Зад преврата в Украйна „Евромайдан“ стоят САЩ и Джордж Сорос

Серия от около 2 500 вътрешни документи, основно файлове от тип Microsoft Word, Excel и Power Point, както и pdf, принадлежащи на мрежата от неправителствени организации на Джордж Сорос към фонд „Отворено общество“ (ФОО), получена от групата “DC Leaks”, показва, че Сорос и неговите съветници са командвали политиката на САЩ по отношение на Украйна, след подкрепения от него и администрацията на Барак Обама държавен преврат през 2014 година, когато беше свален демократично избраният украински президент Виктор Янукович и неговото правителство, пише електронното издание Strategic Culture Foundation, цитирано от Фокус.

15675435675467

В изтеклите документи, се описва как ФОО и Международният фонд „Вързаждане“(МВФ) на Сорос, разположени на адрес улица „Артема“ 46 в Киев, са работили с Държавния департамент на САЩ, след т.нар. революция през 2014 година, получила наименованието „Евромайдан“, за да не се допусне федерализация на Украйна.

Освен Джордж Сорос (споменаван като „ДС“ в изтеклите документи на ФОО, други участници в планирането на украинския преврат са били посланикът на САЩ в Киев Джефри Пайет, Дейвид Мил (икономически съветник на Пайет), Лени Бернардо (ФОО), Евхен Бистрицкий (изпълнителен директор на МФВ), Александър Сушко (председател на управлението на МФВ), Иван Кръстев (председател на Центъра за либерални изследвания и участник в други организации, намиращи се под влиянието на Сорос и правителството на САЩ, София, България), Сабин Фрейзър (ФОО) и Деф Бартън (директор на Американската агенция за международно развитие (USAID), Украйна). USAID е изпълнявал ролята на посредник за Централното разузнавателно управление (ЦРУ). Сорос е присъствал на срещата след преврата на 21 март 2014 година, на която се е обсъждала подкрепата на САЩ за „Новата Украйна“.

В един от документите, „Новата Украйна“ се описва като ключова мярка „за преобразяване на картата на Европа, предоставяйки възможност за връщане към изходни позиции за европейска интеграция“.

i78987678976537

През 2015-та Порошенко връчи на Сорос "ордена на Свободата", отбелязвайки, че е направил изключително много за Украйна

Сорос е настоявал за санкции срещу Русия, за това, че тя е отказала да признае поставеното след преврата правителство под ръководството на Арсений Яценюк, в което влизат и неонацисти и е отхвърлил варианта за федерализация на Украйна, който би предоставил самоуправление на рускоезичния източен регион Донбас. Всъщност, Сорос е блокирал предложението на Пайет за преговори по предложението, направено от министъра на външните работи на Русия, което би предоставило автономия на Източна Украйна, вътре във федерализираната Украйна.

iW9MLB819

Сорос бе раболепно посрещан и от бившия украински президент (демократ?) Ющенко

1463993266 federativnaya ukraina

Сорос е отхвърлил предложението, защото е смятал, че това ще даде на Русия прекалено силно влияние в Украйна. Въпреки че заместник държавния секретар по европейските и евразийските работи Виктория Нуланд не е взела участие в тази среща на 21 март, тя е била близка с Пайет и Яценюк, когото ласкаво е наричала „Яц“. В края на краищата, администрацията на Обама е отхвърлила федерализацията на Украйна и предоставила пълната си подкрепа за едностранните действия на Петро Порошенко и неговия кукловод – Сорос.

Няма нищо учудващо в това, че по-рано през 2016 година Пайет е преместен от Киев като посланик в Атина. В един от документите е предвидена необходимостта от борба с „Russlandversteher“ (б.р това е немска дума, означаваща „разбиращите Русия“), по цяла Европа и особено в Гърция с нейните исторически тесни културни и религиозни връзки с Русия. В документа на ФОО се препоръчват координирани усилия в Гърция за влияние над общественото мнение против Русия и в полза на украинското правителство, прославяно след преврата.

Освен това, се предлага пропагандистка антируска и проукраинска операция, насочена против вестници, десет „аудиовизуални медии“ (теле и радиокомпании), шест интернет страници в Гърция и „около 50 лидери на общественото мнение“, присъстващи в гръцките социални мрежи. Сред гръцките издания, които е трябвало да участват в соросоидната антируска кампания са били „Kathimerini, Avgi, Ta Nea, Vima, Efymerida Syntakton, Eleutherotypia, Proto Thema и Rizospastis“. Гръцко-руската търговска палата в Атина също е била мишена на соровската пропагандистка операция. Аналогични антуруски и проуркаински операции в медиите е трябвало да се проведат и в Италия, Испания и Франция. Мотивировката е била противодействие на всяко движение в подкрепа на по-рано съществувалото положение в Украйна от страна на партиите „СИРИЗА“, „Подемос“ и „Движението 5 звезди“, съответно в Гърция, Испания и Италия. Стратегията на Сорос се е наричала „картографиране на дебатите“.

Едновременно със стремежа да се повлияе на гръцката политика по отношение на Украйна, Сорос и неговата банда НПО-та са подкрепяли разширението на Европейския съюз, в частност, включването в него на Украйна и Турция, което е против интересите на страните-членки на ЕС. Първостепенно значение се е придавало и на интеграцията на Молдова към структурите на ЕС. Обща тема на много соросоидни документи е тази, че основна причина за „разбирането на Русия“ са „антиамериканските“ настроения в Европа. Европейските профсъюзи са отделени от бандата на Сорос като централни разпространители на „антиамериканските мнения“. Освен това са отделени определени политически партии, включително френския „Национален фронт“, „Йоббик“ в Унгария, холандската „Партия на свободата“ и британската „Партия на независимостта на Обединеното кралство“ (ЮКИП), които са наричани от Сорос „ПРД“ – или „популистки радикални десни“. В соросоидните документи са отличени и проруските германски политици, сред тях са – бившите канцлери Герхард Шрьордер, Хелмут Кол и Хелмут Шмит; министър-председателят на Бранденбург Матиас Платцек, лидерите на „Левите“ Грегор Гизи, Сара Вагенкнехт и Катя Киппинг и бившият кмет на Хамбург Клаус фон Донаний. Сорос, направил първите си ходове като подрастващ в Унгария, сътрудничейки си с нацисткото Гестапо и тогавашната унгарска фашистка партия, предпочита да съставя „списъци за разстрел“ с имената на неговите противници.

Но заслужава внимание степента, до която Сорос е осигурявал финансови средства, материално снабдяване и друга поддръжка за украинските заговорници през 2012 година, 2 години преди „Евромайдана“. ФОО и неговите родствени организации са предоставили цели сгради, офисни пространства, компютри, програмно осигуряване, скоростен интернет, оборудване за провеждане на видеоконференции, автотранспорт, пътувания в САЩ и други материални средства. Всичко това се е правило със сътрудничеството на американското и шведското посолство в Киев, USAID, Фонда Карнеги, шведската Агенция за международно развитие (SIDA) и свързания с ЦРУ Национален фонд за демокрация (НФД).

Журналисти, занимаващи се с разследвания, също са били нужни на Сорос, за да отидат в Украйна и да пишат статии, които е трябвало да бъдат одобрявани от агентите на Сорос преди публикация. Крупен съавтор на Сорос и САЩ за разпространяване на украинска пропаганда е бил телевизионният канал Hromadske, който е отличен за неговата работа за противодействие на руската пропаганда.

един от соросоидните документи се съдържа следната препоръка „Изберете журналисти от петте целеви страни (Германия, Франция, Испания, Италия и Гърция) и им предлагайте дълги журналистически командировки в Украйна. Вместо да им казвате конкретно какво да пишат, те трябва да внесат предложения за статии, а ние си съхраняваме правото на вето върху тези, които смятаме за контрапродуктивни. Има предложение да се взаимодейства направо с журналистите, за да се определят конкретните интереси“. В соросоидния документ даже се признава, че такъв подход не е „истинска независима журналистика и ние можем да навредим на доверието на журналистите към нас“. Хората на Сорос са предложили да се направи „заслон“ между него и журналистите, отразяващи Украйна. Организацията на унгарския евреин е предложила „трета страна да получи грант и да действа като посредник, редактор, контрол на качеството и т.н. А МФВ трябва да играе водеща роля в тази инициатива за подчертаване на своите украински корени“. Организацията на Сорос е решила да се заеме с издания, занимаващи се с „журналистика в обществен интерес“ за сътрудничество в областта на разпространение на пропаганда, свързана с Украйна.

Има редици световни журналисти, които са се съгласили да си сътрудничат със Сорос и с готовност са се съгласили да получават заплата, за да разпространяват неговата пропаганда, както и тази на ЦРУ. Едно от тези издания, споменато като наливащо вода в мелницата на Сорос и пишещо проукраински статии, е Huffington Post-Германия, което си е сътрудничило с Burda, дясноцентристско издателство в Германия. Други германски публикации, които Сорос благосклонно е разглеждал като провеждащи антируска линия по отношение на Украйна, е имало в Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurter Rundschau, Die Welt, Süddeutche Zeitung, Tageszeitung, Spiegel и Junge Welt. Критика от страна на Сорос са заслужили Neues Deutschland и Freitag, споменати като много дружелюбно настроени по отношение на Русия и антиукраински.

В документите се споменава и за анализатор от швейцарското издание Neue Zürcher Zeitung, като получаващ пари от Сорос за наемане на „помощник в изследванията“, който да разпространява проукраинска пропаганда. Другите, намиращи се на антируска заплата и пишещи украински пропагандистки статии, са изследователите в Барселонския институт за международни изследвания, Чатъм Хаус в Лондон и Института за международни отношения в Италия. Пропагандистки медиавируси, споменати от бандата на Сорос, включват изгонването на Русия от Г-8, военната поддръжка от НАТО и включването в Алианса на Украйна, както вече споменатите санкции срещу Русия. В секретен документ от 12 март 2015 година се разказва, че антируски настроеният бивш командващ на НАТО и близък приятел на Бил и Хилъри Клинтън – Уесли Кларк, както и полският генерал Валдемар Скшипчак са консултирали Порошенко по военни въпроси относно Русия. В документа Сорос се нарича „самопровъзгласеният защитник на Нова Украйна“.

Сорос е един от най-близките съветници и финансисти на Хилъри Клинтън. В изтеклите соросоидни документи се описва как фонда „Глобална инициатива Клинтън“ и фондовете на Сорос си сътрудничат по въпроса за подриване на суверенитета на страни по целия свят, включително на европейски страни.

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Вторник, 23 Януари 2018 09:03

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Победата в референдумите за автономия в Венето и Ломбардия е началото на трънлив път

Победата в референдумите за автономия в …

Резултатите от референдумите проведени в неделя в северните италиански региони Венето и Ломбардия по въпроса за автономия, показаха, че лъвският дял от населението подкрепя независимостта на тези региони. Така, повече...

23-10-2017, 00:10

Тимошенко постави ултиматум на Яценюк

Тимошенко постави ултиматум на Яценюк

Лидерът на "Батькивщина" Юлия Тимошенко заяви, че партийната фракция в Върховната Рада, до края на тази седмица повторно ще инициира разглеждането на постановление, за оставката на правителството на Арсений Яценюк...

17-02-2016, 00:02

Доналд Тръмп: НАТО е остаряла организация

Доналд Тръмп: НАТО е остаряла организаци…

Доналд Тръмп - НАТО е важна, но остаряла организация, защото тя не се занимава с проблемите на тероризма, това заяви новоизбрания президент на САЩ в интервю за Times. "Аз отдавна говорех...

16-01-2017, 00:01

Wikileaks призова своите поддръжници да спрат хакерските атаки срещу САЩ

Wikileaks призова своите поддръжници да …

Организацията Wikileaks призова своите поддръжници да спрат с кибератаките в Съединените щати. Това се посочва в микроблога на организацията в Twitter. "Основателят на Уикилийкс Асанж е жив и продължава с публикациите...

22-10-2016, 00:10

"Манчестър Юнайтед" спечели 8 поредни игри за първи път от 2009 година насам

"Манчестър Юнайтед" спечели 8 …

Дори в последните няколко сезона на Алекс Фъргюсън всичко беше не толкова яко. В събота "Червените дяволи" разгромиха "Рединг" с 4:0 в мач от третия кръг на ФА Къп. Тази победа стана...

08-01-2017, 00:01

Видео: KFC пусна на пазара свой собствен смартфон

Видео: KFC пусна на пазара свой собствен…

Веригата от ресторанти за бързо хранене KFC съвместно с Huawei представи лимитирана серия на смартфона Enjoy 7 с портрета на полковник Сандърс. Устройство се появява на пазара по случай 30-годишнината...

12-07-2017, 00:07

Почина актьора изиграл ролята на Рене в култовия сериал "Ало, ало"

Почина актьора изиграл ролята на Рене в …

На 75-годишна възраст почина британският актьор Гордън Кей, известен с ролята на Рене от култовия комедиен сериал "Ало, ало", съобщи ВВС. Героят на Кей е един от знаковите персонажи в...

24-01-2017, 00:01

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани пряко по българските телевизии днес, сряда 25 януари.

25-01-2017, 00:01

Видео: Американска военноморска ескадра включваща самолетоносач влезе в Южнокитайско море

Видео: Американска военноморска ескадра …

Американска военноморска ескадра включваща самолетоносач започна да патрулира в Южнокитайско море на фона на нарастващото напрежение между Вашингтон и Пекин заради спорните граници в региона, съобщи в неделя, 19 февруари...

19-02-2017, 00:02

Първата група от 500 имигранти ще пристигне в Турция на 4-ти април

Първата група от 500 имигранти ще присти…

Първата група от 500 нелегални имигранти ще бъде изпратена на 4 април от Егейските острови за Турция по силата на споразумението, постигнато от Анкара и Брюксел на извънредната среща на върха...

01-04-2016, 00:04

Европа под обсада: Над една четвърт от всички френски мюсюлмани са радикални ислямисти

Европа под обсада: Над една четвърт от в…

Най-радикални са млади мюсюлмани. Според последното проучване проведено от френските социолози, 28% от френските мюсюлмани изповядват радикалната версия на исляма, такава като "салафизма", около 14% от младите мюсюлмани искат въвеждането на...

20-09-2016, 00:09

Добре живеем - Видео: Тръмп държи да се повози с позлатената карета на Елизабет II

Добре живеем - Видео: Тръмп държи да се …

Президентът на САШ Доналд Тръмп е изразил желание по време на официалното посещение в Обединеното кралство, да се повози в Лондон на позлатената карета на британската кралица Елизабет II, съобщи...

16-04-2017, 00:04

Anadolu: САЩ създадоха СДС като параван за да въоръжат сирийските кюрди

Anadolu: САЩ създадоха СДС като параван …

САЩ създадоха "Сирийските демократичните сили" (СДС) като прикритие за да въоръжи силите за самоотбрана на сирийските кюрди (YPG), заяви в събота 2 декември, избягалият в Турция бивш прессекретар на СДС...

03-12-2017, 00:12

Добре живеем - Видео х 2: Барак Хюсеин Обама разпуска и изглежда щастлив

Добре живеем - Видео х 2: Барак Хюсеин О…

След осем години в Белия дом Барак Обама се е отдал на купони и екстремни забавления. Четиридесет и четвъртият президент на САЩ нямаше разрешение да практикува водни спортове докато беше...

08-02-2017, 00:02

Gallup: Барак Хюсеин Обама напуска Белия дом с рейтинг на популярност 58 процента

Gallup: Барак Хюсеин Обама напуска Белия…

Популярността на напускащият президент на САЩ Барак Хюсеин Обама е 58%, според проучване проведено от американския институт за общественото мнение Gallup. Обама ще напусне Белия дом с много по-висока популярност отколкото...

17-01-2017, 00:01

Вечна му памет: Почина "Главният Мюлер на Съветския съюз" Леонид Броневой

Вечна му памет: Почина "Главният Мю…

Руските медии съобщиха за смъртта на Леонид Сергеевич Броневой. Прочулият се с ролята на групенфюрер Хенрих Мюлер в култовият чернобял съветски сериал "Седемнадесет мига от пролетта", актьора почина сутринта на...

09-12-2017, 00:12

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, вторник 24 октомври.

24-10-2017, 00:10

Футболните мачове предавани по телевизията днес

Футболните мачове предавани по телевизия…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, сряда 18 април.

18-04-2018, 00:04

Видео: В мрежата се появи видео на полетите на F-35B от десантния самолетоносач "Америка"

Видео: В мрежата се появи видео на полет…

Списанието Aviation Week публикува видео на полетите на изтребителя с ​​вертикално излитане и кацане F-35B на Корпуса на морската пехота на Съединените щати от палубата на универсалния десантен кораб LHA-6...

22-11-2016, 00:11

WP: Обама отиде във Френска Полинезия да пише мемоари

WP: Обама отиде във Френска Полинезия да…

По-рано бившият президент на САЩ и съпругата му обявиха, че искат да продадат правата на две отделни книги със мемоари за 60 милиона долара. Бившият американски президент Барак Хюсеин Обама, който...

27-03-2017, 00:03

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, сряда 5 април.

05-04-2017, 00:04

Великобритания: След като облякоха в поли момчетата, сега момичетата се лишиха от тях заради трансдгендърите

Великобритания: След като облякоха в пол…

Великобритания си е поставила за цел да няма тя и той, а да остане само то… След като облякоха в поли момчетата, сега момичетата се лишиха от тях заради трансдгендърите, съобщи...

04-07-2018, 00:07

Големия брат: Бившия вицепрезидент Байдън се похвали че е уволнил главния прокурор на Украйна за шест часа

Големия брат: Бившия вицепрезидент Байдъ…

Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън разказа за обстоятелствата на уволнението на Виктор Шокин от длъжността главен прокурор на Украйна, съобщи VOA. "Аз отчаяно се вълнувах от регреса в борбата срещу...

24-01-2018, 00:01

Саудитска Арабия заплаши Русия и Сирия при нарушаване на примирието с "План Б"

Саудитска Арабия заплаши Русия и Сирия п…

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия, Адел ал-Джубейр обвини руската и сирийската военна авиация, в нарушаване на примирието. Това, според Ройтерс, дипломатът e заявил в неделя, 28 февруари, по...

29-02-2016, 00:02

Reuters: Доналд Тръмп за първи от юли насам изпревари по популярност Хилъри Клинтън

Reuters: Доналд Тръмп за първи от юли на…

Кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, за първи път от месец юли насам изпревари по популярност главният си съперник, демократката Хилъри Клинтън. Това съобщи Reuters. Според проучването...

03-09-2016, 00:09

На борда на отвлечения самолет на Egyptair има американци и британци

На борда на отвлечения самолет на Egypta…

Сред пътниците на борда на самолета Airbus A320 на авиокомпанията Egyptair, се намират десет американци и осем британци. Съобщи телевизионния канал Al Arabiya. Мъжът отвлякъл пътническия самолет е позволил на гражданите...

29-03-2016, 00:03

Мечтаещ да стане елф аржентинец похарчи хиляди долари за операции

Мечтаещ да стане елф аржентинец похарчи …

Аржентински студент похарчи 50 хиляди долара за пластична хирургия, за да заприлича на елф, съобщи Daily Mirror. Заради мечтата си 26-годишният Луи Падрон (Luis Padron) си направи ринопластика, липосукция на челюстта...

23-08-2017, 00:08

NYT: Доналд Тръмп – в моята администрация работят глупави хора

NYT: Доналд Тръмп – в моята администраци…

Американският президент Доналд Тръмп нарече представителите на администрацията си, които се изказаха срещу разговорите му с руския президент Владимир Путин, „глупави“, съобщи The New York Times, позовавайки се на информиран...

10-07-2018, 00:07

Северна Корея има готова - "модернизирана водородна бомба"

Северна Корея има готова - "модерни…

Ръководителят на Северна Корея Ким Чен Ун посети Института за ядрено оръжие на КНДР. Той наблюдава процеса на инсталиране на "модернизирана водородна бомба" на междуконтинентална балистична ракета, предаде Korean Central...

03-09-2017, 00:09

Глупостта не ходи по гората-Видео: Латвийски дядо похарчи 8 хиляди евро за да скочи в Кока-Кола

Глупостта не ходи по гората-Видео: Латви…

В Латвия, в района на Латгалия 73-годишен дядо скочи с колата си в басейн пълен с Coca-Cola. Видео с дивотията си той качи на канала си в YouTube. Както отбелязва TSN...

01-11-2016, 00:11

Всяка пета жена на Запад не иска да ражда деца

Всяка пета жена на Запад не иска да ражд…

Днес, в развитите страни, една от всеки пет жени не иска да ражда деца. Това е 2 пъти повече, отколкото през 70-те години на миналия век. Според американски учени, всака пета...

02-03-2016, 00:03

АР: Кмет на град в САЩ загубили работата си заради коментар за маймуна в Белия дом

АР: Кмет на град в САЩ загубили работата…

Кметът на малкия град Клей в щата Западна Вирджиния трябваше да подаде оставка, след като одобрително коментира пост във Facebook, в който първата дама на САЩ Мишел Обама беше сравнена...

16-11-2016, 00:11

Мишена на терористи в Брюксел са били пътниците на конкретни полети

Мишена на терористи в Брюксел са били пъ…

Атентаторите-самоубийци, извършили терористичното нападение миналия месец на летището в Брюксел, са действали целенасочено, като за свои цели са избрали пътниците които летят до Израел, Русия и Съединените щати, написа в...

22-04-2016, 00:04

La Razon: Каталунската криза може да струва на Испания 12 милиарда долара заради спад в туризма

La Razon: Каталунската криза може да стр…

Испанската икономика може да загуби до 12 млрд. евро в резултат на рецесия в туристическия сектор поради каталунската криза. Тези данни бяха цитирани в сряда от изданието La Razon, позоваващо...

14-12-2017, 00:12

Anadolu: Ердоган - ако САЩ не ни приемат каквито сме, нямаме нужда от вас

Anadolu: Ердоган - ако САЩ не ни приемат…

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ако САЩ не приемат Турция такава, каквато е, "тогава ние нямаме нужда от вас". Изявлението дойде на фона на решението на двете страни да...

13-10-2017, 00:10

Путин е поискал от Асад да напусне

Путин е поискал от Асад да напусне

На 3 януари, само няколко седмици преди да умре, началникът на руското военно разузнаване ГРУ генерал Игор Сергун е бил изпратен в Дамаск с деликатна мисия. Този генерал е предал...

25-01-2016, 00:01

Хърватската компания Rimac ще покаже през март своят електрически суперавтомобил

Хърватската компания Rimac ще покаже пре…

Изглежда измина цяла вечност, откакто хърватският производител на автомобили «Rimac Automobili» обяви за създаването на електрическия  суперкар  Concept_One. Пет години след като публиката за първи път  чу за този автомобил, компанията...

27-02-2016, 00:02

Общински неволи: В Мексико за денонощие застреляха втори кмет

Общински неволи: В Мексико за денонощие …

В мексиканския щат Гереро в южната част на страната в събота бе застрелян кметът на Сюдад Альтамирано, Амбросио Сото Дуарте, предаде Radioformula. Според разследването, той е застрелян от членовете на картела...

25-07-2016, 00:07

Иран възнамерява да върне и Азербайджан  в състава си

Иран възнамерява да върне и Азербайджан …

Наир Алиев Едино от най-забележителните събития от изминалата година – са събитията в Бакинското селище Нардан. Официален Баку най накрая окончателно възстанови на тази територия действието на азербайджанските закони, над селището...

04-01-2016, 09:01

Видео х 2: При щурм на средновековен замък на кръстоносците в Йордания освободиха 10 заложници

Видео х 2: При щурм на средновековен зам…

Йорданските сили за сигурност освободиха десет туристи попаднали в капан вътре в средновековния замък на кръстоносците в град Ел –Карак в неделя 18 декември, след щурм на крепостта, в която...

19-12-2016, 00:12