 300 хиляди снаряда

NYT: Северна Корея е в състояние за час …

Дори хирургически, прецизни превантивни удари на САЩ срещу Северна Корея ще доведат до неизбежна акция на възмездие, която ще доведе до безпрецедентна разруха, особено в столицата на Южна Корея Сеул...

06-07-2017, 00:07

Краят на фрау Меркел?: Десните популисти от Европа разкритикуваха германската миграционната политика, "Благодарим ти Ангела, за терористите"

Краят на фрау Меркел?: Десните популисти…

Десните популисти от Франция, Холандия, Полша, Унгария, Австрия и Великобритания излязоха с рязка критика срещу германската политика относно бежанците и лично канцлера Ангела Меркел. Както съобщи DW, холандския политик Герд Вилдерс...

28-07-2016, 00:07

Илхам Алиев награди азербайджански военен обезглавил арменски войник

Илхам Алиев награди азербайджански воене…

 Президентът на Азербайджан Илхам Алиев награди азербайджански войник, който отряза главата на убития арменски войник Кирям Слоян. 20-годишният Слоян, езид по националност бе убит по време на бойните действия в...

02-05-2016, 00:05

Мира няма: Хилари Клинтън допусна възможност да се оспори резултатите от президентските избори в САЩ

Мира няма: Хилари Клинтън допусна възмож…

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън не изключва възможността да оспори резултатите от изборите през миналата година. Тя заяви това в понеделник във ефира на Националното обществено радио на...

19-09-2017, 00:09

Видео: Сирия заяви че е свалила самолет на израелските ВВС

Видео: Сирия заяви че е свалила самолет …

Противоречива информация пристига от Сирия и Израел. Четири израелски самолети са навлезли във въздушното пространство на Сирия, един от тях е бил свален от силите за противовъздушна отбрана на Сирия, това...

17-03-2017, 00:03

Американското разузнаване твърди че лидерът на ИДИЛ Ал Багдади е избягал от Мосул

Американското разузнаване твърди че лиде…

Според данни на американското разузнаване, главатарят на международната терористична групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, е избягал от Мосул преди началото на операцията по освобождаването на града. Багдади се укрива...

09-03-2017, 00:03

Видео: Президента Доналд Тъмп и Първата лдама Мелания Тръмп танцува на Бала на Свободата

Видео: Президента Доналд Тъмп и Първата …

Президента Доналд Тръмп и Първата дама Мелания Тръмп в петък 20 януари на Бала на Свободата след ,изпълниха първият си танц като домакини на Белия дом, пише пише Politico. "Направихме го...

21-01-2017, 00:01

Видео: Излезе официалния трейлър на осми епизод на "Междузвездни войни"

Видео: Излезе официалния трейлър на осми…

В мрежата се появи първият трейлър на филма "Междузвездни войни. Епизод VIII: Последният джедай". Действието в епизода се развива непосредствено след събитията, показани в предишната лента. Главните роли в осмия...

17-04-2017, 00:04

DWN: Киев може лесно да разруши газовите надежди на Москва и Берлин

DWN: Киев може лесно да разруши газовите…

Строителството на газопровода "Северен поток - 2" ще направи Германия "основна транзитна страна за руския газ и основен разпределителен център на природен газ в Европа", пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Това е...

08-11-2016, 00:11

Анкара: Полицията ликвидира въоръжен с автомат стрелец

Анкара: Полицията ликвидира въоръжен с а…

Спокойната петъчна вечер в столичния район Алтъндаг бе прекъсната от изстрели от прозореца на втория етаж на сграда в близост до болницата Ибн Сина (İbn-i Sina Hastanesi). Около 18:00 местно време...

24-10-2017, 00:10

Путин не е такъв геополитически гений, какъвто го представя света

Путин не е такъв геополитически гений, к…

Карл Билдт (Carl Bildt) Понякога хората казват, че Путин е геополитически играч притежаващ забележителни способности и постигащ големи успехи. Но ако историята ни учи на нещо, едно такова твърдение изглежда доста...

15-05-2017, 00:05

Добре живеем: Самолета на Кристиано Роналдо претърпя инцидент на летището в Барселона

Добре живеем: Самолета на Кристиано Рона…

Самолет на Роналдо аварира на летището на Барселона Доста неудобен за португалеца град. Самолета Gulfstream G200 собственост на Кристиано Роналдо аварира на летището Ел Прат в Барселона. Самолетът е получил поражения по...

30-09-2016, 00:09

The Washington Post: Професор познал резултатите от последните осем избори за президент на САЩ прогнозира победа на Доналд Тръмп

The Washington Post: Професор познал рез…

Следващият президент на САЩ ще бъде кандидатът на републиканците Доналд Тръмп. Тази прогноза направи в интервю за The Washington Post американският професор по политическа история Алан Личтмън (Allan Lichtman), преди...

25-09-2016, 00:09

Клинтън е обсъждала екзекутираният иранец в своята кореспонденция

Клинтън е обсъждала екзекутираният иране…

Сенаторът републиканец от Арканзас Том Котън заяви, че в хакнатият сървър с личната поща на Хилъри Клинтън е имало писма, относно съдбата на иранският ядрен физик Шарам Амири. Котън заяви: "Аз...

08-08-2016, 00:08

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, сряда 10 май.

10-05-2017, 00:05

Sunday Times: Великобритания иска да запази митническия съюз с ЕС

Sunday Times: Великобритания иска да зап…

Министър на финансите на Великобритания Филип Хамънд иска страната да остане в Митническия съюз на ЕС, съобщи вестник Sunday Times. Според информацията на вестника, който цитира неназовани източници, министър ще се...

14-06-2017, 00:06

Крим не съжалява за разрива с Украйна, а от Русия иска повече любов

Крим не съжалява за разрива с Украйна, а…

След две години много хора са доволни, че се разделиха с Киев, но отношенията с Москва не са така безоблачни, както би им се искало. Олег Зубков с такова въодушевление...

22-01-2016, 00:01