Вторник,23 Октомври, 2018
Акценти:


Зад преврата в Украйна „Евромайдан“ стоят САЩ и Джордж Сорос

Серия от около 2 500 вътрешни документи, основно файлове от тип Microsoft Word, Excel и Power Point, както и pdf, принадлежащи на мрежата от неправителствени организации на Джордж Сорос към фонд „Отворено общество“ (ФОО), получена от групата “DC Leaks”, показва, че Сорос и неговите съветници са командвали политиката на САЩ по отношение на Украйна, след подкрепения от него и администрацията на Барак Обама държавен преврат през 2014 година, когато беше свален демократично избраният украински президент Виктор Янукович и неговото правителство, пише електронното издание Strategic Culture Foundation, цитирано от Фокус.

15675435675467

В изтеклите документи, се описва как ФОО и Международният фонд „Вързаждане“(МВФ) на Сорос, разположени на адрес улица „Артема“ 46 в Киев, са работили с Държавния департамент на САЩ, след т.нар. революция през 2014 година, получила наименованието „Евромайдан“, за да не се допусне федерализация на Украйна.

Освен Джордж Сорос (споменаван като „ДС“ в изтеклите документи на ФОО, други участници в планирането на украинския преврат са били посланикът на САЩ в Киев Джефри Пайет, Дейвид Мил (икономически съветник на Пайет), Лени Бернардо (ФОО), Евхен Бистрицкий (изпълнителен директор на МФВ), Александър Сушко (председател на управлението на МФВ), Иван Кръстев (председател на Центъра за либерални изследвания и участник в други организации, намиращи се под влиянието на Сорос и правителството на САЩ, София, България), Сабин Фрейзър (ФОО) и Деф Бартън (директор на Американската агенция за международно развитие (USAID), Украйна). USAID е изпълнявал ролята на посредник за Централното разузнавателно управление (ЦРУ). Сорос е присъствал на срещата след преврата на 21 март 2014 година, на която се е обсъждала подкрепата на САЩ за „Новата Украйна“.

В един от документите, „Новата Украйна“ се описва като ключова мярка „за преобразяване на картата на Европа, предоставяйки възможност за връщане към изходни позиции за европейска интеграция“.

i78987678976537

През 2015-та Порошенко връчи на Сорос "ордена на Свободата", отбелязвайки, че е направил изключително много за Украйна

Сорос е настоявал за санкции срещу Русия, за това, че тя е отказала да признае поставеното след преврата правителство под ръководството на Арсений Яценюк, в което влизат и неонацисти и е отхвърлил варианта за федерализация на Украйна, който би предоставил самоуправление на рускоезичния източен регион Донбас. Всъщност, Сорос е блокирал предложението на Пайет за преговори по предложението, направено от министъра на външните работи на Русия, което би предоставило автономия на Източна Украйна, вътре във федерализираната Украйна.

iW9MLB819

Сорос бе раболепно посрещан и от бившия украински президент (демократ?) Ющенко

1463993266 federativnaya ukraina

Сорос е отхвърлил предложението, защото е смятал, че това ще даде на Русия прекалено силно влияние в Украйна. Въпреки че заместник държавния секретар по европейските и евразийските работи Виктория Нуланд не е взела участие в тази среща на 21 март, тя е била близка с Пайет и Яценюк, когото ласкаво е наричала „Яц“. В края на краищата, администрацията на Обама е отхвърлила федерализацията на Украйна и предоставила пълната си подкрепа за едностранните действия на Петро Порошенко и неговия кукловод – Сорос.

Няма нищо учудващо в това, че по-рано през 2016 година Пайет е преместен от Киев като посланик в Атина. В един от документите е предвидена необходимостта от борба с „Russlandversteher“ (б.р това е немска дума, означаваща „разбиращите Русия“), по цяла Европа и особено в Гърция с нейните исторически тесни културни и религиозни връзки с Русия. В документа на ФОО се препоръчват координирани усилия в Гърция за влияние над общественото мнение против Русия и в полза на украинското правителство, прославяно след преврата.

Освен това, се предлага пропагандистка антируска и проукраинска операция, насочена против вестници, десет „аудиовизуални медии“ (теле и радиокомпании), шест интернет страници в Гърция и „около 50 лидери на общественото мнение“, присъстващи в гръцките социални мрежи. Сред гръцките издания, които е трябвало да участват в соросоидната антируска кампания са били „Kathimerini, Avgi, Ta Nea, Vima, Efymerida Syntakton, Eleutherotypia, Proto Thema и Rizospastis“. Гръцко-руската търговска палата в Атина също е била мишена на соровската пропагандистка операция. Аналогични антуруски и проуркаински операции в медиите е трябвало да се проведат и в Италия, Испания и Франция. Мотивировката е била противодействие на всяко движение в подкрепа на по-рано съществувалото положение в Украйна от страна на партиите „СИРИЗА“, „Подемос“ и „Движението 5 звезди“, съответно в Гърция, Испания и Италия. Стратегията на Сорос се е наричала „картографиране на дебатите“.

Едновременно със стремежа да се повлияе на гръцката политика по отношение на Украйна, Сорос и неговата банда НПО-та са подкрепяли разширението на Европейския съюз, в частност, включването в него на Украйна и Турция, което е против интересите на страните-членки на ЕС. Първостепенно значение се е придавало и на интеграцията на Молдова към структурите на ЕС. Обща тема на много соросоидни документи е тази, че основна причина за „разбирането на Русия“ са „антиамериканските“ настроения в Европа. Европейските профсъюзи са отделени от бандата на Сорос като централни разпространители на „антиамериканските мнения“. Освен това са отделени определени политически партии, включително френския „Национален фронт“, „Йоббик“ в Унгария, холандската „Партия на свободата“ и британската „Партия на независимостта на Обединеното кралство“ (ЮКИП), които са наричани от Сорос „ПРД“ – или „популистки радикални десни“. В соросоидните документи са отличени и проруските германски политици, сред тях са – бившите канцлери Герхард Шрьордер, Хелмут Кол и Хелмут Шмит; министър-председателят на Бранденбург Матиас Платцек, лидерите на „Левите“ Грегор Гизи, Сара Вагенкнехт и Катя Киппинг и бившият кмет на Хамбург Клаус фон Донаний. Сорос, направил първите си ходове като подрастващ в Унгария, сътрудничейки си с нацисткото Гестапо и тогавашната унгарска фашистка партия, предпочита да съставя „списъци за разстрел“ с имената на неговите противници.

Но заслужава внимание степента, до която Сорос е осигурявал финансови средства, материално снабдяване и друга поддръжка за украинските заговорници през 2012 година, 2 години преди „Евромайдана“. ФОО и неговите родствени организации са предоставили цели сгради, офисни пространства, компютри, програмно осигуряване, скоростен интернет, оборудване за провеждане на видеоконференции, автотранспорт, пътувания в САЩ и други материални средства. Всичко това се е правило със сътрудничеството на американското и шведското посолство в Киев, USAID, Фонда Карнеги, шведската Агенция за международно развитие (SIDA) и свързания с ЦРУ Национален фонд за демокрация (НФД).

Журналисти, занимаващи се с разследвания, също са били нужни на Сорос, за да отидат в Украйна и да пишат статии, които е трябвало да бъдат одобрявани от агентите на Сорос преди публикация. Крупен съавтор на Сорос и САЩ за разпространяване на украинска пропаганда е бил телевизионният канал Hromadske, който е отличен за неговата работа за противодействие на руската пропаганда.

един от соросоидните документи се съдържа следната препоръка „Изберете журналисти от петте целеви страни (Германия, Франция, Испания, Италия и Гърция) и им предлагайте дълги журналистически командировки в Украйна. Вместо да им казвате конкретно какво да пишат, те трябва да внесат предложения за статии, а ние си съхраняваме правото на вето върху тези, които смятаме за контрапродуктивни. Има предложение да се взаимодейства направо с журналистите, за да се определят конкретните интереси“. В соросоидния документ даже се признава, че такъв подход не е „истинска независима журналистика и ние можем да навредим на доверието на журналистите към нас“. Хората на Сорос са предложили да се направи „заслон“ между него и журналистите, отразяващи Украйна. Организацията на унгарския евреин е предложила „трета страна да получи грант и да действа като посредник, редактор, контрол на качеството и т.н. А МФВ трябва да играе водеща роля в тази инициатива за подчертаване на своите украински корени“. Организацията на Сорос е решила да се заеме с издания, занимаващи се с „журналистика в обществен интерес“ за сътрудничество в областта на разпространение на пропаганда, свързана с Украйна.

Има редици световни журналисти, които са се съгласили да си сътрудничат със Сорос и с готовност са се съгласили да получават заплата, за да разпространяват неговата пропаганда, както и тази на ЦРУ. Едно от тези издания, споменато като наливащо вода в мелницата на Сорос и пишещо проукраински статии, е Huffington Post-Германия, което си е сътрудничило с Burda, дясноцентристско издателство в Германия. Други германски публикации, които Сорос благосклонно е разглеждал като провеждащи антируска линия по отношение на Украйна, е имало в Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurter Rundschau, Die Welt, Süddeutche Zeitung, Tageszeitung, Spiegel и Junge Welt. Критика от страна на Сорос са заслужили Neues Deutschland и Freitag, споменати като много дружелюбно настроени по отношение на Русия и антиукраински.

В документите се споменава и за анализатор от швейцарското издание Neue Zürcher Zeitung, като получаващ пари от Сорос за наемане на „помощник в изследванията“, който да разпространява проукраинска пропаганда. Другите, намиращи се на антируска заплата и пишещи украински пропагандистки статии, са изследователите в Барселонския институт за международни изследвания, Чатъм Хаус в Лондон и Института за международни отношения в Италия. Пропагандистки медиавируси, споменати от бандата на Сорос, включват изгонването на Русия от Г-8, военната поддръжка от НАТО и включването в Алианса на Украйна, както вече споменатите санкции срещу Русия. В секретен документ от 12 март 2015 година се разказва, че антируски настроеният бивш командващ на НАТО и близък приятел на Бил и Хилъри Клинтън – Уесли Кларк, както и полският генерал Валдемар Скшипчак са консултирали Порошенко по военни въпроси относно Русия. В документа Сорос се нарича „самопровъзгласеният защитник на Нова Украйна“.

Сорос е един от най-близките съветници и финансисти на Хилъри Клинтън. В изтеклите соросоидни документи се описва как фонда „Глобална инициатива Клинтън“ и фондовете на Сорос си сътрудничат по въпроса за подриване на суверенитета на страни по целия свят, включително на европейски страни.

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Вторник, 23 Януари 2018 09:03

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Daily Mail:  Клинтън предпочете вечеря с Путин, пред компанията на Тръмп

Daily Mail: Клинтън предпочете вечеря с…

Това стана ясно по време на игра на "Портокалов боулинг", когато репортерите придружаващи кандидата му задават въпроси, които са написани върху портокали. Кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри...

08-09-2016, 00:09

Сирийски ислямисти заявиха че са унищожили танк Т-90 в района на Алепо

Сирийски ислямисти заявиха че са унищожи…

Бойци на ислямистката групировка "Ахрар ал Шам" качиха в YouTube видеоклип , на който се както се твърди, че е заснето унищожаването на танк T-90 на правителствените сили на Сирия. Видеото, както ...

15-06-2016, 00:06

Подмолни игри: И все пак, Обама е наредил да се разследва и следи Тръмп

Подмолни игри: И все пак, Обама е нареди…

Директорът на ФБР Джеймс Коми потвърди, че бившият президент на САЩ Барак Хюсеин Обама е разпоредил разследване на връзките на Доналд Тръмп с руското правителство по време на предизборната кампания. Коми...

21-03-2017, 00:03

Видео: При блъсканица на гара в индийския град Мумбай загинаха десетки хора

Видео: При блъсканица на гара в индийски…

Най-малко 22 души загинаха в резултат на блъсканица на гарата в петък сутринта, 29 септември. Инцидентът се случи на железопътна гара в индийския град Мумбай, предаде CNN. По-късно броят на жертвите нарасна...

29-09-2017, 00:09

Вестник The Daily Telegraph подкрепи излизането на Великобритания от ЕС

Вестник The Daily Telegraph подкрепи изл…

По този начин, изданието застана на страната на таблоида The ​​Sun, подкрепящ излизането на Великобритания от ЕС. The Daily Telegraph призова британците да гласуват за оттеглянето на страната от ЕС...

21-06-2016, 00:06

Орбан: Бойко Борисов положи изключителни усилия за спиране на потока от нелегалните мигранти към Европа

Орбан: Бойко Борисов положи изключителни…

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан изпрати писмо до Бойко Борисов, в което изрази своята благодарност за усилията на България и личния принос на Борисов за спирането на потока от нелегалните...

10-02-2017, 00:02

Футболните мачове предавани по телевизията днес

Футболните мачове предавани по телевизия…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, вторник 10 април.

10-04-2018, 00:04

Лудостта не ходи по гората… Видео: Ентусиасти приготвиха хотдог с багер

Лудостта не ходи по гората… Видео: Ентус…

За направата на хотдога ентусиастите използваха 8,5-тонен багер Caterpillar 308. Със сигурност доста малко хора биха могли да повторят направеното от пичовете, тъй като процесът е много сложен, но за...

15-10-2016, 00:10

Почина изобретателят на електронната поща и символа @

Почина изобретателят на електронната пощ…

Компютърният инженер, изобретател на адреса на електронната поща и символа @ Рей Томлинсън почина на 74 години. Причината за смъртта е инфаркт. Един от първите, съобщил за кончината на Томлинсън е...

07-03-2016, 00:03

Доналд Тръмп: Операцията по освобождаването на иракския Мосул е пълна катастрофа

Доналд Тръмп: Операцията по освобождаван…

Новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп негативно оцени резултатите на операцията по освобождението на иракския град Мосул, която водят иракските войски с подкрепата на международната коалиция оглавявана от Съединените щати...

16-01-2017, 00:01

Футболните мачове предавани по телевизията днес

Футболните мачове предавани по телевизия…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, вторник 3 април.

03-04-2018, 00:04

Марсилия: при масова престрелка двама души бяха убити

Марсилия: при масова престрелка двама ду…

Двама души бяха убити, а един тийнейджър сериозно ранен при стрелбата в северната част на френския град Марсилия, съобщава Agence France-Presse позовавайки се на префекта на местната полиция. Според агенцията, инцидентът...

25-06-2016, 00:06

Смартфона OnePlus 3, с 6 GB оперативна памет се разкри в докато минаваше бенчмарк теста GFX Bench

Смартфона OnePlus 3, с 6 GB оперативна п…

Новият убиец на флагмани, смартфона OnePlus 3 премина през бенчмарк теста GFX Bench, който потвърди някои от най-важните характеристики от TENAA. По-специално, ние говорим за наличието на 6 GB оперативна памет...

08-06-2016, 00:06

„2017-та. Война с Русия“: Настойчиво предупреждение от о.з. генерал

„2017-та. Война с Русия“: Настойчиво пре…

Натовски о.з. военачалник предлага своята гледна точка на страниците на художествено произведение. Предлагаме ви рецензия. Шашанк Джоши (Shashank Joshi) Във всеки филм за Джеймс Бонд има епизод където злодеят старателно излага своя...

25-05-2016, 00:05

Приятелски огън: Афганистански войници загинаха в резултат на американски въздушен удар

Приятелски огън: Афганистански войници з…

Поредните афганистански войници загинаха в резултат на погрешен въздушен удар на ВВС на САЩ, инцидентът се случи в провинция Хелманд в петък, 21-ви юли. За това съобщиха от щаба на операцията...

22-07-2017, 00:07

В столицата на Аржентина затвориха всички нощни клубове

В столицата на Аржентина затвориха всичк…

    Властите на Буенос Айрес затвориха всички нощни клубове на столицата на Аржентина, след като в резултат на употребата на наркотици умряха няколко души, съобщи агенция Ройтерс. В момента в града работят...

30-04-2016, 00:04

Размествания в висшия команден състав на турската армия: бяха назначени 167 генерали

Размествания в висшия команден състав на…

Турското Министерство на отбраната обяви назначаването на 167 нови генерали, съобщи новинарската агенция Anadolu. Новите назначения последваха две седмици след опита за военен преврат в Турция. През това време, бяха задържани...

02-08-2016, 00:08

Reuters: Хакналите пощата на Демократическата партия на САЩ умишлено са оставили "руска следа"

Reuters: Хакналите пощата на Демократиче…

Хакерите които получиха достъп до кореспонденцията на Демократическата партия на САЩ биха могли умишлено да оставят "руска следа", заявиха експерти от американска служба за разузнаване пред Reuters. Експертите припомнят, че версията...

28-07-2016, 00:07

Reuters: САЩ планират да разгърнат мащабни военни учения в Европа

Reuters: САЩ планират да разгърнат мащаб…

Американската армия възнамерява да увеличи мащаба и сложността на военни учения в Европа. Това заяви заместник-началника на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ (EUCOM), генерал Тим Рей, съобщава Reuters. Според него...

08-01-2017, 00:01

Американските власти са предупреждавали за терористичната атака в Анкара

Американските власти са предупреждавали …

Посолството на САЩ в Турция е предупредило американските граждани за съществуващата заплаха от голяма терористична атака в центъра на Анкара няколко дни преди експлозията. За това съобщи международния кореспондент на...

14-03-2016, 00:03

Сирия е готова да си сътрудничи със САЩ в борбата срещу тероризма

Сирия е готова да си сътрудничи със САЩ …

Сирия е готова да участва в международна коалиция за борба срещу тероризма, но само ако Съединените щати работят с Дамаск по един напълно нов за тях начин. Това заяви, сирийския...

29-03-2016, 00:03

Видео: Внукът на Доналд Тръмп си счупи крака докато кара ски в Аспен

Видео: Внукът на Доналд Тръмп си счупи к…

Петгодишният внук на президента на САЩ Доналд Тръмп Тристан си счупи крака, докато кара ски в планинския курорт в Аспен, щата Колорадо, съобщи новинарския сайт TMZ. Според информацията на източниците му...

21-03-2017, 00:03

Британските разузнавателни служби връщат уволнени служители

Британските разузнавателни служби връщат…

Британските разузнавателни служби връщат съкратените служители поради заплаха от терористични атаки. Това съобщи в неделя 7 януари вестник Telegraph, цитирайки данни на комитета за разузнаване и безопасност в парламента на страната. Центърът...

08-01-2018, 00:01

Pokemon Go спечели 200 милиона долара приходи за първия месец

Pokemon Go спечели 200 милиона долара пр…

Постъпленията от популярната игра за мобилни устройства Pokemon Go надхвърли 200 милиона долара през първите 30 дни от излизането и на пазара, се казва в доклада на SensorTower. По този начин...

09-08-2016, 00:08

Гениално: За една седмица "Манчестър Юнайтед" спечели от фанелки на Ибра 90 милиона евро

Гениално: За една седмица "Манчестъ…

Още една седмица и парите ще стигнат за Пол Погба. Трансфера на Златан в "МЮ" предизвика фурор: за първата седмица от продажбите на неговите фанелки клубът спечели 90 милиона евро. За сравнение...

30-07-2016, 00:07

Старци разбойници: Джордж Форман предизвика на бой Стивън Сегал

Старци разбойници: Джордж Форман предизв…

Бившият световен шампион по бокс, 68-годишният американец Джордж Форман, предизвика в своя Twitter холивудския актьор и майстор по бойни изкуства, 65-годишният Стивън Сигал. "Стивън Сегал, аз те предизвиквам да се бием...

03-10-2017, 00:10

Положението на Съединените Щати

Положението на Съединените Щати

Richard N. Haass До президентските избори в САЩ остава още половин година, и не знаем точно кой ще бъде номиниран за кандидат на основните партии, а още по-малко кой ще стане 45-тият...

27-03-2016, 00:03

ABC: Обама е притеснен, че републиканците "вярват повече на Путин, отколкото на демократите"

ABC: Обама е притеснен, че републиканцит…

Американският президент Барак Обама е притеснен, че републиканците вярват повече на руския президент Владимир Путин, отколкото на демократите. "Руснаците искаха да се намесят (в изборите), и те се намесиха. Едно от...

07-01-2017, 00:01

Видео х 2: Вълшебен гол от фаул на Фиго, след който Роналдо ще го помоли да му даде два-три урока

Видео х 2: Вълшебен гол от фаул на Фиго…

Португалеца вкара прекрасен гол в мач между на легендите на "Реал" и "Рома". Най яките играчи на "белия балет" и на "вълците" се срещнаха на "Сантяго Бернабеу" пред 70 хиляди зрители...

12-06-2017, 00:06

Sotheby's ще предложи на търг катафалката на Джон Ленън

Sotheby's ще предложи на търг катафалкат…

Британската аукционна къща Sotheby's ще продаде на 7 септември на търг в Лондон автомобила Austin Princess, принадлежал на певеца и композитора, члена на Бийтълс Джон Ленън, се казва в прессъобщението...

04-08-2016, 00:08

Газови войни: В Германия стартира изграждането на EUGAL, сухопътното продължение на "Северен поток-2"

Газови войни: В Германия стартира изграж…

В Германия се случи знаково за руския газов монополист "Газпром" събитие: газопровода Eugal, който е сухопътното продължение на "Северен поток-2" бе включен в германския план за развитие на газовата мрежа...

14-02-2018, 00:02

Не е шега: Италианските военни искат да отглеждат повече марихуана на добри цени

Не е шега: Италианските военни искат да …

Италианската армия е готова да отглежда повече канабис за да се намали себестойността му. Това във вторник 26-ти юли, съобщи The ​​Independent. Както разказа ръководителят на специалния център за производство на...

27-07-2016, 00:07

Европа под обсада: Кралят на Мароко помилва над 400 осъдени за тероризъм

Европа под обсада: Кралят на Мароко поми…

Кралят на Мароко Мохамед VI амнистира над 400 души, осъдени за терористични действия, предаде агенция "Синхуа", като цитира мароканското министерство на правосъдието. Съобщението за помилване излезе в навечерието на 64-годишнината от...

20-08-2017, 00:08

Турция, Израел, Русия: време на реалното право

Турция, Израел, Русия: време на реалното…

Пьер Азан | Le Temps Светът навлиза в ерата на реалното право (Realjuridik), една нова реалност, в която се сблъскват дискурси за правата на човека, развитието на международното правосъдие и съотношението...

04-02-2016, 00:02

Синът на Ален Делон стана лице на Dior Homme

Синът на Ален Делон стана лице на Dior H…

Синът на актьора Ален Делон, 21-годишният Ален-Фабиен Делон стана лице на рекламната кампания на Dior Homme за сезон пролет-лято 2016 г. Две години по-рано, младежа взе участие в модното шоу...

04-02-2016, 00:02

Анонсираха музикална система която може да се възпроизвежда звук от стъкло

Анонсираха музикална система която може …

Turtle Beach официално представи новата технология HyperSound, която позволява да се възпроизвежда звук от специално стъкло. Новата аудиосистема HyperSound Glass ще бъде официално представена по време на изложението E3 2016 г...

11-06-2016, 00:06

Китай подписа споразумение за строителството на своята първа военна база в Африка

Китай подписа споразумение за строителст…

  Китайската народна република създава своята първа военна база в Африка, продължавайки своето развитие като глобална свръхдържава. Пекин е подписал договор за 10 годишна аренда с Джибути с цел строителство...

15-12-2015, 20:12

CNN: Първият ден на Тръмп в Белия дом ще започне с излизането на САЩ от TTP

CNN: Първият ден на Тръмп в Белия дом ще…

Транстихоокеанското партньорство (ТТП) е потенциална катастрофа за САЩ, затова Вашингтон ще излезе от това споразумение, заяви Доналд Тръмп. Той, както предаде CNN, възнамерява да се заеме с този въпрос още...

22-11-2016, 00:11

YLE: Финландия се надява да привлече туристи от Русия обновявайки музея на Ленин

YLE: Финландия се надява да привлече тур…

В финландския град Тампере след реконструкция отваря врати обновения музей на Ленин, съобщи финландското издание YLE. На церемонията по откриването ще присъства известния финландски политик от Социалдемократическата партия, Ерки Туомиоя...

17-06-2016, 00:06

La Razon: Каталунската криза може да струва на Испания 12 милиарда долара заради спад в туризма

La Razon: Каталунската криза може да стр…

Испанската икономика може да загуби до 12 млрд. евро в резултат на рецесия в туристическия сектор поради каталунската криза. Тези данни бяха цитирани в сряда от изданието La Razon, позоваващо...

14-12-2017, 00:12