Четвъртък,18 Октомври, 2018


Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е?: Световната преса за победата на Тръмп

Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е?: Световната преса за победата на Тръмп © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Великобритания

Победата на политическия аутсайдер, усилена още повече от уверената победа на републиканците в борбата за Сената и Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, ознаменува отказа от Барак Обама ... Този резултат, който опроверга прогнозите на повечето социологически агенции и инвеститори, доведе до резки колебания на финансовите пазари

Financial Times

Кандидатът на Републиканската партия спечели една от най-блестящите победи в съвременната история на САЩ, въпреки поредицата от скандали, които лесно биха унищожили другите кандидати, чиито екстремни политически предложения предизвикаха критики и на двете страни, както и липсата на политически опит…

The Guardian

Сирия ще се превърне в най-неотложен въпрос. Дали САЩ ще рискуват от конфронтация с Русия, като обявят забранена за полети зона над северната част на Сирия? Руските и сирийските власти доминират в небето, и по този начин имат предимство при сключването на всяко бъдещо мирно споразумение. Струва ли си да се предизвиква Русия на дуел? Владимир Путин може да протегне маслинова клонка на новата администрация, благодарение на което може да бъде постигнато в ново надеждно примирие в Сирия, и Русия и САЩ да се съсредоточат върху съвместни операции срещу екстремистите на "Ислямска държава" в Рака.

The Times

Победата, която, както прогнозира Тръмп, ще стане американската версия на историческия вот във Великобритания за оттеглянето от Европейския съюз ще се запомни като една от най-лудите предизборни кампании в историята на САЩ.

The Daily Mail

Германия

Това кино ли е? Това да не е риалити шоу? Това сън ли е? Да, Доналд Тръмп, може би именно това чувства. Той - избрания за президент на най-могъщата държава на Земята. Тръмп - политическия аутсайдер, Барак Обама му се присмиваше, експертите го подценяваха. В момента той преживява главния момент на живота си. Той доказа на всички – на хитрите вестникари, които вече го бяха отписали, на мениджърите от редиците на републиканците, които не искаха да работят с него. Тръмп доказа, че той има невероятен талант. За разлика от повечето конкуренти, той разбра, че в много райони на страната му съществуват сериозни вътрешни конфликти. Тромавият популистки слоган на Тръмп звучи така: "Аз не съм един от онези, които седят във Вашингтон. И мога да вкарам системата в правия път. Вярвайте ми".

Spiegel

Той спечели сензационна победа, която не предсказа нито един анализатор. Тази нощ стана изненадваща за мнозина. И ако той наистина иска да стане президент на САЩ, а не президент на привържениците си, той трябва да помогне за излекуването на раните, които са причинени на първо място от него.

Sueddeutsche Zeitung

Хилъри Клинтън не успя да повтори успеха на Барак Обама. Тя се превърна все едно в символ на корумпираната система. Много избиратели поискаха да и отмъстят заради своето разочарование и гняв, причинени от икономическия и културен прелом. Едно нещо е ясно: старият фундамент на Западния световен ред понесе още един удар след Brexit.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Как може това да се случи? За една вечер на Тръмп от непопулярно "тъмно конче" стана най-могъщият човек на Земята. Той направи възможно това, което много хора, от много време насам го смятаха за просто невъзможно.

Bild

Франция

Марин Льо Пен иска да повтори успеха на Тръмп във Франция. Тя стана първият френски политик, който поздрави Тръмп за победата му в изборите, при това един час преди обявяването на резултатите. В обкръжението на Льо Пен са склонни да разглеждат съобщенията от Съединените щати като положителен сигнал: избирането на Тръмп отговаря на предизборната реторика на лидера на Националния фронт, която, както и милиардерът от САЩ се позиционира като борец срещу установената политическа система във Франция

Le Parisien

Около 7 милиарда долара бяха похарчени за предизборната кампания на всички кандидати, взети заедно. Той е абсолютен рекорд. Кампанията през 2012 година вече беше прекалено скъпа, но дори и в нея бяха изразходвани с 86.5 милиона по-малко. Все пак, това можеше да се очаква. През 2010 година Върховният съд на САЩ прие решение, което развърза ръцете на много политици, като им позволи да се привличат големите корпорации, и особено лобитата като донори. Тръмп, поради повишеното медийно внимание заради непрекъснатите скандали и провокации, успя да похарчи "само" 300 милиона. Кандидата на демократите - 686 милиона. Много избиратели подобно "прахосване" видимо ги дразнеше. В действителност, Клинтън загуби много повече време в търсене на спонсори и финансиране, отколкото за срещи с избирателите.

Liberation

Италия

Изборът между двете Америки. Едната - затворена, разочарована и фрагментирана, която представлява републиканеца Доналд Тръмп. И другата - по-отворена, внушаваща доверие, готова да следва демократа Хилъри Клинтън. Почти всички предполагаха, включително в САЩ, че кандидатът на демократите, по-опитната и способна, лесно ще победи републиканския си опонент. Да, ама това не се случи.

Corriere della sera

Шокиращата нощ - Тръмп задраска всички очаквания и опроверга всички допитвания. Тази предизборна кампания, потресла традиционните медии и социални мрежи със своите "удари под кръста" между кандидатите, разкритията, включително и от обществени институции като ФБР, разбиха митовете за Америка подчинена на демокрацията и правилата.

La Repubblica

Турция

Новият президент ще измести фокуса от тихоокеанския регион към Източна Европа, Близкия изток и Кавказ. Както и днес, Съединените щати ще отидат на всичко, за да предотвратят участието на страни като Турция или Китай в създаването на нов световен ред.

Daily Sabah

Финландия

По време на преброяването на гласовете дори в обкръжението на Тръмп говореха, че победата му ще бъде чудо. И то се случи. Цялата кампания на Тръмп разчиташе само на едно нещо: неговата интуиция. Той не вярваше на статистика, на експертите и дори на собствената си партия. Той вярваше, че разбира обикновените американци по-добре от всеки друг, и в крайна сметка излезе прав.

Helsingin Sanomat

Норвегия

Избирането на Тръмп за президент на САЩ потенциално може да доведе до драматични промени в сферата на безопасността. Това може да означава началото на края на НАТО ... Правителството и парламента на Норвегия, трябва незабавно да преразгледат споразуменията за размера на разходите за отбрана. На карта е поставено бъдещето на норвежката безопасност.

Aftenposten

Полша

Американската демокрация, една от най-старите в света, за първи път постави на фигура без опит нито в политиката, нито в армията, кандидат, който обеща да обърне с главата надолу днешната политическа елита, да скъса с предишните съюзници, да се откаже от налагането в света на ценности като демокрацията и човешките права, за който всичко може да бъде предмет на договаряне, който в годините е изградила финансовата си империя, като е експлоатирал обикновените американци, които се превърнаха в негов електорат. Този радикален избор може да се обясни само с това, че Съединените щати са достигнали лимита си. Става въпрос за едно общество, което винаги е било обединено не от обща история или произход, а от американската мечта, убеждението, че всеки може да се издигне и да стане по-добър от своите родители. Тази мечта, отдавна престана да отговаря на истината...

Rzeczpospolita

Тръмп като президент на САЩ не трябва да донесе на света апокалипсис. Но, за съжаление, за света, какъвто го познаваме, избирането му е радикална промяна към по-лошото. Това е поредният камък, извлечен от фундамента на западната цивилизация.

Gazeta Wyborcza

Израел

Тръмп шокира целия свят. Новак в политиката победи в резултат на ожесточената борба много по-опитния съперник - кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън. Тръмп е бизнесмен, който превърна себе си от магнат в звезда на телевизионно риалити шоу, а след това в политик популист ... Победата на Тръмп стана последния акт на непредсказуемата президентска кампания, подобна на която не бе виждала Америка.

Haaretz

Китай

Американските избиратели ще се събудят в сряда сутринта, знаейки, че Тръмп е станал новият им президент, но те както и преди няма да разбират, накъде за в бъдеще ще върви тяхната страна. Много избиратели се чувстват разочаровани и дори депресирани от това, че те не са имали друг избор, освен от двамата най-лоши кандидати в американската история ... Повечето американци не вярват, че техния нов президент ще бъде в състояние да обедини разпокъсаната нация. Възхода на политическия аутсайдер разкри мрачни вътрешни проблеми, които имат своите корени в нарастващото социално и икономическо неравенство вътре в страната

Xinhua

Тръмп ще намали степента на влиянието на страната в чужбина и ще съсредоточи наличните ресурси за изграждането на вътрешния потенциал на Съединените щати. При това Тръмп призовава за намаляване на рисковете, които могат да доведат до ненужни за Съединените щати конфликти с други страни. Що се отнася до неговите заявления за търговския протекционизъм, направени по време на предизборната кампания, напълно е възможно, че Тръмп ще бъде принуден да се ръководи от икономическите закони. По-важното е това, че встъпването в длъжност на Тръмп ще увеличи шансовете за спиране на съперничеството между САЩ и Китай.

Huanqiu Shibao

Япония

Може да бъдем сигурни, че Тръмп, встъпвайки в длъжността президент на САЩ, ще направи всичко за това, споразумението за създаването на Транстихоокеанското партньорство да се срине. Икономическата политика, която възнамерява да провежда Тръмп, също предизвиква много съмнения. Тя ще доведе до свиване на търговията.

Nikkei Shimbun

Индия

Може би, ние ще си позволим да по-фантазираме, че той ще бъде добър за Индия, защото неговата неприкрита ислямофобия ще го направи враг на врага ни - Пакистан ... Но, възможно е, Тръмп да е лош за Индия, тъй като е лош за собствената си страна. Има индикации за това, ще неговото лидерство ще вреди на интересите на САЩ у дома и в чужбина.

Hindustan Times

Канада

Игнорирайки социологическите допитвания, които показваха, че той е зад Хилъри Клинтън, както и предположенията, че той  е най-непопулярния кандидат за президентския пост в историята на Републиканската партия, бизнесменът от Ню Йорк стана президент на Съединените щати ... Пред него е отворен пътя за реализация на неговите политики, тъй както републиканци ще контролират и Сената и Камарата на представителите на Конгреса.

Globe и Mail

Бразилия

Получените то Тръмп гласове показват, какви чувства в действителност са изпитвали милиони американски семейства: дори растежа на най-голямата икономика в света вече не води до появяването на предишния обем блага. Сегашното икономическо развитие не дава на работещите усещането за изобилие, което те можеха да получат по-рано. И това не е по вина на президента Обама или на Китай, или Мексико, както твърди Тръмп. Пазарът на труда се промени толкова драстично, че някои сегменти на индустрията са в упадък, губейки от другите производствените центрове. Много работници, които нямат висше образование, сега не могат да достигнат статута, който са имали техните родители ... Изборите винаги дават възможност за обръщане към проблемите, които вълнуват страната.

O Globo

ЮАР

Тръмп има негативно отношение към Африка, смятайки правителствата на страните и за корумпирани. Когато Барак Обама обеща да инвестира 7 милиарда долара в развитието на енергетиката в Африка южно от пустинята Сахара, Тръмп заяви, че всички пари ще бъдат откраднати. Всеки цент от 7-те милиарда за Африка ще бъде откраднат. Корупцията там е необуздана.

Business Day

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

Последно променена: Четвъртък, 10 Ноември 2016 09:41

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
"Лестър" ще почерпи феновете си с бира и пица в последния домакински мач за сезона

"Лестър" ще почерпи феновете с…

      На мача на "лисиците" с "Евертън" ще се изпият най-малко 32 хиляди литра от пенливата напитка. Клубът е обещал на всеки фен който дойде в събота на стадиона бутилка бира. Като...

06-05-2016, 00:05

САЩ: При стрелба в мол в Мичиган е убит един човек, други 8 са ранени

САЩ: При стрелба в мол в Мичиган е убит …

В Съединените щати в град Гранд Рапидс щата Мичиган, при стрелба в търговски център е убит един човек, други осем са ранени. Това съобщиха от местния телевизионен канал WoodTV. Инцидентът е...

09-10-2016, 00:10

И Ливан след Сирия ще се оплаче пред ООН от действията на Израел

И Ливан след Сирия ще се оплаче пред ООН…

Ръководството на Ливан заяви, че ще подаде жалба пред Съвета за безопасност на ООН относно нарушението на въздушното пространство от страна на Израел. Според Бейрут, Израел е нарушил въздушното пространство...

09-09-2017, 00:09

Турция настоява за доживотна присъда за гръцки пилот, за който се твърди че е свалил F-16 на турските ВВС

Турция настоява за доживотна присъда за …

Прокуратурата на Анкара поиска доживотен затвор за пилота на гръцките ВВС Танос Гривас, който, според турските власти, е свалил изтребител F-16 на военновъздушните сили на Турция над Егейско море през октомври...

18-05-2016, 00:05

Anadolu: Сирийската опозиция с подкрепата на турската армия превзе град Диабик

Anadolu: Сирийската опозиция с подкрепат…

Подразделения на опозиционната Свободна сирийска армия (ССА), с подкрепата на турските въоръжени сили изтласкаха екстремистите от терористичната групировка ИДИЛ от град Диабик и района Соран в северната част на Сирия...

17-10-2016, 00:10

Видео: Анонсираха квадрокоптера Power Egg с формата на яйце

Видео: Анонсираха квадрокоптера Power Eg…

Китайската компания PowerVision Robot е решила да се открои на пазара на квадрокоптерите и представи дрон с доста необичайна форма. Устройството получи името Power Egg поради факта, че изглежда като яйце...

28-08-2016, 00:08

Пентагона: Военното присъствие на Русия в Сирия пречи на САЩ в борбата срещу ИДИЛ

Пентагона: Военното присъствие на Русия …

Военното присъствие на Русия в Сирия усложнява провеждането на коалиционните операции срещу международната терористична групировка "Ислямската държава". Това се посочва в доклада на генералния инспекторат на Пентагона. В доклада се споменават...

12-02-2018, 00:02

Видео: Милиони раци превзеха бреговете на Куба

Видео: Милиони раци превзеха бреговете н…

На брега на залива на Прасетата в Куба излязоха милиони раци, видео с инвазията на морските обитатели се появи на 25 април в мрежата. Огромно количество раци излиза на брега всяка...

28-04-2017, 00:04

Империята отвръща на удара: ЦРУ подготвя кибератака срещу Кремъл

Империята отвръща на удара: ЦРУ подготвя…

ЦРУ по заповед на администрацията на САЩ подготвя безпрецедентна атака срещу Русия, предаде телевизионния канал NBC, позовавайки се на информирани източници от американското разузнаване. Според информацията на източниците, целта на кибератаката...

15-10-2016, 00:10

Видео: Гей парада в Киев продължи 20 минути под виковете на "Украйна не е Содом"

Видео: Гей парада в Киев продължи 20 мин…

Шествието на ЛГБТ активистите Марша на равенството продължи 20 минути и беше придружен от сблъсъци с националисти, съобщи Интерфакс-Украйна. В него взеха участие около две хиляди души, съобщи официалният представител на...

17-06-2018, 00:06

Два Maybach-ха не успяха да си поделят пътя в центъра на Москва

Два Maybach-ха не успяха да си поделят п…

В центъра на Москва стана ПТП, в него участваха две лимузини Mercedes-Maybach. За това съобщи в четвъртък 24 март, телевизионния канал LifeNews. Водачите на скъпите немските возила се сблъскаха на Трапезната...

24-03-2016, 00:03

Bloomberg: Bitcoin колабира, цената му се срина с 30%

Bloomberg: Bitcoin колабира, цената му с…

Курсът на най-популярната крипто валута Bitcoin се срина с почти 30% през последните дни, съобщи от Bloomberg. Агенцията отбелязва, че от петък вечерта курсът на Bitcoin се понижи с 9.5%, а...

13-11-2017, 00:11

Браво: Канадка отслабнала със 100 килограма за първи път облече бикини

Браво: Канадка отслабнала със 100 килогр…

Жителка на канадската провинция Онтарио за първи път в живота си облече бикини, след като отслабна със 100 килограма, съобщи Daily Mail. Отбелязва се, че Мелъри Бютнер (Mallory Buettner) от детството...

17-08-2016, 00:08

Появи се видео с ликвидирането на терориста в Ница

Появи се видео с ликвидирането на терори…

В мрежата се появи видеоклип с момента на ликвидацията на шофьора на камиона прегазил вечерта на 14 юли 84 души на брега на френския курорт Ница, след салюта в чест...

15-07-2016, 00:07

SANA: Коалицията водена от САЩ е евакуирала няколко иракски главатари на ИДИЛ от Североизточна Сирия

SANA: Коалицията водена от САЩ е евакуир…

Хеликоптери на водената от САЩ международна коалиция са евакуирали четирима главатари на терористичната организация "Ислямска държава" от намиращата се под контрола на кюрдите провинция Хасеке в Североизточна Сирия, съобщи агенцията...

21-03-2018, 00:03

Дания: Армията за първи път ще участва в гей парад

Дания: Армията за първи път ще участва в…

Катрина Равндал (Katrine Ravndal) На 20 август в Копенхаген ще се проведе гей парад , и през тази година се очакват доста неочаквани участници. "Това се прави за да се подчертае...

23-06-2016, 00:06

Times: Екстремистите от ИДИЛ екзекутираха 45 младежи, опитали се да избягат от Мосул

Times: Екстремистите от ИДИЛ екзекутирах…

Екстремистите от международната терористична групировка "Ислямска държава" през седмицата екзекутираха 45 мирни жители, които не са искали да се бият на страната на ислямистите и се опитали да напуснат западната част на...

09-02-2017, 00:02

Американски офицер от ВМС е обвинен в шпионаж за Китай

Американски офицер от ВМС е обвинен в шп…

В град Норфолк (щата Вирджиния) САЩ започнаха предварителни съдебни изслушвания по делото на офицер от Военноморските сили (ВМС) на страната, той е обвинен в шпионаж в полза на Китай, както и прикриване...

11-04-2016, 00:04

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани пряко по българските телевизии днес, вторник 14 март.

14-03-2017, 00:03

Обединеното Кралство се разпада: Шотландия ще проведе нов референдум за независимост

Обединеното Кралство се разпада: Шотланд…

Министерският съвет на Шотландия, одобри разработването на правната рамка за провеждането на нов референдум за независимост от Обединеното кралство. Това заяви в събота 25 юни, ръководителят на регионалното правителство Никола...

25-06-2016, 00:06

Креспо: "90 милиона евро за Игуаин e много по-логично от 110 за Погба"

Креспо: "90 милиона евро за Игуаин …

Бившият най-скъп футболист в историята сравни двата нашумели трансфера. Ернан Креспо: "90 милиона евро за Гонсало Игуаин е много по-логично от 110 за Пол Погба". "Вие не получавате нищо безплатно, особено във...

06-09-2016, 00:09

Не е майтап! Белият дом вече увековечи историческата среща Тръмп-Ким с паметна монета

Не е майтап! Белият дом вече увековечи и…

Белият дом е изсякъл 250 паметни монети в чест на първите в историята американско-севернокорейски преговори на върха (които може и да не се състоят), планирани за 12 юни. Това съобщиха...

24-05-2018, 00:05

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, вторник 16 януари.

16-01-2018, 00:01

Партията на Макрон спечели в първия тур на изборите за френския парламент

Партията на Макрон спечели в първия тур …

Партията на френският президент Емануел Макрон "Напред, Република!" спечели първия тур на изборите за Народното събрание (долната камара на парламента). Окончателните данни са публикувани на интернет страницата на Министерството на...

12-06-2017, 00:06

NDTV: Индия изведе в орбита осем спътника

NDTV: Индия изведе в орбита осем спътник…

Индия изведе осем спътника в орбита. Старта на ракетата носител PSLV бе извършен от космодрума Шрихарикота в Андра Прадеш в 09:12 часа (07:12 българско време), съобщи NDTV. Три от спътниците принадлежат...

26-09-2016, 00:09

Газови войни: От Украйна коментираха разрешението на Германия да строителството на "Северен поток-2"

Газови войни: От Украйна коментираха раз…

Шефа на на "Нафтогаз Украйна" Андрей Коболев коментира информацията, че Германия е дала своето одобрение за изграждането на газопровода "Северен поток-2" в териториалните води на страната. Според неговите думи, това е...

01-02-2018, 00:02

NYTimes: Американска тенисистка не я наказаха за употребата на Мелдониум

NYTimes: Американска тенисистка не я нак…

Международната федерация по тенис е взела решение да не дисквалифицира американската тенисистка Варвара Лепченко, след като в допинг пробите и бяха открити следи от Мелдониум. За това съобщава изданието The New...

21-09-2016, 00:09

Германия няма да позволи на Сърбия да стане член на ЕС, докато Косово не стане член на ООН

Германия няма да позволи на Сърбия да ст…

Според информация на сръбския вестник Данас, получена от Бундестага, Сърбия няма да влезе в ЕС до момента, в който Косово не стане пълноправен член на ООН. Един от заместниците на управляващата...

02-07-2016, 00:07

Турската армия за един ден  е загуби 14 войници в Сирия

Турската армия за един ден е загуби 14 …

14 военнослужещи на турските въоръжени сили участващи в операцията по освобождаването на сирийския град Ал Баб от терористичната групировка "Ислямска държава" загинаха, съобщиха от Генералния щаб на Турската армия. "Днес, в...

22-12-2016, 00:12

Шварценегер снима на видео бягството си от слон

Шварценегер снима на видео бягството си …

Холивудският актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер публикува на страницата си в Instagram видео, в което се спасява с бягство от слон. Клипчето са го гледали повече от 350,000 пъти...

01-06-2016, 00:06

Видео: В Хонконг за три милиарда долара продадоха най-скъпия парцел в света

Видео: В Хонконг за три милиарда долара …

В Хонг Конг на правителствен търг се продаде най-скъпия парцел в света, купувачът е платил за него три милиарда долара, съобщи в сряда 17 май вестникът South China Morning Post. Парцела...

17-05-2017, 00:05

Reuters: Макрон се надява да спаси Европа от миграционната криза

Reuters: Макрон се надява да спаси Европ…

Френският президент Емануел Макеон ще приеме в Париж лидерите на няколко ключови страни от Европа и Африка на среща на върха, посветена на уреждането на кризата с миграцията, съобщи информационната агенция...

28-08-2017, 00:08

Видео: Американски полицаи се изгавриха с медицинска сестра, която отказа да наруши закона

Видео: Американски полицаи се изгавриха …

Полицейските служители от щата Юта със сила извлякоха от сградата на болницата медицинска сестра окована в белезници, защото тя отказала да наруши закона и да вземе кръв на пациент без...

02-09-2017, 00:09

Хилъри Клинтън се похвали издръжливоста си

Хилъри Клинтън се похвали издръжливоста …

Хилъри Клинтън се похвали издръжливоста си Претендентката за поста президент на САЩ от демократическата партия Хилъри Клинтън се развесели от въпрос за състоянието на здравето и, задеден на предизборно мероприятие в...

24-01-2016, 00:01

Ибра отказа да играе в Китай за 75 милиона евро на година

Ибра отказа да играе в Китай за 75 милио…

    Нападателят на френския клуб PSG Златан Ибрахимович е отказал да подпише договора с китайски клуб със заплата от 75 милиона евро. За това на 25 април информира Le 10 Sport. Според...

25-04-2016, 00:04

НАТО, Украйна, санкции – решаваща година за „царя“

НАТО, Украйна, санкции – решаваща година…

Владимир трябва да реши, дали да вдигне залога за Дамаск и Киев или да се възползва от „прозореца“ за диалог, който Белият дом отвори, пише Стефана Стефанини във вестник La...

16-02-2016, 00:02

Al Mayadeen: Дамаск заяви че има доказателства за сътрудничеството между САЩ и ИДИЛ

Al Mayadeen: Дамаск заяви че има доказат…

Дамаск има доказателства, че ударите на Военновъздушните сили на коалицията предвождана от САЩ срещу сирийската армия в обсаденият град Дейр ез Зор, и последвалата атака на екстремистите от международната терористична организация...

26-09-2016, 00:09

Жител на Ню Джърси спечели от лотарията 430 милиона долара

Жител на Ню Джърси спечели от лотарията …

      Жител на щата Ню Джърси САЩ спечели джакпота на лотарията Powerball в размер на 429.6 милиона долара. То се съобщава от Ройтерс. Победителят все още не е поискал парите си. Понякога...

08-05-2016, 00:05

Американец с крилат костюм прелетя над Великата китайска стена

Американец с крилат костюм прелетя над В…

Американския екстремал Джеб Корлис екипиран със специален костюм прекоси Великата китайска стена при скорост от около 200 километра в час и точно удари целта - предварително монтиран в определеното място...

30-05-2016, 00:05

Reuters: Френския съд освободи бившия премиер на Косово

Reuters: Френския съд освободи бившия пр…

Френски апелативен съд нареди освобождаването на бившия премиер на Косово Рамуш Харадинай, съобщи Reuters. В същото време му е забранено да напуска страната, докато не се разгледа официалното искане на Сърбия...

12-01-2017, 00:01