Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е?: Световната преса за победата на Тръмп

Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е?: Световната преса за победата на Тръмп © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Великобритания

Победата на политическия аутсайдер, усилена още повече от уверената победа на републиканците в борбата за Сената и Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, ознаменува отказа от Барак Обама ... Този резултат, който опроверга прогнозите на повечето социологически агенции и инвеститори, доведе до резки колебания на финансовите пазари

Financial Times

Кандидатът на Републиканската партия спечели една от най-блестящите победи в съвременната история на САЩ, въпреки поредицата от скандали, които лесно биха унищожили другите кандидати, чиито екстремни политически предложения предизвикаха критики и на двете страни, както и липсата на политически опит…

The Guardian

Сирия ще се превърне в най-неотложен въпрос. Дали САЩ ще рискуват от конфронтация с Русия, като обявят забранена за полети зона над северната част на Сирия? Руските и сирийските власти доминират в небето, и по този начин имат предимство при сключването на всяко бъдещо мирно споразумение. Струва ли си да се предизвиква Русия на дуел? Владимир Путин може да протегне маслинова клонка на новата администрация, благодарение на което може да бъде постигнато в ново надеждно примирие в Сирия, и Русия и САЩ да се съсредоточат върху съвместни операции срещу екстремистите на "Ислямска държава" в Рака.

The Times

Победата, която, както прогнозира Тръмп, ще стане американската версия на историческия вот във Великобритания за оттеглянето от Европейския съюз ще се запомни като една от най-лудите предизборни кампании в историята на САЩ.

The Daily Mail

Германия

Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е? Да, Доналд Тръмп, може би именно това чувства. Той - избрания за президент на най-могъщата държава на Земята. Тръмп - политическия аутсайдер, Барак Обама му се присмиваше, експертите го подценяваха. В момента той преживява главния момент на живота си. Той доказа на всички – на хитрите вестникари, които вече го бяха отписали, на мениджърите от редиците на републиканците, които не искаха да работят с него. Тръмп доказа, че той има невероятен талант. За разлика от повечето конкуренти, той разбра, че в много райони на страната му съществуват сериозни вътрешни конфликти. Тромавият популистки слоган на Тръмп звучи така: "Аз не съм един от онези, които седят във Вашингтон. И мога да вкарам системата в правия път. Вярвайте ми".

Spiegel

Той спечели сензационна победа, която не предсказа нито един анализатор. Тази нощ стана изненадваща за мнозина. И ако той наистина иска да стане президент на САЩ, а не президент на привържениците си, той трябва да помогне за излекуването на раните, които са причинени на първо място от него.

Sueddeutsche Zeitung

Хилъри Клинтън не успя да повтори успеха на Барак Обама. Тя се превърна все едно в символ на корумпираната система. Много избиратели поискаха да и отмъстят заради своето разочарование и гняв, причинени от икономическия и културен прелом. Едно нещо е ясно: старият фундамент на Западния световен ред понесе още един удар след Brexit.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Как може това да се случи? За една вечер на Тръмп от непопулярно "тъмно конче" стана най-могъщият човек на Земята. Той направи възможно това, което много хора, от много време насам го смятаха за просто невъзможно.

Bild

Франция

Марин Льо Пен иска да повтори успеха на Тръмп във Франция. Тя стана първият френски политик, който поздрави Тръмп за победата му в изборите, при това един час преди обявяването на резултатите. В обкръжението на Льо Пен са склонни да разглеждат съобщенията от Съединените щати като положителен сигнал: избирането на Тръмп отговаря на предизборната реторика на лидера на Националния фронт, която, както и милиардерът от САЩ се позиционира като борец срещу установената политическа система във Франция

Le Parisien

Около 7 милиарда долара бяха похарчени за предизборната кампания на всички кандидати, взети заедно. Той е абсолютен рекорд. Кампанията през 2012 година вече беше прекалено скъпа, но дори и в нея бяха изразходвани с 86.5 милиона по-малко. Все пак, това можеше да се очаква. През 2010 година Върховният съд на САЩ прие решение, което развърза ръцете на много политици, като им позволи да се привличат големите корпорации, и особено лобитата като донори. Тръмп, поради повишеното медийно внимание заради непрекъснатите скандали и провокации, успя да похарчи "само" 300 милиона. Кандидата на демократите - 686 милиона. Много избиратели подобно "прахосване" видимо ги дразнеше. В действителност, Клинтън загуби много повече време в търсене на спонсори и финансиране, отколкото за срещи с избирателите.

Liberation

Италия

Изборът между двете Америки. Едната - затворена, разочарована и фрагментирана, която представлява републиканеца Доналд Тръмп. И другата - по-отворена, внушаваща доверие, готова да следва демократа Хилъри Клинтън. Почти всички предполагаха, включително в САЩ, че кандидатът на демократите, по-опитната и способна, лесно ще победи републиканския си опонент. Да, ама това не се случи.

Corriere della sera

Шокиращата нощ - Тръмп задраска всички очаквания и опроверга всички допитвания. Тази предизборна кампания, потресла традиционните медии и социални мрежи със своите "удари под кръста" между кандидатите, разкритията, включително и от обществени институции като ФБР, разбиха митовете за Америка подчинена на демокрацията и правилата.

La Repubblica

Турция

Новият президент ще измести фокуса от тихоокеанския регион към Източна Европа, Близкия изток и Кавказ. Както и днес, Съединените щати ще отидат на всичко, за да предотвратят участието на страни като Турция или Китай в създаването на нов световен ред.

Daily Sabah

Финландия

По време на преброяването на гласовете дори в обкръжението на Тръмп говореха, че победата му ще бъде чудо. И то се случи. Цялата кампания на Тръмп разчиташе само на едно нещо: неговата интуиция. Той не вярваше на статистика, на експертите и дори на собствената си партия. Той вярваше, че разбира обикновените американци по-добре от всеки друг, и в крайна сметка излезе прав.

Helsingin Sanomat

Норвегия

Избирането на Тръмп за президент на САЩ потенциално може да доведе до драматични промени в сферата на безопасността. Това може да означава началото на края на НАТО ... Правителството и парламента на Норвегия, трябва незабавно да преразгледат споразуменията за размера на разходите за отбрана. На карта е поставено бъдещето на норвежката безопасност.

Aftenposten

Полша

Американската демокрация, една от най-старите в света, за първи път постави на фигура без опит нито в политиката, нито в армията, кандидат, който обеща да обърне с главата надолу днешната политическа елита, да скъса с предишните съюзници, да се откаже от налагането в света на ценности като демокрацията и човешките права, за който всичко може да бъде предмет на договаряне, който в годините е изградила финансовата си империя, като е експлоатирал обикновените американци, които се превърнаха в негов електорат. Този радикален избор може да се обясни само с това, че Съединените щати са достигнали лимита си. Става въпрос за едно общество, което винаги е било обединено не от обща история или произход, а от американската мечта, убеждението, че всеки може да се издигне и да стане по-добър от своите родители. Тази мечта, отдавна престана да отговаря на истината...

Rzeczpospolita

Тръмп като президент на САЩ не трябва да донесе на света апокалипсис. Но, за съжаление, за света, какъвто го познаваме, избирането му е радикална промяна към по-лошото. Това е поредният камък, извлечен от фундамента на западната цивилизация.

Gazeta Wyborcza

Израел

Тръмп шокира целия свят. Новак в политиката победи в резултат на ожесточената борба много по-опитния съперник - кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън. Тръмп е бизнесмен, който превърна себе си от магнат в звезда на телевизионно риалити шоу, а след това в политик популист ... Победата на Тръмп стана последния акт на непредсказуемата президентска кампания, подобна на която не бе виждала Америка.

Haaretz

Китай

Американските избиратели ще се събудят в сряда сутринта, знаейки, че Тръмп е станал новият им президент, но те както и преди няма да разбират, накъде за в бъдеще ще върви тяхната страна. Много избиратели се чувстват разочаровани и дори депресирани от това, че те не са имали друг избор, освен от двамата най-лоши кандидати в американската история ... Повечето американци не вярват, че техния нов президент ще бъде в състояние да обедини разпокъсаната нация. Възхода на политическия аутсайдер разкри мрачни вътрешни проблеми, които имат своите корени в нарастващото социално и икономическо неравенство вътре в страната

Xinhua

Тръмп ще намали степента на влиянието на страната в чужбина и ще съсредоточи наличните ресурси за изграждането на вътрешния потенциал на Съединените щати. При това Тръмп призовава за намаляване на рисковете, които могат да доведат до ненужни за Съединените щати конфликти с други страни. Що се отнася до неговите заявления за търговския протекционизъм, направени по време на предизборната кампания, напълно е възможно, че Тръмп ще бъде принуден да се ръководи от икономическите закони. По-важното е това, че встъпването в длъжност на Тръмп ще увеличи шансовете за спиране на съперничеството между САЩ и Китай.

Huanqiu Shibao

Япония

Може да бъдем сигурни, че Тръмп, встъпвайки в длъжността президент на САЩ, ще направи всичко за това, споразумението за създаването на Транстихоокеанското партньорство да се срине. Икономическата политика, която възнамерява да провежда Тръмп, също предизвиква много съмнения. Тя ще доведе до свиване на търговията.

Nikkei Shimbun

Индия

Може би, ние ще си позволим да по-фантазираме, че той ще бъде добър за Индия, защото неговата неприкрита ислямофобия ще го направи враг на врага ни - Пакистан ... Но, възможно е, Тръмп да е лош за Индия, тъй като е лош за собствената си страна. Има индикации за това, ще неговото лидерство ще вреди на интересите на САЩ у дома и в чужбина.

Hindustan Times

Канада

Игнорирайки социологическите допитвания, които показваха, че той е зад Хилъри Клинтън, както и предположенията, че той  е най-непопулярния кандидат за президентския пост в историята на Републиканската партия, бизнесменът от Ню Йорк стана президент на Съединените щати ... Пред него е отворен пътя за реализация на неговите политики, тъй както републиканци ще контролират и Сената и Камарата на представителите на Конгреса.

Globe и Mail

Бразилия

Получените то Тръмп гласове показват, какви чувства в действителност са изпитвали милиони американски семейства: дори растежа на най-голямата икономика в света вече не води до появяването на предишния обем блага. Сегашното икономическо развитие не дава на работещите усещането за изобилие, което те можеха да получат по-рано. И това не е по вина на президента Обама или на Китай, или Мексико, както твърди Тръмп. Пазарът на труда се промени толкова драстично, че някои сегменти на индустрията са в упадък, губейки от другите производствените центрове. Много работници, които нямат висше образование, сега не могат да достигнат статута, който са имали техните родители ... Изборите винаги дават възможност за обръщане към проблемите, които вълнуват страната.

O Globo

ЮАР

Тръмп има негативно отношение към Африка, смятайки правителствата на страните и за корумпирани. Когато Барак Обама обеща да инвестира 7 милиарда долара в развитието на енергетиката в Африка южно от пустинята Сахара, Тръмп заяви, че всички пари ще бъдат откраднати. Всеки цент от 7-те милиарда за Африка ще бъде откраднат. Корупцията там е необуздана.

Business Day

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Четвъртък, 10 Ноември 2016 09:41

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Задържаните украински диверсанти са планирали да "убият туризма" в Крим

Задържаните украински диверсанти са план…

Украинските диверсанти, заловени при опит да проникнат в Крим са заявили, че са планирали да унищожат туристическата индустрия в региона. За това на 11 август написа вестник "Комерсант", позовавайки се...

11-08-2016, 00:08

Hürriyet Daily News: Срещата в Сочи е предвестник на промените в Близкия изток

Hürriyet Daily News: Срещата в Сочи е пр…

Съвместните стъпки между Анкара и Москва могат да повлияят на ситуацията в Близкия изток. За това по време на срещата с руския президент Владимир Путин в Сочи заяви турският му...

04-05-2017, 00:05

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, неделя 10 септември.

10-09-2017, 00:09

Verkkouutiset: Днешните екологични проблеми са следствие от Втората световна война

Verkkouutiset: Днешните екологични пробл…

Илкка Ахтокиви (Ilkka Ahtokivi) Хелзинкският университет публикува първото международно проучване за въздействието на последствията от Втората световна война върху околната среда. В изследването се твърди, че войната е оказала дълбоко въздействие върху...

10-05-2017, 00:05

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани пряко по българските телевизии днес, петък 16 декември.

16-12-2016, 00:12

Боговете са полудели: Украйна обмисля да обяви война на Русия, а Порошенко ще се прави на Сталин?!?

Боговете са полудели: Украйна обмисля да…

Във Върховната Рада на Украйна в петък, 21 декември, е бил регистриран законопроект за обявяване на война на Русия. Също така, се предлага създаването в страната на Ставка на Върховния главнокомандващ...

23-12-2018, 00:12

Подразделения на СДС проникнаха в Стария град на Рака

Подразделения на СДС проникнаха в Стария…

Милиции на Сирийските Демократични Сили (СДС) подкрепени от американците нахлуха в старата част на град Рака, съобщиха от пресслужбата на коалицията, воюваща срещу ИДИЛ. Коалиционните сили частично са разрушили две секции...

04-07-2017, 00:07

Видео: Кинокритиците наградиха Алек Болдуин за това как парадира новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп

Видео: Кинокритиците наградиха Алек Болд…

Актьорът Алек Болдуин спечели премията на кинокритиците Critics' Choice 2016 за това как парадира новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Hollywood Reporter. Булдуин бе признат за най-добър в категорията "гост-звезда...

12-12-2016, 00:12

Добре живеем: Съпругата осъди саудитския милиардер за 68 милиона долара

Добре живеем: Съпругата осъди саудитския…

Съдът в Лондон задължи бизнесмен от Саудитска Арабия, да изплати на бившата си съпруга 68 милиона долара, като част от бракоразводно споразумение. ВВС го нарече като една от най-големите финансови...

09-07-2016, 00:07

От Лондон анонсираха редица международни проекти за борба с корупцията

От Лондон анонсираха редица международни…

Великобритания, САЩ, Швейцария, Канада, Австралия и Нова Зеландия, заедно с Интерпол ще създадат първия в света Международен антикорупционен център, със седалище в Лондон. Това се посочва в съобщение на пресслужбата на...

12-05-2016, 00:05

Касовия бон със сметката за Африн бе връчен на Путин

Касовия бон със сметката за Африн бе връ…

Керем Чалъшкан (Kerem Çalışkan) За разбирането на това, което се случва в света, е необходимо да наблюдаваме по-внимателно скритата страна на събитията, които се развиват в Сирия, точно пред носа ни. Великобритания...

29-03-2018, 00:03

Видео: Кой ще победи? Джъд Лоу срещу Джони Деп в трейлъра на "Fantastic Beasts"

Видео: Кой ще победи? Джъд Лоу срещу Джо…

"Фантастични животни и къде живеят" - разклонение на историите за Хари Потър, събития, които се случват 70 години преди момчето магьосник да започне да учи в Хогуортс. В момента в Сан...

23-07-2018, 00:07

Правосъдие: Дубайският съд вкара в затвора пасажер целунал стюардеса

Правосъдие: Дубайският съд вкара в затво…

Наказателният съд на Дубай осъди на три месеца затвор пътник на авиокомпанията Emirates, който целуна стюардеса по време селфи с него. След изтърпяване на наказанието 42-годишният гражданин на Танзания ще...

01-09-2016, 00:09

Американски войници се изгавриха с флага на Литва в Каунас

Американски войници се изгавриха с флага…

Войници от американската армия свалиха знамето на Литва от сградата на прокуратурата в град Каунас и се гавреха с него. Инцидентът е станал на 25 април, обаче, за този акт на...

14-05-2016, 00:05

Пентагонът: Играчки за напреднали

Пентагонът: Играчки за напреднали

Сред програмите изоставени от въоръжените сили на САЩ, са, ново поколение бойни системи за сухопътни войски, самолети и хеликоптери за бойни и разузнавателни мисии, космически системи и кораби, пише Business...

31-01-2016, 00:01

Казано сторено: Тръмп подписва указа за оттегляне на САЩ от ТТП

Казано сторено: Тръмп подписва указа за …

Президента Доналд Тръмп започва да изпълнява предизбоените си обещания още от първия си работен ден, днес той ще подпише указ, с който ще обяви намерението на страната да се оттегли...

23-01-2017, 00:01

Anadolu: След опита за преврат в Турция са арестувани 10 чужденци

Anadolu: След опита за преврат в Турция …

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш съобщи, че десет чуждестранни граждани са били задържани във връзка с разследването на опита за военен преврат в страната, предаде Anadolu. Куртулмуш не уточни националността на задържаните...

09-08-2016, 00:08

Мачове предавани по телевизията днес

Мачове предавани по телевизията днес

Мачове предавани по българските телевизии днес, четвъртък 28 юни.

28-06-2018, 00:06

Los Angeles Times: При стрелба в Калифорния са ранени трима полицаи

Los Angeles Times: При стрелба в Калифор…

В престрелка с неизвестно лице в Палм Спрингс щата Калифорния, са ранени най-малко трима полицаи, състоянието на един от тях критично. Престрелката е започна след като полицейски служител е пристигал след...

09-10-2016, 00:10

The Diplomat: Миналата година върху град в КНДР е паднала балистична ракета

The Diplomat: Миналата година върху град…

Неуспешен тест на междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея, който се е състоял на 29 април 2017 г., е довел до падането на отломки върху населено място, съобщи изданието The...

04-01-2018, 00:01

Reuters: При стрелба в бившата столица на Казахстан Алма Ата са убити двама полицаи

Reuters: При стрелба в бившата столица н…

Двама полицаи бяха убити при стрелба в близост до сградата на МВР в бившата столица на Казахстан Алма Ата. Това съобщи в понеделник 18 юли, Reuters. Министерството на вътрешните работи обяви...

18-07-2016, 00:07

ВВС: Кралица Елизабет II посети децата ранени при самоубийствения атентат в Манчестър

ВВС: Кралица Елизабет II посети децата р…

Кралицата на Великобритания Елизабет II посети Кралската детска болница в Манчестър, където веднага след нападението са били настанени 12 деца под 16-годишна възраст, засегнати от експлозията, съобщи ВВС. По време на...

26-05-2017, 00:05

Daily Mail: Прокремълската глава на ЮНЕСКО е главният претендент за поста генерален секретар на ООН

Daily Mail: Прокремълската глава на ЮНЕС…

Ръководителят на ЮНЕСКО, Ирина Бокова, по съвместителство "бивша комунистка" и "приятелка" на руския президент Владимир Путин, е основният претендент за поста генерален секретар на ООН, пише британското издание Daily Mail...

14-04-2016, 00:04

Всеки десет германец изрази подкрепа за фюрера

Всеки десет германец изрази подкрепа за …

Всеки десети германец би предпочел, Германия да се управлява от фюрер. Такива са резултатите от социологическото проучване проведено от университета в Лайпциг, съобщи в сряда изданието Spiegel. Така, 10% от анкетираните...

16-06-2016, 00:06

60 души бяха ранени в Банкок при експлозия в на речен трамвай

60 души бяха ранени в Банкок при експлоз…

Най-малко 60 пътници са ранени при експлозия на двигател на речен трамвай в Банкок. Тази новина съобщи в събота, 5 март, Associated Press. Експлозията е настъпила в един от каналите на работнически квартал...

05-03-2016, 00:03

Европа изразходи половината от газовите си резерви – Украйна активно точи руски газ от транзитната тръба

Европа изразходи половината от газовите …

За 3 месеца от отоплителния сезон в ЕС са изразходени около половината от газовите резерви. Обемът на "синьото гориво" в европейските подземни хранилища падна до своето най-ниско ниво за последните години...

31-01-2017, 00:01

Бившият началник на генералния щаб на САЩ: през 2015 година "руснаците хакнаха" Пентагона

Бившият началник на генералния щаб на СА…

Бившият председател на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Мартин Демпси заяви, че, през август 2015 година руските хакери са атакували Пентагона и са получили достъп до системата на електронната...

16-12-2016, 00:12

От разпни го, до осанна: Доналд Тръмп ще се срещне с Ким Чен Ун лице в лице

От разпни го, до осанна: Доналд Тръмп ще…

Американският президент Доналд Тръмп ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Ун за преговори лице в лице, съобщи Reuters. Toва бе разкрито от южнокорейският правителствен съветник по националната сигурност...

09-03-2018, 00:03

Борба с корупцията: В Саудитска Арабия арестуваха 11 принцове

Борба с корупцията: В Саудитска Арабия а…

В Саудитска Арабия бяха арестувани 11 принцове, четирима действащи и десетки бивши министри, съобщи в неделя, 5 ноември, телевизионния канал Al Arabiya. Част от тях бяха задържани по отново откритото разследване...

05-11-2017, 00:11

Меркел нарече грешка, думите си за немският комик който разгневи Ердоган

Меркел нарече грешка, думите си за немск…

Германският канцлер Ангела Меркел призна, че е допуснала грешка, коментирайки ситуацията около германския комик Ян Бемерман, които прочете в ефир хумористично стихотворение за президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Съобщи...

23-04-2016, 00:04

САЩ призоваха Китай да спре с вноса на въглища от Северна Корея

САЩ призоваха Китай да спре с вноса на в…

Високопоставен американски представител призова Китай към сътрудничество със САЩ, за да се затвори вратичката за вноса на въглища от Северна Корея, който Вашингтон смята "критичен" за финансовата подкрепа на изолираната...

30-10-2016, 00:10

Норвегия трябва да скъса с политиката на санкции

Норвегия трябва да скъса с политиката на…

Както знаете, Норвегия участва в политиката на санкции наложени от ЕС и САЩ срещу Русия. Норвежкото правителство повтаря като мантра, "ние следваме ЕС." Но Норвегия не е член на ЕС...

20-01-2016, 00:01

В Япония цъфна Сакурата

В Япония цъфна Сакурата

В Япония на 19 март започна сезона на цъвтеж на Сакурата, която се смята за символ на страната, предаде агенция Киото. Както съобщи Националното метеорологично управление, първите цветя са се...

19-03-2016, 00:03

Видео: Броят на жертвите на терористичната атака в Алепо надвиши сто души

Видео: Броят на жертвите на терористична…

Броят на жертвите на днешната терористична атака в предградието на сирийския град Алепо нарасна до 112 души, съобщи Reuters позовавайки се на Сирийската обсерватория за правата на човека (Syrian Observatory...

16-04-2017, 00:04

Тръмп подкрепи заявката на Лос Анджелис за домакинство на Олимпийските игри-2024

Тръмп подкрепи заявката на Лос Анджелис …

Новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп подкрепи заявката на Лос Анджелис за домакинство на Летните олимпийски игри през 2024 година. Това съобщиха от NBC News позовавайки се на говорителя на...

25-11-2016, 00:11

Руски генерал е тежко ранен в битката за сирийския исторически град Палмира

Руски генерал е тежко ранен в битката за…

Началника на управлението на бойната подготовка на щаба на Западният военен окръг, генерал-майор Петър Милюхин е тежко ранен в битката за Палмира, както съобщи изданието "Фонтанка", той е първият руски...

04-03-2017, 00:03

Колумбийската полиция откри осем тона кокаин в близост до границата с Панама

Колумбийската полиция откри осем тона ко…

Колумбийските полицаи откриха осем тона кокаин на стойност 240 милиона долара, близо до границата с Панама, предаде Ройтерс. "Това е най-голямата партида на наркотици в историята. Това е удар по престъпниците...

16-05-2016, 00:05

Тийнейджър хакна iPhone 7 за по-малко от един ден

Тийнейджър хакна iPhone 7 за по-малко от…

Apple полага колосални усилия, за да гарантира, че неговите устройства са безопасни и надеждни, но хакерите непрекъснато успяват да се справят с iPhone. 19-годишеният тийнейджър на име Лука Тодеско, който е...

25-09-2016, 00:09

The National Interest  събра 5-тте най-популярни на запад версии за изтеглянето на руските войски от Сирия

The National Interest събра 5-тте най-п…

Почти веднага след заповедта на руският президент Владимир Путин за изтеглянето на руските войски от Сирия, световните медии започнаха да спекулират за причината на това решение. Американското издание The National...

16-03-2016, 00:03

Екипажът на военен самолет на САЩ  оцеля след катастрофа в Ирак

Екипажът на военен самолет на САЩ оцеля…

Екипажът на американски военен самолет оцеля след твърдо приземяване в Ирак, съобщи  Washington Post, позовавайки се на началник щаба на американския флот адмирал  Джон Ричардсън. Според него, разузнавателения самолет е направил...

09-03-2016, 00:03