Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е?: Световната преса за победата на Тръмп

Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е?: Световната преса за победата на Тръмп © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Великобритания

Победата на политическия аутсайдер, усилена още повече от уверената победа на републиканците в борбата за Сената и Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, ознаменува отказа от Барак Обама ... Този резултат, който опроверга прогнозите на повечето социологически агенции и инвеститори, доведе до резки колебания на финансовите пазари

Financial Times

Кандидатът на Републиканската партия спечели една от най-блестящите победи в съвременната история на САЩ, въпреки поредицата от скандали, които лесно биха унищожили другите кандидати, чиито екстремни политически предложения предизвикаха критики и на двете страни, както и липсата на политически опит…

The Guardian

Сирия ще се превърне в най-неотложен въпрос. Дали САЩ ще рискуват от конфронтация с Русия, като обявят забранена за полети зона над северната част на Сирия? Руските и сирийските власти доминират в небето, и по този начин имат предимство при сключването на всяко бъдещо мирно споразумение. Струва ли си да се предизвиква Русия на дуел? Владимир Путин може да протегне маслинова клонка на новата администрация, благодарение на което може да бъде постигнато в ново надеждно примирие в Сирия, и Русия и САЩ да се съсредоточат върху съвместни операции срещу екстремистите на "Ислямска държава" в Рака.

The Times

Победата, която, както прогнозира Тръмп, ще стане американската версия на историческия вот във Великобритания за оттеглянето от Европейския съюз ще се запомни като една от най-лудите предизборни кампании в историята на САЩ.

The Daily Mail

Германия

Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е? Да, Доналд Тръмп, може би именно това чувства. Той - избрания за президент на най-могъщата държава на Земята. Тръмп - политическия аутсайдер, Барак Обама му се присмиваше, експертите го подценяваха. В момента той преживява главния момент на живота си. Той доказа на всички – на хитрите вестникари, които вече го бяха отписали, на мениджърите от редиците на републиканците, които не искаха да работят с него. Тръмп доказа, че той има невероятен талант. За разлика от повечето конкуренти, той разбра, че в много райони на страната му съществуват сериозни вътрешни конфликти. Тромавият популистки слоган на Тръмп звучи така: "Аз не съм един от онези, които седят във Вашингтон. И мога да вкарам системата в правия път. Вярвайте ми".

Spiegel

Той спечели сензационна победа, която не предсказа нито един анализатор. Тази нощ стана изненадваща за мнозина. И ако той наистина иска да стане президент на САЩ, а не президент на привържениците си, той трябва да помогне за излекуването на раните, които са причинени на първо място от него.

Sueddeutsche Zeitung

Хилъри Клинтън не успя да повтори успеха на Барак Обама. Тя се превърна все едно в символ на корумпираната система. Много избиратели поискаха да и отмъстят заради своето разочарование и гняв, причинени от икономическия и културен прелом. Едно нещо е ясно: старият фундамент на Западния световен ред понесе още един удар след Brexit.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Как може това да се случи? За една вечер на Тръмп от непопулярно "тъмно конче" стана най-могъщият човек на Земята. Той направи възможно това, което много хора, от много време насам го смятаха за просто невъзможно.

Bild

Франция

Марин Льо Пен иска да повтори успеха на Тръмп във Франция. Тя стана първият френски политик, който поздрави Тръмп за победата му в изборите, при това един час преди обявяването на резултатите. В обкръжението на Льо Пен са склонни да разглеждат съобщенията от Съединените щати като положителен сигнал: избирането на Тръмп отговаря на предизборната реторика на лидера на Националния фронт, която, както и милиардерът от САЩ се позиционира като борец срещу установената политическа система във Франция

Le Parisien

Около 7 милиарда долара бяха похарчени за предизборната кампания на всички кандидати, взети заедно. Той е абсолютен рекорд. Кампанията през 2012 година вече беше прекалено скъпа, но дори и в нея бяха изразходвани с 86.5 милиона по-малко. Все пак, това можеше да се очаква. През 2010 година Върховният съд на САЩ прие решение, което развърза ръцете на много политици, като им позволи да се привличат големите корпорации, и особено лобитата като донори. Тръмп, поради повишеното медийно внимание заради непрекъснатите скандали и провокации, успя да похарчи "само" 300 милиона. Кандидата на демократите - 686 милиона. Много избиратели подобно "прахосване" видимо ги дразнеше. В действителност, Клинтън загуби много повече време в търсене на спонсори и финансиране, отколкото за срещи с избирателите.

Liberation

Италия

Изборът между двете Америки. Едната - затворена, разочарована и фрагментирана, която представлява републиканеца Доналд Тръмп. И другата - по-отворена, внушаваща доверие, готова да следва демократа Хилъри Клинтън. Почти всички предполагаха, включително в САЩ, че кандидатът на демократите, по-опитната и способна, лесно ще победи републиканския си опонент. Да, ама това не се случи.

Corriere della sera

Шокиращата нощ - Тръмп задраска всички очаквания и опроверга всички допитвания. Тази предизборна кампания, потресла традиционните медии и социални мрежи със своите "удари под кръста" между кандидатите, разкритията, включително и от обществени институции като ФБР, разбиха митовете за Америка подчинена на демокрацията и правилата.

La Repubblica

Турция

Новият президент ще измести фокуса от тихоокеанския регион към Източна Европа, Близкия изток и Кавказ. Както и днес, Съединените щати ще отидат на всичко, за да предотвратят участието на страни като Турция или Китай в създаването на нов световен ред.

Daily Sabah

Финландия

По време на преброяването на гласовете дори в обкръжението на Тръмп говореха, че победата му ще бъде чудо. И то се случи. Цялата кампания на Тръмп разчиташе само на едно нещо: неговата интуиция. Той не вярваше на статистика, на експертите и дори на собствената си партия. Той вярваше, че разбира обикновените американци по-добре от всеки друг, и в крайна сметка излезе прав.

Helsingin Sanomat

Норвегия

Избирането на Тръмп за президент на САЩ потенциално може да доведе до драматични промени в сферата на безопасността. Това може да означава началото на края на НАТО ... Правителството и парламента на Норвегия, трябва незабавно да преразгледат споразуменията за размера на разходите за отбрана. На карта е поставено бъдещето на норвежката безопасност.

Aftenposten

Полша

Американската демокрация, една от най-старите в света, за първи път постави на фигура без опит нито в политиката, нито в армията, кандидат, който обеща да обърне с главата надолу днешната политическа елита, да скъса с предишните съюзници, да се откаже от налагането в света на ценности като демокрацията и човешките права, за който всичко може да бъде предмет на договаряне, който в годините е изградила финансовата си империя, като е експлоатирал обикновените американци, които се превърнаха в негов електорат. Този радикален избор може да се обясни само с това, че Съединените щати са достигнали лимита си. Става въпрос за едно общество, което винаги е било обединено не от обща история или произход, а от американската мечта, убеждението, че всеки може да се издигне и да стане по-добър от своите родители. Тази мечта, отдавна престана да отговаря на истината...

Rzeczpospolita

Тръмп като президент на САЩ не трябва да донесе на света апокалипсис. Но, за съжаление, за света, какъвто го познаваме, избирането му е радикална промяна към по-лошото. Това е поредният камък, извлечен от фундамента на западната цивилизация.

Gazeta Wyborcza

Израел

Тръмп шокира целия свят. Новак в политиката победи в резултат на ожесточената борба много по-опитния съперник - кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън. Тръмп е бизнесмен, който превърна себе си от магнат в звезда на телевизионно риалити шоу, а след това в политик популист ... Победата на Тръмп стана последния акт на непредсказуемата президентска кампания, подобна на която не бе виждала Америка.

Haaretz

Китай

Американските избиратели ще се събудят в сряда сутринта, знаейки, че Тръмп е станал новият им президент, но те както и преди няма да разбират, накъде за в бъдеще ще върви тяхната страна. Много избиратели се чувстват разочаровани и дори депресирани от това, че те не са имали друг избор, освен от двамата най-лоши кандидати в американската история ... Повечето американци не вярват, че техния нов президент ще бъде в състояние да обедини разпокъсаната нация. Възхода на политическия аутсайдер разкри мрачни вътрешни проблеми, които имат своите корени в нарастващото социално и икономическо неравенство вътре в страната

Xinhua

Тръмп ще намали степента на влиянието на страната в чужбина и ще съсредоточи наличните ресурси за изграждането на вътрешния потенциал на Съединените щати. При това Тръмп призовава за намаляване на рисковете, които могат да доведат до ненужни за Съединените щати конфликти с други страни. Що се отнася до неговите заявления за търговския протекционизъм, направени по време на предизборната кампания, напълно е възможно, че Тръмп ще бъде принуден да се ръководи от икономическите закони. По-важното е това, че встъпването в длъжност на Тръмп ще увеличи шансовете за спиране на съперничеството между САЩ и Китай.

Huanqiu Shibao

Япония

Може да бъдем сигурни, че Тръмп, встъпвайки в длъжността президент на САЩ, ще направи всичко за това, споразумението за създаването на Транстихоокеанското партньорство да се срине. Икономическата политика, която възнамерява да провежда Тръмп, също предизвиква много съмнения. Тя ще доведе до свиване на търговията.

Nikkei Shimbun

Индия

Може би, ние ще си позволим да по-фантазираме, че той ще бъде добър за Индия, защото неговата неприкрита ислямофобия ще го направи враг на врага ни - Пакистан ... Но, възможно е, Тръмп да е лош за Индия, тъй като е лош за собствената си страна. Има индикации за това, ще неговото лидерство ще вреди на интересите на САЩ у дома и в чужбина.

Hindustan Times

Канада

Игнорирайки социологическите допитвания, които показваха, че той е зад Хилъри Клинтън, както и предположенията, че той  е най-непопулярния кандидат за президентския пост в историята на Републиканската партия, бизнесменът от Ню Йорк стана президент на Съединените щати ... Пред него е отворен пътя за реализация на неговите политики, тъй както републиканци ще контролират и Сената и Камарата на представителите на Конгреса.

Globe и Mail

Бразилия

Получените то Тръмп гласове показват, какви чувства в действителност са изпитвали милиони американски семейства: дори растежа на най-голямата икономика в света вече не води до появяването на предишния обем блага. Сегашното икономическо развитие не дава на работещите усещането за изобилие, което те можеха да получат по-рано. И това не е по вина на президента Обама или на Китай, или Мексико, както твърди Тръмп. Пазарът на труда се промени толкова драстично, че някои сегменти на индустрията са в упадък, губейки от другите производствените центрове. Много работници, които нямат висше образование, сега не могат да достигнат статута, който са имали техните родители ... Изборите винаги дават възможност за обръщане към проблемите, които вълнуват страната.

O Globo

ЮАР

Тръмп има негативно отношение към Африка, смятайки правителствата на страните и за корумпирани. Когато Барак Обама обеща да инвестира 7 милиарда долара в развитието на енергетиката в Африка южно от пустинята Сахара, Тръмп заяви, че всички пари ще бъдат откраднати. Всеки цент от 7-те милиарда за Африка ще бъде откраднат. Корупцията там е необуздана.

Business Day

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Четвъртък, 10 Ноември 2016 09:41

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Руският Ми-28 - летящия танк от нощните кошмари

Руският Ми-28 - летящия танк от нощните …

Русия работи усилено над модернизацията на своята военна мощ и в течение на последните няколко години демонстрира някои сериозни образци на военни технологии. Сега конструкторите работят над замяната на много...

30-12-2015, 07:12

Европа под обсада: Кралят на Мароко помилва над 400 осъдени за тероризъм

Европа под обсада: Кралят на Мароко поми…

Кралят на Мароко Мохамед VI амнистира над 400 души, осъдени за терористични действия, предаде агенция "Синхуа", като цитира мароканското министерство на правосъдието. Съобщението за помилване излезе в навечерието на 64-годишнината от...

20-08-2017, 00:08

Австралия изтегля бойните си самолети от Ирак и Сирия

Австралия изтегля бойните си самолети от…

Австралия прекрати участието си в въздушните операции на коалицията оглавявана от САЩ срещу терористичната групировка ИДИЛ в Ирак и Сирия, заяви австралийският министър на отбраната Марис Пейн. По-рано президентът на САЩ...

22-12-2017, 00:12

"Укртрансгаз" съобщи за пореден рекорд на транзита на руски газ през Украйна

"Укртрансгаз" съобщи за пореде…

"Газпром" е увеличил транзита на газ през Украйна до рекордното за последните пет години равнище, съобщи пресслужбата на "Укртрансгаз". "Обемът на транзита на руски природен газ през украинската газотранспортна система през...

09-06-2017, 00:06

Израел обеща да унищожи сирийската противовъздушна отбрана

Израел обеща да унищожи сирийската проти…

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман заплаши да унищожи сирийската противовъздушна отбрана, ако сирийските военни отново обстрелят израелските самолети, съобщи в неделя 19 март радиостанция Reshet Bet. "Ако следващия път, сирийската...

19-03-2017, 00:03

Иракските военни показаха унищожаването на колона на ИДИЛ с руски хеликоптери

Иракските военни показаха унищожаването …

Иракските военни качиха в мрежата видео на въздушен удар срещу голям конвой на екстремистите от терористичната групировка "Ислямска държава". Видео е качено в сряда 29 юни, в канала YouTube на Министерството...

30-06-2016, 00:06

Видео: В Мексико откриха древна кула от човешки черепи

Видео: В Мексико откриха древна кула от …

Експертите от Националния институт по антропология и история на Мексико откриха легендарната кула от черепи на ацтеките, в която има мъжки, женски и детски останки. Легендата за ацтекската кулата плашеше мексиканците...

03-07-2017, 00:07

NBC News: Клинтън е похарчила за реклама на кампанията си 52 милиона долара, Тръмп нито цент

NBC News: Клинтън е похарчила за реклама…

Рекламата на предизборната кампания на кандидата за американски президент от Демократическата партия Хилъри Клинтън е да струвала над 50 милиона долара, кампанията на опонента и, републиканеца Доналд Тръмп не е похарчила...

10-08-2016, 00:08

Полицията конфискува най-голямата в историята на Австралия пратка кокаин

Полицията конфискува най-голямата в исто…

В Австралия бе намерена и иззета най-голямата в историята на страната пратка кокаин, това в понеделник 6 февруари съобщи заместник-главния прокурор на страната Майкъл Кийнън. Според неговите думи, в края на...

06-02-2017, 00:02

Жабата видяла… Гватемала мести посолството си в Йерусалим…

Жабата видяла… Гватемала мести посолство…

Гватемала ще премести посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим. Това написа на своята страница в Facebook президента на Гватемала Джими Моралес. "Говорих с израелския премиер Бенямин Нетаняху. (...)...

25-12-2017, 00:12

Зариф и Могерини обсъдиха в Техеран ситуацията в Сирия

Зариф и Могерини обсъдиха в Техеран ситу…

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф и върховния представител на Европейския съюз (ЕС) за външните работи и политиката по безопасността Федерика Могерини обсъдиха по време на среща в Техеран положението...

30-10-2016, 00:10

Трансгендер от Австралия заяви за две хиляди изнасилвания в мъжки затвор

Трансгендер от Австралия заяви за две хи…

В Австралия, жена трансгендер е изтърпявала наказанието си в затвор за мъже в щата Куинсланд, тя заяви, че в продължение на четири години е била изнасилена повече от две хиляди...

18-04-2016, 00:04

Петро Порошенко благодари на САЩ за новите санкции срещу Русия

Петро Порошенко благодари на САЩ за нови…

Президентът на Украйна Петро Порошенко благодари на правителството на САЩ за разширяването на санкциите срещу руски граждански и юридически лица. За това той написа на страницата си във Facebook. "Надявам се, че...

02-09-2016, 00:09

Видео: Северна Корея показа видеоклип имитиращ ракетна атака срещу САЩ

Видео: Северна Корея показа видеоклип им…

Северна Корея показа видеоклип имитиращ ракетна атака срещу САЩ, съобщи информационната агенция Yonhap в сряда, 18 април. Във видеото, което бе показано на тържествата в чест на 105-та годишнина от рождението...

19-04-2017, 00:04

Жозе Моуриньо ще води националния отбор на Англия в благотворителен мач срещу отбора на света

Жозе Моуриньо ще води националния отбор …

Играта ще се проведе под егидата на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ). Отбора на света ще се ръководи от старши треньора на "Лестър" Клаудио Раниери. Съставите на отборите за сега не...

20-04-2016, 00:04

Тръмп иронично поздрави новия ръководител на Националния комитет на Демократическата партия

Тръмп иронично поздрави новия ръководите…

Американският президент Доналд Тръмп поздрави шеговито Том Перес за победата в борбата за поста шеф на Националния комитет на САЩ от Демократическата партия (DNC). "Поздравления към Том Перес, който току-що бе избран...

26-02-2017, 00:02

Как Путин направи руската армия съвременна и смъртоносна

Как Путин направи руската армия съвремен…

Митчелл Иейтс Събитията през 2014 година  (присъединяването на Крим към Русия и последващата "невидима инвазия" в източна Украйна), както и помоща на Москва за Башар Асад говорят за нарастващата агресивност на...

28-02-2016, 00:02

Превръщането на слънчевата светлина в чисто гориво  ще стане лесно и евтино

Превръщането на слънчевата светлина в чи…

  Превръщането на слънчевата светлина в чисто гориво  ще стане лесно и евтино   Учените вече бяха разработили технология за изкуствен фотосинтез, но до този момент това беше доста екзотичен процес  ...

15-12-2015, 05:12

Приятелско рамо: Обама вдигна забраната върху доставките на оръжие за бунтовниците помагащи на САЩ в Сирия

Приятелско рамо: Обама вдигна забраната …

Премахването на ограниченията върху доставките на оръжие за съюзниците на САЩ в Сирия е свързано с операцията за освобождението на сирийския град Рака от терористичната групировка "Ислямска държава", съобщиха в...

09-12-2016, 00:12

Над половин милион противници на Brexit искат нов референдум

Над половин милион противници на Brexit …

Противниците на излизането на Великобритания от ЕС (Европейския съюз) се произнесоха в подкрепа на провеждането на нов референдум по въпроса. Петицията е публикувана на интернет страницата на Парламента на Обединеното...

25-06-2016, 00:06

Вашингтон призна за невъзможността да се защити срещу ракетите  Северна Корея и Иран

Вашингтон призна за невъзможността да се…

Конгресът на САЩ, призна неспособността на страната, да се защити срещу балистични ракети в случай на нападение от страна на Иран и Северна Корея. Това се посочва в доклада на...

18-02-2016, 00:02

В понеделник ще се знае, дали Москва ще експулсира американски дипломати

В понеделник ще се знае, дали Москва ще …

Говорителя на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако в понеделник по време на преговорите във Вашингтон между представителите на министерствата на външните работи на двете страни нещата няма...

15-07-2017, 00:07

Видео: Полузащитникът на "Челси" Еден Азар - "Искам ли в Испания? Защо ме въвличате в тези фъшкии?"

Видео: Полузащитникът на "Челси…

Белгиецът остро реагира на репортерски въпрос. Азар даде интервю пред журналиста Клод Ачибе, който попита белгиеца за възможното му преминаване в един от клубовете на Примиера. - През последните седмици много се говори за...

03-04-2017, 00:04

Ливанската певица беше обвинена в "издевателство над хиджаба" заради разкрепостена снимка

Ливанската певица беше обвинена в "…

Популярната в Близкия изток певица и актриса Хайфа Вахби бе критикувана от ливанските и фенове за това, че е направила твърде смела, по тяхно мнение, фотосесия в хиджаб. Това съобщи...

21-04-2016, 00:04

Reuters: При железопътна катастрофа в Индия загинаха над 30 души, ранените са над 60

Reuters: При железопътна катастрофа в Ин…

В източната част на Индия на 30 км от град Райгарх при дерайлирането на девет вагона от влаковата композиция загинаха над 30 души, други 60 са ранени, съобщи Reuters, позовавайки...

22-01-2017, 00:01

В САЩ полицията по погрешка стреля по актьор на снимачната площадка

В САЩ полицията по погрешка стреля по ак…

Полицията в американския щат Индиана стреля по актьора Джим Дъф (Jim Duff), когото са взели за истински грабител, съобщава New York Post. Униформените са забелязали мъж в маска, излизащ от сграда...

28-09-2017, 00:09

In The Navy: Австралийски новобранци са принуждавани да се изнасилват взаимно

In The Navy: Австралийски новобранци са …

Новобранци от австралийския военноморски флот са били подложени на ужасно сексуално насилие по време на неформален ритуал за влизане в морското братство. Те са били принудени да се изнасилват един...

24-06-2016, 00:06

Washington Post: Тръмп преброил експулсираните дипломати и яростно навикал помощниците си

Washington Post: Тръмп преброил експулси…

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се разярил, когато научил броя на американските дипломати експулсирани от Русия, съобщи The Washington Post, цитирайки източник в администрацията на Белия дом. Събеседникът на изданието разказал...

16-04-2018, 00:04

Повечето причини за рак могат да бъдат предотвратени

Повечето причини за рак могат да бъдат п…

Тези открития противоречат на резултатите от друго проучване, публикувано по-рано през тази година, според което основната причина, която причинява превръщането на определени тъкани в ракови тумори са особеностите на ...

23-12-2015, 08:12

Американското разузнаване съобщи за създаването на химическо оръжие от ИДИЛ

Американското разузнаване съобщи за създ…

Екстремистите от "ислямска държава" са успели да създадът и расположат химическо оръжие в Близкия изток, съобщава Independent цитирайки директора на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър. Според шефа на американското разузнаване...

11-02-2016, 00:02

Безграничната глупост на ЕС в крайна сметка ще ни убие

Безграничната глупост на ЕС в крайна сме…

 Шенген се руши не заради мигрантската вълна, а затова, че ЕС не можа да я удържи под свой контрол. Той отдавна не беше способен на това, имигрантите от много години...

18-12-2015, 09:12

BI: Егоизмът на Москва и Риад обрича срещата на производителите на нефт на провал

BI: Егоизмът на Москва и Риад обрича сре…

Действията и намеренията на Москва и Риад рискуват на погребат надеждите за благоприятен изход от срещата на страните-производители на нефт, която ще се проведе в Доха на 17 април, предупреждава...

12-04-2016, 00:04

DW: Възможно най-глупавата провокация срещу Русия

DW: Възможно най-глупавата провокация ср…

Киев с грандиозната провокация искаше да опозори Русия пред целия свят, но се изложи и удари на камък, смята германското издание Deutsche Welle, което обикновено е доста критично към Москва. Новината...

03-06-2018, 00:06

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, понеделник 13 ноември.

13-11-2017, 00:11

Daily Mail: Палавия екс-президент Бил Клинтън отново в центъра на секс скандал

Daily Mail: Палавия екс-президент Бил Кл…

Бившият главен редактор на New York Times и писател Едуард Клайн, написал четири книги за семейството Клинтън, в най-новата си творба "Войната в пълен размер: конспирация за унищожаването на Тръмп...

21-11-2017, 00:11

Китайците ще обработват полета с безпилотни летателни апарати

Китайците ще обработват полета с безпило…

Най-големият китайски производител на цивилни дронове DJI Innovation Technology Co. заяви за началото на кампания за използването на безпилотни летателни апарати в селското стопанство. Ръководството на компанията обяви предстоящото откриване на...

22-03-2016, 00:03

Европа под обсада: В Германия афганистански бежанец закла петгодишно дете

Европа под обсада: В Германия афганистан…

В южната част на Германия афганистански мигрант закла петгодишно дете в бежански лагер, майка му също е пострадала. Говорител на полицията заяви, че афганистанеца е нападнал момчето и майка му с...

04-06-2017, 00:06

Мозък на бозайник за първи път издържа на дълбоко замразяване

Мозък на бозайник за първи път издържа н…

Биолози от Калифорния, за първи път демонстрираха мозък на заек, който напълно се е възстановил след специална процедура на дълбоко замразяване. Резултати от изследванията, авторите публикуваха в списание Cryobiology и...

10-02-2016, 00:02

Белия дом: Тръмп иска да работи с Русия

Белия дом: Тръмп иска да работи с Русия

След като американският лидер реши да експулсира 60 руски дипломати, "топката се оказа в полето на руската страна", заяви Радж Шах, заместник на прессекретаря на Белия дом. Според неговите думи, отношенията...

27-03-2018, 00:03

Bloomberg: Франция и Великобритания са заплашени от недостиг на енергия тази зима

Bloomberg: Франция и Великобритания са з…

Франция и Обединеното кралство могат да се изправят пред проблема с недостиг на енергия през зимата, особено в случай на застудяване в началото на декември. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се...

01-12-2016, 00:12