Зад преврата в Украйна „Евромайдан“ стоят САЩ и Джордж Сорос

Серия от около 2 500 вътрешни документи, основно файлове от тип Microsoft Word, Excel и Power Point, както и pdf, принадлежащи на мрежата от неправителствени организации на Джордж Сорос към фонд „Отворено общество“ (ФОО), получена от групата “DC Leaks”, показва, че Сорос и неговите съветници са командвали политиката на САЩ по отношение на Украйна, след подкрепения от него и администрацията на Барак Обама държавен преврат през 2014 година, когато беше свален демократично избраният украински президент Виктор Янукович и неговото правителство, пише електронното издание Strategic Culture Foundation, цитирано от Фокус.

15675435675467

В изтеклите документи, се описва как ФОО и Международният фонд „Вързаждане“(МВФ) на Сорос, разположени на адрес улица „Артема“ 46 в Киев, са работили с Държавния департамент на САЩ, след т.нар. революция през 2014 година, получила наименованието „Евромайдан“, за да не се допусне федерализация на Украйна.

Освен Джордж Сорос (споменаван като „ДС“ в изтеклите документи на ФОО, други участници в планирането на украинския преврат са били посланикът на САЩ в Киев Джефри Пайет, Дейвид Мил (икономически съветник на Пайет), Лени Бернардо (ФОО), Евхен Бистрицкий (изпълнителен директор на МФВ), Александър Сушко (председател на управлението на МФВ), Иван Кръстев (председател на Центъра за либерални изследвания и участник в други организации, намиращи се под влиянието на Сорос и правителството на САЩ, София, България), Сабин Фрейзър (ФОО) и Деф Бартън (директор на Американската агенция за международно развитие (USAID), Украйна). USAID е изпълнявал ролята на посредник за Централното разузнавателно управление (ЦРУ). Сорос е присъствал на срещата след преврата на 21 март 2014 година, на която се е обсъждала подкрепата на САЩ за „Новата Украйна“.

В един от документите, „Новата Украйна“ се описва като ключова мярка „за преобразяване на картата на Европа, предоставяйки възможност за връщане към изходни позиции за европейска интеграция“.

i78987678976537

През 2015-та Порошенко връчи на Сорос "ордена на Свободата", отбелязвайки, че е направил изключително много за Украйна

Сорос е настоявал за санкции срещу Русия, за това, че тя е отказала да признае поставеното след преврата правителство под ръководството на Арсений Яценюк, в което влизат и неонацисти и е отхвърлил варианта за федерализация на Украйна, който би предоставил самоуправление на рускоезичния източен регион Донбас. Всъщност, Сорос е блокирал предложението на Пайет за преговори по предложението, направено от министъра на външните работи на Русия, което би предоставило автономия на Източна Украйна, вътре във федерализираната Украйна.

iW9MLB819

Сорос бе раболепно посрещан и от бившия украински президент (демократ?) Ющенко

1463993266 federativnaya ukraina

Сорос е отхвърлил предложението, защото е смятал, че това ще даде на Русия прекалено силно влияние в Украйна. Въпреки че заместник държавния секретар по европейските и евразийските работи Виктория Нуланд не е взела участие в тази среща на 21 март, тя е била близка с Пайет и Яценюк, когото ласкаво е наричала „Яц“. В края на краищата, администрацията на Обама е отхвърлила федерализацията на Украйна и предоставила пълната си подкрепа за едностранните действия на Петро Порошенко и неговия кукловод – Сорос.

Няма нищо учудващо в това, че по-рано през 2016 година Пайет е преместен от Киев като посланик в Атина. В един от документите е предвидена необходимостта от борба с „Russlandversteher“ (б.р това е немска дума, означаваща „разбиращите Русия“), по цяла Европа и особено в Гърция с нейните исторически тесни културни и религиозни връзки с Русия. В документа на ФОО се препоръчват координирани усилия в Гърция за влияние над общественото мнение против Русия и в полза на украинското правителство, прославяно след преврата.

Освен това, се предлага пропагандистка антируска и проукраинска операция, насочена против вестници, десет „аудиовизуални медии“ (теле и радиокомпании), шест интернет страници в Гърция и „около 50 лидери на общественото мнение“, присъстващи в гръцките социални мрежи. Сред гръцките издания, които е трябвало да участват в соросоидната антируска кампания са били „Kathimerini, Avgi, Ta Nea, Vima, Efymerida Syntakton, Eleutherotypia, Proto Thema и Rizospastis“. Гръцко-руската търговска палата в Атина също е била мишена на соровската пропагандистка операция. Аналогични антуруски и проуркаински операции в медиите е трябвало да се проведат и в Италия, Испания и Франция. Мотивировката е била противодействие на всяко движение в подкрепа на по-рано съществувалото положение в Украйна от страна на партиите „СИРИЗА“, „Подемос“ и „Движението 5 звезди“, съответно в Гърция, Испания и Италия. Стратегията на Сорос се е наричала „картографиране на дебатите“.

Едновременно със стремежа да се повлияе на гръцката политика по отношение на Украйна, Сорос и неговата банда НПО-та са подкрепяли разширението на Европейския съюз, в частност, включването в него на Украйна и Турция, което е против интересите на страните-членки на ЕС. Първостепенно значение се е придавало и на интеграцията на Молдова към структурите на ЕС. Обща тема на много соросоидни документи е тази, че основна причина за „разбирането на Русия“ са „антиамериканските“ настроения в Европа. Европейските профсъюзи са отделени от бандата на Сорос като централни разпространители на „антиамериканските мнения“. Освен това са отделени определени политически партии, включително френския „Национален фронт“, „Йоббик“ в Унгария, холандската „Партия на свободата“ и британската „Партия на независимостта на Обединеното кралство“ (ЮКИП), които са наричани от Сорос „ПРД“ – или „популистки радикални десни“. В соросоидните документи са отличени и проруските германски политици, сред тях са – бившите канцлери Герхард Шрьордер, Хелмут Кол и Хелмут Шмит; министър-председателят на Бранденбург Матиас Платцек, лидерите на „Левите“ Грегор Гизи, Сара Вагенкнехт и Катя Киппинг и бившият кмет на Хамбург Клаус фон Донаний. Сорос, направил първите си ходове като подрастващ в Унгария, сътрудничейки си с нацисткото Гестапо и тогавашната унгарска фашистка партия, предпочита да съставя „списъци за разстрел“ с имената на неговите противници.

Но заслужава внимание степента, до която Сорос е осигурявал финансови средства, материално снабдяване и друга поддръжка за украинските заговорници през 2012 година, 2 години преди „Евромайдана“. ФОО и неговите родствени организации са предоставили цели сгради, офисни пространства, компютри, програмно осигуряване, скоростен интернет, оборудване за провеждане на видеоконференции, автотранспорт, пътувания в САЩ и други материални средства. Всичко това се е правило със сътрудничеството на американското и шведското посолство в Киев, USAID, Фонда Карнеги, шведската Агенция за международно развитие (SIDA) и свързания с ЦРУ Национален фонд за демокрация (НФД).

Журналисти, занимаващи се с разследвания, също са били нужни на Сорос, за да отидат в Украйна и да пишат статии, които е трябвало да бъдат одобрявани от агентите на Сорос преди публикация. Крупен съавтор на Сорос и САЩ за разпространяване на украинска пропаганда е бил телевизионният канал Hromadske, който е отличен за неговата работа за противодействие на руската пропаганда.

един от соросоидните документи се съдържа следната препоръка „Изберете журналисти от петте целеви страни (Германия, Франция, Испания, Италия и Гърция) и им предлагайте дълги журналистически командировки в Украйна. Вместо да им казвате конкретно какво да пишат, те трябва да внесат предложения за статии, а ние си съхраняваме правото на вето върху тези, които смятаме за контрапродуктивни. Има предложение да се взаимодейства направо с журналистите, за да се определят конкретните интереси“. В соросоидния документ даже се признава, че такъв подход не е „истинска независима журналистика и ние можем да навредим на доверието на журналистите към нас“. Хората на Сорос са предложили да се направи „заслон“ между него и журналистите, отразяващи Украйна. Организацията на унгарския евреин е предложила „трета страна да получи грант и да действа като посредник, редактор, контрол на качеството и т.н. А МФВ трябва да играе водеща роля в тази инициатива за подчертаване на своите украински корени“. Организацията на Сорос е решила да се заеме с издания, занимаващи се с „журналистика в обществен интерес“ за сътрудничество в областта на разпространение на пропаганда, свързана с Украйна.

Има редици световни журналисти, които са се съгласили да си сътрудничат със Сорос и с готовност са се съгласили да получават заплата, за да разпространяват неговата пропаганда, както и тази на ЦРУ. Едно от тези издания, споменато като наливащо вода в мелницата на Сорос и пишещо проукраински статии, е Huffington Post-Германия, което си е сътрудничило с Burda, дясноцентристско издателство в Германия. Други германски публикации, които Сорос благосклонно е разглеждал като провеждащи антируска линия по отношение на Украйна, е имало в Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurter Rundschau, Die Welt, Süddeutche Zeitung, Tageszeitung, Spiegel и Junge Welt. Критика от страна на Сорос са заслужили Neues Deutschland и Freitag, споменати като много дружелюбно настроени по отношение на Русия и антиукраински.

В документите се споменава и за анализатор от швейцарското издание Neue Zürcher Zeitung, като получаващ пари от Сорос за наемане на „помощник в изследванията“, който да разпространява проукраинска пропаганда. Другите, намиращи се на антируска заплата и пишещи украински пропагандистки статии, са изследователите в Барселонския институт за международни изследвания, Чатъм Хаус в Лондон и Института за международни отношения в Италия. Пропагандистки медиавируси, споменати от бандата на Сорос, включват изгонването на Русия от Г-8, военната поддръжка от НАТО и включването в Алианса на Украйна, както вече споменатите санкции срещу Русия. В секретен документ от 12 март 2015 година се разказва, че антируски настроеният бивш командващ на НАТО и близък приятел на Бил и Хилъри Клинтън – Уесли Кларк, както и полският генерал Валдемар Скшипчак са консултирали Порошенко по военни въпроси относно Русия. В документа Сорос се нарича „самопровъзгласеният защитник на Нова Украйна“.

Сорос е един от най-близките съветници и финансисти на Хилъри Клинтън. В изтеклите соросоидни документи се описва как фонда „Глобална инициатива Клинтън“ и фондовете на Сорос си сътрудничат по въпроса за подриване на суверенитета на страни по целия свят, включително на европейски страни.

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Вторник, 23 Януари 2018 09:03

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, събота 19 август.

19-08-2017, 00:08

Ловен сезон: Кмет от черния списък на Дутерте е убит в престрелка с филипинската полиция

Ловен сезон: Кмет от черния списък на Ду…

Кмета на филипинския град Дату Сауди-Ампатуан (Datu Saudi-Ampatuan) Самсудин Димауком (Samsudin Dimaukom) и девет от неговите помощници са били убити в престрелка с полицията, по време на акция за борба...

28-10-2016, 00:10

Тилерсън лично опроверга съобщението на СNN за своята оставка

Тилерсън лично опроверга съобщението на …

Рекс Тилерсън заяви, че не възнамерява да напуска поста глава на Държавния департамент на САЩ, както и че отношенията му с президента Доналд Тръмп са развалени. Тилерсън каза това пред журналисти...

27-07-2017, 00:07

Отело: Френски полицай ревнивец разстреля шест души

Отело: Френски полицай ревнивец разстрел…

Полицай застреля трима души във северното предградие на Париж Сарсел, други трима са ранени, съобщи Franceinfo в неделя, 19 ноември, позовавайки се на източници в правоохранителните органи. Инцидентът се е случил...

19-11-2017, 00:11

Видео - играчки за големи мъже: Японски хеликоптероносач пое охраната на американската „армада“

Видео - играчки за големи мъже: Японски …

Ескадреният миноносец-хеликоптероносач "Izumo" на японските морски сили за самоотбрана за първи път пое охраната на американската (наречена от Доналд Тръмп Армада) авионосна ударна групировка кораби оглавявана от самолетоносача "Карл Винсън", съответната заповед...

01-05-2017, 00:05

При удар на самолет на ВВС на САЩ загинаха двама сирийски военни

При удар на самолет на ВВС на САЩ загина…

В резултат на въздушни удари на ВВС на САЩ в сирийската пустинята близо до Ат Танф са убити двама войници от сирийската армия, повече от 15 са били ранени, предаде...

07-06-2017, 00:06

Дамско състезание за поста генерален  секретар на ООН

Дамско състезание за поста генерален се…

Луиджи Оффеду Corriere della Sera Кристин Лагард е в шорт листата като приемник на Бан Ки-мун, пише Луиджи Оффеду в статията си публикувана във вестника Кориере дела Сера. От бреговете на Балтийско...

20-01-2016, 00:01

Бившият президент на Каталуния Пучдемон избяга в Белгия

Бившият президент на Каталуния Пучдемон …

Бившият президент на Каталония Карлес Пучдемон и други представители на регионалното правителство са напуснали Испания и сега са в Белгия. Позовавайки се на източниците в испанското правителство вестникът El Periodico...

30-10-2017, 00:10

Видео х 3: Терористичен акт е египетска църква - 25 загинали, 70 ранени

Видео х 3: Терористичен акт е египетска …

Най-малко 25 души загинаха, други 70 ранени при експлозия в коптска църква в египетския град Танта, разположен в делтата на Нил, съобщи в неделя 9 април CNN. До момента никоя терористична...

09-04-2017, 00:04

Талибаните атакуваха петзвезден хотел в Афганистан и убиха 43 души

Талибаните атакуваха петзвезден хотел в …

По време на терористичната атака срещу петзвездния хотел Intercontinental в столицата на Афганистан, Кабул са убити 43-ма души, включително шестима украинци, съобщи телевизионният канал на Tolo News. Екстремистите атакуваха хотела...

22-01-2018, 00:01

В Белгия обявиха тридневен траур

В Белгия обявиха тридневен траур

Тридневен траур бе обявен в Белгия, след серията от терористични нападения в Брюксел, съобщи във вторник белгийската обществена телевизия VTM. Заявлението бе направено от министъра на вътрешните работи на Белгия Ян...

23-03-2016, 00:03

CNN: Пекин се свърза с Белия дом, заради разговора Тръмп с ръководителя на Тайван

CNN: Пекин се свърза с Белия дом, заради…

Представители на Пекин са осъществили комуникация с администрацията на Барак Обама, заради телефонния разговор между новоизбрания президент Доналд Тръмп и ръководителя на на Тайван, съобщи CNN. Официално Белия дом все още...

03-12-2016, 00:12

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, неделя 19 ноември.

19-11-2017, 00:11

Речено - сторено: Доналд Тръмп с едно съобщение в Twitter постигна това, което Обама не успя да направи за 8 години престой в Белия дом

Речено - сторено: Доналд Тръмп с едно съ…

Ford няма да инвестира в ново производство в Мексико. Ford отмени плановете си да инвестира 1,6 милиарда долара в изграждането на ново предприятие в Мексико и възнамерява да инвестира икономисаните средства...

04-01-2017, 00:01

Тереза Мей в телефонен разговор с лидерите на ЕС заяви, че ще изпълни волята на британците за Brexit

Тереза Мей в телефонен разговор с лидери…

Новият британски премиер Тереза ​​Мей увери европейските лидери за готовността си да изпълни волята на народа, дал гласовете си за оттеглянето на Обединеното кралство от състава на ЕС. Това съобщи...

14-07-2016, 00:07

Видео: Ракетата на Илън Мъск погуби секретен американски сателит

Видео: Ракетата на Илън Мъск погуби секр…

Американски шпионски сателит, изстрелян с ракета на американската частна компания SpaceX от космодрума "Кейп Канаверал" във Флорида, не достигна орбита и се разби 8 минути след изстрелването падайки в Атлантическия...

09-01-2018, 00:01

Microsoft коригира увисванията в Windows 10

Microsoft коригира увисванията в Windows…

Последната голяма актуализация на Windows 10, донесе не само много подобрения, но също така и някои "тояги", които на компанията Microsoft все още и се налага да коригира. Редица потребители които...

06-09-2016, 00:09

Задържаните в Турция войници са сметнали преврата за учения

Задържаните в Турция войници са сметнали…

Турски войници, които бяха задържани за участие в опит за завземане на властта в страната, заявиха по време на разпит, че всичките събития, те първоначално са ги възприемали като обикновени...

16-07-2016, 00:07

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, събота 30 декември.

30-12-2017, 00:12

Die Welt: Потенциала на САЩ е твърде малък за да измести "Газпром" в Европа

Die Welt: Потенциала на САЩ е твърде мал…

В края на април в Европа пристигна първият танкер с втечнен природен газ от Америка.  "Доставка в Португалия може да ускори падането цените на европейския газов пазар", смятат от Die...

16-05-2016, 00:05

Европа под обсада: Касапница в Корсика, бежанци мюсюлмани нападат местните жители

Европа под обсада: Касапница в Корсика, …

Бежанци мюсюлмани са нападнали местните жители с брадви и харпуни. Петима души са ранени, двама от тях с харпуни. Сред ранените е бременна жена.

15-08-2016, 00:08

Краят на фрау Меркел? : Афганистанец нападна с брадва  пътниците на крайградски  влак в Бавария

Краят на фрау Меркел? : Афганистанец нап…

Мъжът, който нападна с брадва на пасажерите на крайградски влак в Бавария в понеделник вечерта е застрелян, потвърди германската полиция. В резултат на инцидента, най-малко трима души бяха сериозно ранени, един...

19-07-2016, 00:07

Marca: «Ювентус" иска от "Реал" 120 милиона евро и Тони Кроос

Marca: «Ювентус" иска от "Реал…

Торинците поставиха на "Белия балет" нереалистични искания. "Ювентус" е готов да се раздели с Пол Погба, ако Мадрид плати 120 милиона евро и включи в трансфера немския халф Тони Кроос, твърди...

11-06-2016, 00:06

Сирийската противовъздушна отговори на удар на израелските ВВС

Сирийската противовъздушна отговори на у…

Обекти на територията на Сирия са били подложени на ракетна атака от израелските ВВС, нанесена от района Бекаа на въздушното пространство на Ливан, съобщи новинарския портал Syria Al An. Сирийската противовъздушна...

02-11-2017, 00:11

Видео: Турските спасители намериха пилота на сваления сирийски изтребител Миг-23

Видео: Турските спасители намериха пилот…

Турските спасители намериха пилота на самолета на ВВС на Сирия който падна в граничната зона, съобщи телевизионния канал NTV. Раненият пилот първо е бил отведен в жандармерията, а след това...

05-03-2017, 00:03

Американски геймър игра Uncharted 4 в реалния живот

Американски геймър игра Uncharted 4 в ре…

Група американски видеоблогери заснеха филмче, което показва как действията в Uncharted 4: A Thief е End биха изглеждали в реалния живот. Във видеото мъж, облечен както героят на играта, се...

25-05-2016, 00:05

Хилъри Клинтън разказа за ролята на мъжа си в случай на победа на изборите

Хилъри Клинтън разказа за ролята на мъжа…

Претендента за президент на САЩ от демократите Хилъри Клинтън, заяви, че ако спечели, ще ангажира си съпруга си, бившия държавен глава Бил Клинтън, да се заеме с "съживяване на икономиката...

16-05-2016, 00:05

Bloomberg: „Северен поток – 2“ ще донесе на Германия изгоди, а на Европа разходи

Bloomberg: „Северен поток – 2“ ще донесе…

На Европа не и е нужен още един руски газопровод, пише Bloomberg за „Северен поток –2“. Този проект в случай на реализация ще удвои мощността на газопровода доставящ „синьо гориво“...

19-02-2016, 00:02

Барак Обама: ИДИЛ, Русия и Brexit са първостепенните предизвикателства за НАТО

Барак Обама: ИДИЛ, Русия и Brexit са пър…

Американският президент Барак Обама нарече терористичната група "ислямска държава", Русия, Brexit, както и конфликтите в Африка и Близкия изток срочни предизвикателства за страните от НАТО. Това лидера на САЩ написа...

08-07-2016, 00:07

В Германия разрешиха продажбата на "бесилките за Меркел"

В Германия разрешиха продажбата на …

Федералния съд на Саксония разреши продажбата на мини бесилки с имената на германския канцлер Ангела Меркел и външният министър Зигмар Габриел, съобщи Zeit Online. В своето решение съдът посочи, че този...

07-12-2017, 00:12

ФБР поиска от Apple да се хакнат още девет iPhone-на  поради други дела

ФБР поиска от Apple да се хакнат още дев…

Американската администрация иска от Apple предоставяне на достъп не до един, а общо до десет смартфониа iPhone. За това във вторник, 24 февруари, пише The New York Times, като цитира съдебни...

24-02-2016, 00:02

Fox News: В Съединените щати заловиха затворник 32 години след бягството му

Fox News: В Съединените щати заловиха за…

Властите на южния щат Арканзас съобщиха че са заловили затворник, който се е укривал в продължение на 32 години, предаде телевизионния канал Fox News. Правоприлагащи органи са успели да задържат 60-годишният...

26-06-2017, 00:06

Мигранти счупиха главата на ученик в норвежка гимназия

Мигранти счупиха главата на ученик в нор…

Норвежки ученик е бил жертва на насилие от страна на други ученици от неговото училище от арабски произход, те са го подмамили в училищната съблекалня и жестоко са го пребили...

24-04-2016, 00:04

Видео: В трейлъра на новите "Междузвездни войни" се появи Дарт Вейдър

Видео: В трейлъра на новите "Междуз…

Мрежата се появи нов трейлър на филма "Междузвездни войни: Отхвърления" разклонение на космическата сага. Във видеото за няколко секунди се появява главният антагонист на оригиналната трилогия, Дарт Вейдър. Премиерата на...

12-08-2016, 00:08

YLE: Финландия се надява да привлече туристи от Русия обновявайки музея на Ленин

YLE: Финландия се надява да привлече тур…

В финландския град Тампере след реконструкция отваря врати обновения музей на Ленин, съобщи финландското издание YLE. На церемонията по откриването ще присъства известния финландски политик от Социалдемократическата партия, Ерки Туомиоя...

17-06-2016, 00:06

Западът натиска Сърбия да намали дипломатическата си активност

Западът натиска Сърбия да намали диплома…

Западът настоява Сърбия да се откаже от дипломатическите си усилия в борбата с признаването на независимостта на Косово, каза външният министър на западната ни съседка Ивица Дачич. "Албанската страна се оплаква...

05-11-2018, 00:11

Агента на ЦРУ разпитвал Саддам Хюсеин: Ирак може да се управлява само от диктатор

Агента на ЦРУ разпитвал Саддам Хюсеин: И…

И президента Обама, и новоизбрания президент Доналд Тръмп смятат, че Съединените щати не трябваше да нахлуват в Ирак през 2003 година. Иракската война и хаоса възцарил след американската инвазия, до...

19-12-2016, 00:12

Канада възнамерява да доставя втечнен природен газ за Япония

Канада възнамерява да доставя втечнен пр…

Токио и Отава се договориха да работят активно за създаването на всички необходими условия за начало на реализация на проекти за доставка на втечнен за природен газ (LNG) от Канада...

10-04-2016, 00:04

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, вторник 25 април.

25-04-2017, 00:04

Reuters: Тръмп заяви за готовността си да свидетелства за разговорите с Коми

Reuters: Тръмп заяви за готовността си д…

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да даде показания под клетва и да разкаже за разговорите с Джеймс Коми преди оставката му от поста ръководител на ФБР...

10-06-2017, 00:06