Неделя,22 Април, 2018
Акценти:


Либия: Алиансът "Хафтар Кадафи", тайната на 10 милиарда евро и проблемите на Саркози

Задаващият се в Либия алианс "Хафтар Кадафи", ще донесе много главоболия на Западния свят, защото, седем години след убийството на либийския лидер Муамар Кадафи, новия президент на страната може да има същата фамилия.

През последните месеци три новинарски ТОП новини от световни информационни агенции са свързани с Либия.

seyf al islam1

Основната е включването на Сейф ал Ислам (мечът на Аллах) Кадафи в състезанието за президентските избори. И две, явно свързани с основната - изчезването на повече от десет милиарда евро "либийски пари" от белгийската банка Euroclear Bank, и третата, за задържането в Нантер на Никола Саркози. Бившият президент на Франция го "мачкат" в рамките на разследване за незаконно финансиране на президентската му кампания през 2007 г., за получените от либийския лидер Муамар Кадафи 50 милиона евро кеш. Сума, превишаваща повече от два пъти максималния допустим лимит на разходите за предизборна кампания.

Всичко това разпали и стимулира интереса към Либия, "поугаснал" през последните седем години.

След като либийските бунтовници, подкрепени от войските на НАТО убиха полковник Муамар Кадафи.

Кадафи трябваше да умре ...

И не само заради баналната причина, позната под името "петрол". Полковникът имаше твърде големи и многобройни амбиции – злато, вода, и разбира се, петрол също имаше много.

Амбициите му позволиха да превърне Великата социалистическа народна Либийска Арабска Джамахирия (така се наричаше държава под управлението на Кадафи) в успешна социална държава със "среден просперитет". Където обезщетението за безработица бе 900 динара (1000 лева), а един литър бензин - 0.18 динара. За страна от "третия свят" това е непростително високо ниво, а парчетата от тортата не стигат за всички: само за тънката прослойка на "колективния цивилизован Запад".

Кадафи бе основният инициатор на идеята за отказ от долара и еврото във взаимните банкови операции. Русия и Китай още изобщо не се замисляха за "енергийна рубла" или "златната борса" в Шанхай, когато Муамар вече открито призоваваше за атака срещу фиантните валути (фиксирани към американския долар) – в Дакар (Сенегал) в края на 2010 година. На финансовата база на единна златна валута ("златния динар") той предлагаше да се създаде единна африканска държава с арабско-негърско население от 200 милиона души. Идеите за създаване на единна златна валута и обединяването на африканските страни в една федерация намериха оживен отклик в редица арабски и почти всички африкански държави, и предизвикаха сериозно раздразнение в Европа и Съединените щати.

Още режима на Кадафи реализира мащабния проект GMMR (28 милиарда долара инвестиции) (Great Man-made River, Голямата река сътворена от хората) - добив и пренос на питейна вода от Нубийските водоносни пясъчници към гъсто населените северни райони на страната. Усвояването на тези водни запаси - 34 800 кубични километра чиста вода от стопените ледници, значително увеличаваше (на езика на търговия) либийската капитализация. А към разработването на този ресурс полковника не допусна нито европейския, нито американския капитал - само две компании: от Южна Корея Dong Ах Contruction и турската ENKA.

На 1-ви Септември 2010-та, въвеждайки в експлоатация третия етап на GMMR, Кадафи на митинг заяви: "Сега, когато това
достижение на либийския народ стана очевидно, заплахата на САЩ срещу страната ни ще се удвои!". Както се казва поглед в бъдещето. На 15-ти февруари 2011 г. в Бенгази започнаха вълнения, прераснали в "първата гражданска война", която на полковник Кадафи му струва живота.

За "златен динар" и единна африканска държава вече никой дори на ум не си мисли.

В самата Либия, според думите на Ахмед Кадафи ал-Дама, "всичко, което остана вътре в страната, беше разграбено. През всичките тези шест години не е положена нито една тухла. Улиците на столицата са без електричество, водоснабдяване е изключено, не се плащат заплати". Разбира се, може да се възрази, че всичко това е мрънкане на братовчеда на Муамар Кадафи, прогонен от Сирия в Египет, но тези думи изненадващо потвърди влиятелната американска агенция Bloomberg. В нейния "Обзор на компанията The Great Man River Made", в който става въпрос за управителите на "Голямата река сътворена от хората" е записано, че "през ​​последните 12 месеца не е имало транзакции" и дори отсъстват данни за ръководителите и членовете на борда на компанията (данни към 24 Март, 2018 година).

Първите три години лидерите на силите свалили Кадафи си го мереха, кой в Либия е по-големия началник, а след това без да са се разбрали, просто дадоха старт на "втората гражданска война". Напредъкът й може да стане тема на една отделна книга, ако не и няколко тома, но резултатите към момента, накратко, са следните.

Териториално Либия се върна към разделянето на три исторически района, един от които Фезан (антична Фазания) е разположен в сърцето на страната, в Сахара, населен с туареги и други номади. През септември 2013 г., племенните лидери на Фезан заявиха, че сами ще защитават своите граници и природните ресурси на региона. В действителност, Фезан се превърна в автономия, чиито лидери правят нещо, към което са привикнали още от времето на Ханибал - внимателно наблюдават борбата на други претенденти с цел навреме и при изгодни условия да се присъединят към победителите.

76905185ae4ccc118d7f3657090fd

"Останалите" – това са Триполитания и Киренайка, чиято вражда съществува още от древността.

В Триполитания номиналния център на властта е град Триполи, седалище на признатото от Организацията на обединените нации "Правителство на националния консенсус" (ПНС-премиер Фаис Сарадж). Но, това правителство е "само за чуждестранно ползване" и не контролира напълно дори самия град Триполи. "По места" в Триполитания властта се упражнява от териториалните ислямистки "военни съвети" (в Мисрата, Зинтан, Дарна и другите региони), чиито отношения с Триполи са базирани на не "подчинение на правителството", а на правилото на "чистата изгода". Например, въпреки многократните молби и искания на ПНС, зинтанците от бригадата "Абу Бакр ас-Садик" така и не предадоха на Триполи синът на Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам, който попадна в ръцете им през ноември 2011 година. А през април 2016 г., Сейф бе освободен, въпреки че Апелационната съдебната палата в Триполи задочно го осъди на смърт.

Като цяло, Триполитания, според унилото определение на бившия министър по вътрешна безопасност на Израел Шломо Бен Ами, "в момента се управлява от безброй мафиотски престъпни банди и въоръжени групировки". Издържат и насочват ислямистите на Триполитания преди всичко международни ислямистки организации, от Катар и Франция.

76905185ae4ccc118d7f3657090fd1

В Киренайка, номинална власт се намира в ръцете на "Камарата на представителите" - легално избрания парламент отседнал в Тобрук, след като бе изгонен от Триполи през август 2014 г. (председател на Камарата - Салах Иса). Военната съставяща на "правителство в Тобрук" е Либийската национална армия, водена от бившия корпусен генерал Халифа Хафтар (от 2016 - фелдмаршал). А това което се случва в Киренайка, е неизбежно по време на гражданска война - властта преминава при военните.

Според мнението на Анас Ел Гомати, основателят на либийската "Институт на Садек", в момента "вътре в страната тези, които са в състояние да контролират своите институции и да максимизират личните, племенните и политическите отношения, като правило са свързани с Хафтар, защото те контролират основните политически и икономически институции за безопасност". Това означава, че фелдмаршала е разширил влиянието си не само върху цялата Киренайка, но и върху сивата зона на "племенния хаос" в Централна и Западна Либия. И дори повече... Негов явен съюзник стана зинтанската бригада "Абу Бакр ас-Сидик", подпираща от запад (в гръб!) столицата на Триполитания.

До неотдавна взаимоотношенията между Триполитания и Киренайка поне бяха регулирани по някакъв начин от споразуменията, сключени в мароканския град Сирхат през декември 2015 г. Според тях се създаде един вид "колективен президент" на Либия - "президентски съвет" от 9 членове (по трима от Триполитания, Киренайка и Фезан). Но тази тромава и нефункционална конструкция не спря гражданската война, и затова не е изненадващо, че на 17 декември 2017 г. Хафтар обяви, че споразумението е невалидно. Сега войната трябва да се разгори с нова сила или...

Алиансът "Хафтар - Кадафи"

... или либийският фелдмаршал има друг план. На 13 декември миналата година министърът на външните работи на правителство на Националното съгласие на Либия Мохамед Тахер заяви, че изборите за президент на Либия ще бъдат проведени избори преди края на 2018-та. Теоретично, Киренайка би трябвало да възрази срещу такова предложение направено от опонентите на Триполитания. Но, Хафтар не само няма нищо против, той отиде още по-далеч, допускайки участието като кандидат на Сейф ал-Ислам Кадафи, сина на Муамар, ония същия, "преседял" в зинтанския затвор, който го спаси от разстрела в Триполи.

Това предполага формирането на изборния алианс "Хафтар - Кадафи", който, в случай на избори, ще бъде "обречен" на успех. Сейф ал-Ислям е не само спомен за обилните и безопасни времена на баща му, това са и гласовете на всички поддръжници на революцията в "Ал Фатах" (довела на власт Муамар през 1969 г.). Също така, това са още според гореспоменатия Ахмед Кадафа ад Дам "около 70 хиляди бивши бойци намиращи се в момента в Тунис и Египет".

i2MAFLXKJ

Като в сметките е и сестра му, популярната в Либия Айша Кадафи, на която се "закле във вярност" едно от най-големите племена Либия, УАРФАЛА. Както и всички затворници, които всяка революция произвежда в достатъчно количество.

От друга страна, Хафтар е не само армия и връзки между племената, но набелязващото се очевидно обръщане в посока Русия. За това говори посещението на Хафтар в Москва, както и тържествения прием на борда на "Адмирал Кузнецов", когато крайцера се връщаше от бреговете на Сирия. Сближаването с Русия може да помогне на фелдмаршала да си реши проблема с оръжието, защото Либия все още се намира под действието на Резолюция № 1973 на Съвета за безопасност на ООН от 17 март 2011 г., която забранява доставката на оръжие за Либия. Но, резолюцията не се нарушава само от тези, които нямат сили да я нарушат.

Франция например, не се церемонеше да я наруши едва два месеца след приемането на резолюцията: "Отбелязвайки в началото на май рискът от военна безизходица, Франция реши да премине директно към доставките на оръжие по въздуха хвърляйки ги с парашути ...: гранатомети, автомати, картечници, и най-вече противотанкови ракети "Милан". Преди това, оръжието доставяно на бунтовниците идваше от Катар и другите емирства от Персийския залив. И ако това сега си го припомним, защо Русия трябва да бъде срамежлива? Още повече, че "в замяна" може да получи военна база вече на територията на Либия - за да контролира Централното Средиземноморие. Относно "невъзможността" за такава база в момента толкова много се изговори както от либийците, така и от руснаците, че тя вече изглежда просто неизбежна.

Ако приемем версията за процеса на формиране на предизборния алианс "Хафтар Кадафи", то и ТОП сензацията от последно време става разбираема. "Парите на Кадафи" в Euroclear Bank (16 милиарда евро) бяха по четири сметки, открити от Libyan Investment Authority. А Хасан Ахмед Будай бе назначен там за ръководител от "правителството в Тобрук" (чети - Хафтар). Е, и къде са могли да изчезнат 10 милиарда? Има два отговора - или в пространството, или за нуждите на Тобрук.

Що се отнася до "неприятностите" на Никола Саркози - е, какво може да бъде по-ефективно за Киренайка, особено в навечерието на избори, от преследването на човек, чиято зла воля разруши Либия. Особено ако този човек е от Франция, оная Франция, която "патронира" сегашната Триполитания!

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Събота, 31 Март 2018 07:43

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
ABC News: ФБР получи разрешение за изучаването на нови електронни писма на Клинтън

ABC News: ФБР получи разрешение за изуча…

ФБР е получило разрешение от Министерството на правосъдието на САЩ за анализа на новите и-мейли на кандидата на Демократическа партия за президент на САЩ Хилъри Клинтън, които бяха открит на...

31-10-2016, 00:10

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, четвъртък 28 декември.

28-12-2017, 00:12

Bloomberg: Големите петролни компании удвоиха дълговете си заради цените на петрола

Bloomberg: Големите петролни компании уд…

Големите петролни компании почти двойно са увеличили общият си дълг от започналото през юли 2014 г. намаляване на цените на петрола. Както пише Bloomberg, става въпрос за компании като Exxon...

08-08-2016, 00:08

Путин срещу Порошенко: сумата на исковете достигна 100 милиарда долара

Путин срещу Порошенко: сумата на исковет…

Наташа Доф (Natasha Doff) Украинската война срещу проруските въстаници е замразена, но съдебните битки между Путин и Порошенко набират скорост. Искът за три милиарда долара, който миналата седмица Русия заведе в лондонски...

25-02-2016, 00:02

Видео: Петел гигант учуди потребителите на социални мрежи

Видео: Петел гигант учуди потребителите …

В мрежата набира популярност видео, което показва необичайно голям петел. "Аз ли съм единственият човек, който се учудва, защо този петел е толкова дяволски голям?", написа LifesBook_Ceo, споделяйки поста в акаунта...

20-03-2017, 00:03

Пентагона: Руски Су-27 доближи американски разузнавателен самолет на разстояние от 3 метра

Пентагона: Руски Су-27 доближи американс…

Военен самолет на Руската федерация който в сряда прихвана разузнавателен самолет на американския флот в Черно море, е доближил американската машината във въздуха на разстояние от 3 метра, заяви говорител...

08-09-2016, 00:09

На летището в Брюксел са намерени шахидски-пояси на терористи самоубийци

На летището в Брюксел са намерени шахидс…

Терористичната атаката на летището в Брюксел във вторник 22 март я е извършил атентатор самоубиец. Това се съобщава от белгийския телевизионен канал VRT.. На мястото на атентата са намерени три шахидски-пояса...

22-03-2016, 00:03

Ново пет: Белият дом подозира Русия за намеса в изборите в Мексико

Ново пет: Белият дом подозира Русия за н…

На предстоящите президентски избори в Мексико съществуват признаци за "руска намеса", заяви съветникът по националната безопасност на САЩ Хърбърт Макмастър. Според неговите думи, американските власти са дълбоко обезпокоени от факта, че...

08-01-2018, 00:01

BILD: Бивш шеф на НАТО - С Северен поток-2 Германия падна в капана на Путин

BILD: Бивш шеф на НАТО - С Северен поток…

В сряда, външният министър на Германия Зигмар Габриел за пореден път в реч на форума в Санкт Петербург подкрепи реализацията на този проект, заявявайки: "Решението за това, откъде европейска компанията...

04-12-2017, 00:12

Дългата ръка на Кремъл? На острова е отровен бивш полковник на ГРУ шпионирал за Великобритания

Дългата ръка на Кремъл? На острова е отр…

В британското графство Уилтшир двама души са били хоспитализирани след контакт с неизвестно вещество. Както съобщи ВВС, един от пострадалите е шпиониралия в полза на британското разузнаване бивш полковник от...

06-03-2018, 00:03

Ислямски екстремисти обещаха да организират терористични атаки в Бразилия

Ислямски екстремисти обещаха да организи…

Бразилското разузнаване изрази загриженост във връзка с изявлението на екстремиста Максим Ошар, който посочи тази страна като следваща цел. За това съобщи Ройтерс. Според данните на силовото ведомство, ислямистите планират...

15-04-2016, 00:04

Дамаск обеща да сваля самолети на турските ВВС в небето над Сирия

Дамаск обеща да сваля самолети на турски…

Сирийската армия заяви, че ще сваля всички турски самолети които нарушават въздушното пространство на държавата. Армейското командване също така обвини Анкара за бомбардировките на Хасаджек, Вардия и Хесия в северната провинция...

21-10-2016, 00:10

Демокрация: Германските тайни служби са шпионирани журналисти по целия свят

Демокрация: Германските тайни служби са …

Германските тайни служби са шпионирали журналисти от целия свят, съобщи германското издание Der Spiegel. В списъкът на обектите за шпионаж фигурират световно известни кореспонденти. Така например, през септември 2006 година...

25-02-2017, 00:02

В Япония отмениха закон, забраняващ на жените шест месеца да се оженят отново

В Япония отмениха закон, забраняващ на ж…

Горната камара на японския парламент единодушно прие промени в закон от1898 г., който забраняваше на жената да се ожени отново в рамките на шест месеца след развода. Заседанието на Камарата...

01-06-2016, 00:06

В Хърватия арестуваха двама българи за трафик на 67 нелегални имигранти

В Хърватия арестуваха двама българи за т…

Късно вечерта в събота хърватската полиция в района на град Нова Градишка намери в каросерията на камион 67 бежанци от Пакистан и Афганистан, половината от които са били в тежко...

18-12-2016, 00:12

Обама се срещна с Ердоган и обсъди борбата с ИДИЛ

Обама се срещна с Ердоган и обсъди борба…

Американският президент Барак Обама се срещна в кулоарите на срещата на високо равнище за ядрена безопасност във Вашингтон с турският лидер Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщи в петък, 1 април...

01-04-2016, 00:04

RCD: ВВС на САЩ са в "тиха криза" поради недостиг на пилоти

RCD: ВВС на САЩ са в "тиха криза…

Личния състав на Военновъздушните сили на САЩ стремително намалява. Ситуацията е толкова катастрофална, че командването на ВВС я нарича "тиха криза". Към октомври 2017 година недостига на военни пилоти ще...

17-08-2017, 00:08

Петък 13: Италианец за един ден преживя грабеж на дома си и изневярата на жена си

Петък 13: Италианец за един ден преживя …

Жител на италианския град Виченца преживя един наистина лош, ама много лош ден: връщайки се от работа, той разбрал, че домът му е бил ограбен, а съпругата му е изневерила...

01-11-2017, 00:11

В Тайван публикуваха окончателния доклад за катастрофата на самолета ATR 72 през 2015

В Тайван публикуваха окончателния доклад…

Тайванския съвет за безопасност на въздухоплаването публикува окончателният доклад за катастрофата на пътническия самолет, който падна в река през февруари на 2015 година, съобщи Agence France-Presse. Самолета ATR 72 на авиокомпанията...

30-06-2016, 00:06

Бившият халф на "Реал" Рафаел ван дер Ваарт: "техника ми е по-добра от тази на Роналдо"

Бившият халф на "Реал" Рафаел …

Холандецът се сравнява с Кристиано. "Роналдо е феномен. Бях впечатлен от атлетическите му качества докато тренирах заедно с него. На заниманията всеки можеше да види, колко е невероятен по отношение на физическата...

14-06-2017, 00:06

Видео х 2: Ердоган обеща да резне главите на предателите

Видео х 2: Ердоган обеща да резне главит…

Турския президент Реджеп Тайип Ердоган в реч пред митинг в деня на годишнината от опита за преврат, обеща, че ще "отсече главите на предателите", съобщи в неделя 16 юли вестник Sabah. Турският...

16-07-2017, 00:07

Нито Русия, нито Европа

Нито Русия, нито Европа

Тео Зоммер (Theo Sommer) Според Жан-Клод Юнкер, за предстоящо приемане на Украйна в НАТО и ЕС не може даже да се говори. Това беше грешка, да поставим страната пред избор: или...

10-03-2016, 00:03

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, петък 21 април.

21-04-2017, 00:04

CNN: Войната в Нагорни Карабах ще удари по Русия и Турция

CNN: Войната в Нагорни Карабах ще удари …

По-рано днес, аз разговарях с Хоуп Харисън, която преди повече от десет години работеше в Белия дом за разрешаване на конфликта в Нагорни Карабах. И тя каза, че не е...

04-04-2016, 00:04

В Одеса ще сглобяват китайски щурмови самолети за нуждите на ВСУ

В Одеса ще сглобяват китайски щурмови са…

На одеския авиоремонтен завод ще сглобяват леки китайски щурмови самолети HongduL-15. За това ни съобщава на 17 ноември „Думская.нет”, позовавайки се на свои източници в Министерството на Отбраната на Украйна.  Според...

18-12-2015, 10:12

Economist: Доналд Тръмп намали изоставането от Хилъри Клинтън до 5%

Economist: Доналд Тръмп намали изоставан…

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп намали до 5% изоставането по популярност от основния си съперник в изборната надпревара - Хилъри Клинтън от Демократическата партия. Това...

25-08-2016, 00:08

Руската военна тайна в Камишли

Руската военна тайна в Камишли

Фатих Чекирге (Fatih Çekirge) Русия изпрати военни експерти в град Камишли, на границата ни ... Изграждане на нова самолетна писта в региона ... Всичко това означава само едно нещо. Руска военна база...

23-01-2016, 00:01

Германските вярващи се противопоставят  на уроците за гей браковете в училищата

Германските вярващи се противопоставят …

В Щутгарт протестанти се противопоставят на плановете на правителството да одобри новата учебна програма, в която ще е закрепено равенството между хетеросексуалните и хомосексуалните двойки, съобщава германския вестник Stuttgarter-Zeitung. По-рано германските...

01-03-2016, 00:03

В Египет издадоха смъртната присъда на осем терористи

В Египет издадоха смъртната присъда на о…

Наказателения съд на Египет издаде в събота предварителна смъртна присъда срещу осем участници в нападението срещу полицейски участък в град Хелуан близо до Кайро през август 2013 г., съобщи агенция...

30-07-2017, 00:07

Елизабет II присвои рицарство на певеца Род Стюарт

Елизабет II присвои рицарство на певеца …

Британската кралица Елизабет II, възведе в рицарство певеца Род Стюарт, съобщава Reuters. 71-годишният рок музикант, известен с хитове като Da Ya Think I‘m Sexy? и Maggie May, влезе в списъка...

11-06-2016, 00:06

Times: Америка е възмутена от името на сладоледа "Обамка"

Times: Америка е възмутена от името на с…

Сладолед "Обамка" се появи в Русия. Изданието Times окачестви факта на неговото появяване като пример за "всекидневния расизъм" в страната. На обвивката на сладоледа е изобразено тъмнокожо момче с обица на...

08-05-2016, 00:05

Sky News Arabia: Кувейт се превръща в пример за ОПЕК по съкращение на добива на петрол

Sky News Arabia: Кувейт се превръща в пр…

Кувейт възнамерява да продължи да намалява нивото на добив на петрол, и готовада надвиши обема съгласуван с Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) с 17 хиляди барела на ден...

15-01-2017, 00:01

"Интерфакс" научи за възможността за обмен на Савченко с Бут и Ярошенко

"Интерфакс" научи за възможнос…

Бившата украинската военнослужеща Надежда Савченко, осъдена в Русия на 22 години лишаване от свобода, може да бъде заменена за руснаците Виктор Бут и Константин Ярошенко, те излежават присъди в Съединените...

29-03-2016, 00:03

Клинтън е признала поражението на изборите след натиск от страна на Обама

Клинтън е признала поражението на избори…

Както вече беше съобщено, почти веднага след обявяването на доста неприятните за нея резултати, кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън се обади по телефона на победилият...

27-11-2016, 00:11

Перспективите по преговорите за „северните територии“: реакцията на Русия стана по-твърда

Перспективите по преговорите за „северни…

Премиерът на Япония Синдзо Абе възнамерява в най-скоро време да посети Русия. През месец май Япония ще оглави срещата на Г7, която ще се проведе в Исизима. Изглежда, че тя...

01-02-2016, 00:02

Семейна фирма: Азербайджан - Първата Леди стана първи вицепрезидент

Семейна фирма: Азербайджан - Първата Лед…

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев обясни назначаването своята съпруга Мехрибан Алиева на поста първи вицепрезидент, с нейната важна роля в обществено-политическия и културен живот на републиката. "Мехрибан Алиева в продължение на...

22-02-2017, 00:02

Fox News: Администрацията на Обама прикри "Либийската и следа" заради победата на Клинтън

Fox News: Администрацията на Обама прикр…

Администрацията на американския президент Барак Обама направи опит, да скрие ролята на Хилъри Клинтън в доставките на оръжие за бунтовниците в Либия през 2011 година, така че да не я...

12-10-2016, 00:10

Видео: 6000 колумбийци се съблякоха за мира на Земята

Видео: 6000 колумбийци се съблякоха за м…

Хиляди колумбийци, жители на столицата Богота се съблякоха голи. По този начин, на 5 юни те взеха участие в традиционната за американския фотограф Спенсър Туник аранжировка, пише Daily Mail. Артиста пътува...

08-06-2016, 00:06

Обама призова Ердоган да се координират усилията на Турция и Ирак в борбата срещу ИДИЛ

Обама призова Ердоган да се координират …

Американският президент Барак Обама заяви на турският лидер Реджеп Тайип Ердоган за необходимостта да се координират усилията с Ирак за борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава", съобщи Белия дом. "Президентът приветства...

27-10-2016, 00:10

Тайсън Фюри се отказа от световните титли за да се бори с пристрастяването към наркотиците

Тайсън Фюри се отказа от световните титл…

Британският боксьор в тежка категория Тайсън Фюри се отказа от титлите световен шампион по версиите WBO и WBA, съобщи в четвъртък 13 септември BBC. Според думите на спортиста, причината за тази...

13-10-2016, 00:10

Banner 468 x 60 px