Четвъртък,16 Август, 2018
Акценти:


Американски НПО-та призовават ЕС да приеме мигрантите

Американски НПО-та призовават ЕС да приеме мигрантите Американския спекулант и филантроп Джордж Сорос

На фона на продължаващата много месеци мигрантска криза в Европа, някои НПО се ползват със съществено влияние в ръководните структури на ЕС. Зад много от тях се крие фигурата на американския спекулант и филантроп Джордж Сорос.

Atlantico: Според Вас апелиращите за приемането на мигранти в Европа НПО получават указания и финансиране от американския спекулант Джордж Сорос. Бихте ли разказали по-подробно?

 Бернар Карайон: Преди всичко следва да припомним, че Европа преживява небивали от 1945 година политически, хуманитарни и социални сътресения с появата на тези, които наричаме „мигранти“ на нашия колективен „нов говор“.

Около сто НПО агитират за тяхното приемането на в Европа. Една трета от тях се субсидират от ЕС и от „Отворено общество“ на Сорос.

Американският милиардер-спекулант в миналото стана известен с разгрома на Bank of England в 1992 година ( от това спечели един милиард долара), с подкопаването на тайландската и малайзийска валути в 1992 и спекулацията срещу франка в 1993 ! Неговото състояние е огромно – почти 25 милиарда долара.

Доходите от неговия капитал се използват за финансиране на „цветни революции“ и НПО-та, и в частност на тези, които защитават мигрантите (около един милиард долара годишно). „Отворено общество“ и американската експертна група „Институт по миграционна политика“ (намираща се във Вашингтон) излязоха със съвместен доклад, озаглавен, „Как частното спонсорство може да съдейства за настаняването на бежанци в ЕС?“

В него се приветства факта, че европейската комисия съдейства на призива на частните спонсори и НПО-та за настаняване на мигранти в държавите-членки извън предвидените квоти. 

Заслужава да се отбележи брюкселското НПО „Платформа за международно сътрудничество на нелегалните мигранти“, което оказва съществено въздействие върху европейските институти. Наскоро то пусна пътеводител, след излизането на европейската директива „За жертвите“. Той трябва да разшири достъпа на нелегалните мигранти до социална защита, услуги и правосъдие. Това НПО също се финансира от ЕС и от „Отворено общество“.

Още един изявен източник на подкрепа за мигрантите е обединението „Заедно за междукултурно взаимодействие“. То включва ултралеви активисти и се финансира от Съвета на Европа, ЕК и отново от„Отворено общество“.

Сред най-влиятелните експертни групи може да отбележим американската „Инициатива за европейска стабилност“, която всъщност стои зад плана на Меркел от октомври миналата година.

Става дума за приемането в Германия на голям брой мигранти и премахването за тях на визовите ограничения за свободно придвижване. Зад тази мъглява организация за пореден път виждаме „Отворен общество“ на Сорос, Фондация Рокфелер и други американски финансисти.

Всичко неизменно води до един човек – Джордж Сорос, който финансира операцията „Панамски досиета“ и тези НПО-та. Те, на свой ред оказват натиск върху европейските институти и правителствени програми, както в Германия например, за да постигнат приемането на нелегалните мигранти.

-Излиза, че ЕС се намира под влиянието на НПО-та, но в същото време сам финансира НПО-та, които подкрепят мигрантите? Някакъв затворен кръг…

-Между ЕС и споменатите НПО-та съществува някакъв интелектуален и политически сговор. Тяхната идеология е насочена срещу границите, а Европа за тях е идеална площадка, защото нейните институции са много възприемчиви към техните политически идеи.

Въпросът за финансирането досега не беше поставен пред общественото мнение: кой спонсорира тези НПО? Как може да се примиряваме с това, че европейска институция поддържа инициативи, които нарушават законите на държавите-членки на съюза?

Финансиране на нелегална дейност с парите на европейските данъкоплатци… Това е съвършено незаконно! Иска ми се, докато трае близкоизточната криза миграционната политика това да стане задача на националните държави, защото ЕС демонстрира пълна несъстоятелност и затъна във възмутителни решения.

Позицията на брюкселското ръководство е напълно откъсната от желанията на народа. Тя предизвиква отчуждаване навсякъде в Европа, което се отразява на процеса на европейското строителство. Допитване от месец март показва, че 59% от французите са против приемането на мигранти. 

-След самоубийството на един нелегален мигрант австралийският министър на имиграцията обвини НПО в това, че подтикват хората към отчаяни действия за да прокарат промени в миграционната политика. Как Ви се струва, дали тези НПО-та и експертни групи нямат някакви политически цели освен провъзгласената хуманитарна роля?

-Нито един здравомислещ човек не би твърдял, че те се ръководят предимно от хуманни, а не от политически мотиви. Искам да отбележа, че повечето от тях се финансират от Сорос, а него го вълнува само политиката. Ние го видяхме да действа в Крим, Украйна и Грузия. Той настървено търси конфликт с Русия и се опитва да увлече след себе си Европа въпреки нашите интереси и нашата историческа дружба с нея.

Неговият политически проект се споделя от множество не признаващи граници ултралеви движения. При това Сорос не може да бъде посочен като пример за етичност в управлението на своето състояние. Дълго време с това се занимаваше създаденият през 1973 година Quantum Fund, който е регистриран на Кайманските острови и Холандските Антили.

-Европейската комисия предлага „вноска солидарност“ от 250000 евро за бежанец, за да повлияе на позицията на тези страни, които не искат да ги приемат на своя територия: тези пари са за осигуряване на средства за живот, образование и т.н. за срок от 5 години. Тоест 50000 евро годишно. Не виждате ли определено несъответствие с положението на французите, за които пособията за безработица са само 6288 евро годишно?

-И това е най-възмутителното! ЕС се гаври с бедните трудещи се от страните-членки. Искам да напомня на нашите великодушни личности, че броят на бездомните за десет години нарасна във Франция с 50% средно и с 84% в Париж и, че процентът на безработните е 22% в Европа.

Но тези НПО-та искат да бъде отворен пазарът на труда за мигрантите и отгоре на всичко си затварят очите пред риска от проникване на терористи от Ислямска държава.

Да не говорим, че ЕС обеща 6 милиарда евро на Турция, за да може Ердоган да задържи там местните бежанци. Той се възползва от положението за да постигне безвизов режим за турците с Европа, макар че неговата страна не признава европейските ценности като, например, свобода на словото.

 

 

 

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
В Китай забраниха на държавните служители да правят бизнес в интернет

В Китай забраниха на държавните служител…

На Държавните служители и членовете на китайската комунистическа партия (ККП), забраниха да извършват търговска дейност в интернет сайтове, съобщи свързания с Централната комисия на ККП (Китайска комунистическа партия) вестник "Чжунхо...

26-01-2016, 00:01

Големия брат: Бившия вицепрезидент Байдън се похвали че е уволнил главния прокурор на Украйна за шест часа

Големия брат: Бившия вицепрезидент Байдъ…

Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън разказа за обстоятелствата на уволнението на Виктор Шокин от длъжността главен прокурор на Украйна, съобщи VOA. "Аз отчаяно се вълнувах от регреса в борбата срещу...

24-01-2018, 00:01

WP: Тръмп поздрави Ердоган за победата "забравяйки" за турската демокрация

WP: Тръмп поздрави Ердоган за победата …

Неотдавна президента на САЩ Доналд Тръмп се обади на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган и го поздрави с успешния референдум, разширяващ значително властта на турския лидер. Междувременно Държавният департамент...

19-04-2017, 00:04

Видео: Кинокритиците наградиха Алек Болдуин за това как парадира новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп

Видео: Кинокритиците наградиха Алек Болд…

Актьорът Алек Болдуин спечели премията на кинокритиците Critics' Choice 2016 за това как парадира новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Hollywood Reporter. Булдуин бе признат за най-добър в категорията "гост-звезда...

12-12-2016, 00:12

Фиата с  който се движеше папата във Филаделфия бе  продаден на търг

Фиата с който се движеше папата във Фил…

Папа Франциск посети САЩ през септември на 2015 година. По време на визитата си той се движише с черен Fiat 500L. Впоследствие колата бе изложена на търг. Наддаването за ценното...

30-01-2016, 00:01

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани пряко по българските телевизии днес, сряда 4 януари.

04-01-2017, 00:01

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, неделя 26 ноември.

26-11-2017, 00:11

Подмолни игри: Тръмп заподозря ключов съветник в разпространението на поверителни данни

Подмолни игри: Тръмп заподозря ключов съ…

Президентът Доналд Тръмп заяви пред близките си сътрудници, че подозира съветника по стратегическите въпроси Стив Банън в организацията на изтичането на информация за работата на Белия дом, пише изданието Axios...

13-08-2017, 00:08

Папа Франциск може да се присъедини към съвместната молитва на Вартоломей и Ироним в Гърция

Папа Франциск може да се присъедини към …

Папа Франциск може да посети гръцкия остров Лесбос, където бежанци от Близкия изток са в очакване на завръщането си в Турция. Позовавайки се на съобщения в гръцките медии, пише портала Catholic...

06-04-2016, 00:04

Москва публикува текста на военното си  споразумение с Дамаск

Москва публикува текста на военното си …

Военното споразумение с режима на Башар Асад е подписано на 26 август 2015 г. То бе публикувано едва на 14 януари 2016г. на сайта на руското правителство, съобщи Le Monde...

20-01-2016, 00:01

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, сряда 31 май.

31-05-2017, 00:05

Путин и Ердоган обсъдиха начините за де-ескалация на ситуацията в Сирия

Путин и Ердоган обсъдиха начините за де-…

По инициатива на турската страна на 5 октомври се е провел телефонен разговор между  президентите на Русия и Турция, Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. Според пресслужбата на Кремъл, в контекста...

06-10-2016, 00:10

Видео: Селекционерът на Германия Йоахим Льов: "Това се случва понякога, извинявам се"

Видео: Селекционерът на Германия Йоахим …

Йоги обясни най странната си постъпка в живота. "Това се случва понякога, аз се извинявам. Видях снимките. Това може да се случи когато сте напомпани с адреналин. В подобна ситуация ти...

16-06-2016, 00:06

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, неделя 11 юни.

11-06-2017, 00:06

Футболните мачове предавани по телевизията днес

Футболните мачове предавани по телевизия…

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, четвъртък 12 април.

12-04-2018, 00:04

Откриха изгубен преди 400 години портрет на любовника на Яков I нарисуван от Рубенс

Откриха изгубен преди 400 години портрет…

В колекцията на шотландската къща-музей Полок откриха платно на фламандския художник Питър Пол Рубенс, за което се смяташе, че е изгубено за 400 години, съобщи The Guardian. На картината е изобразен...

25-09-2017, 00:09

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, петък 13 октомври.

13-10-2017, 00:10

Прощален воаяж : Все още държавния секретар Джон Кери ще долети за мирната конференция в Париж

Прощален воаяж : Все още държавния секре…

Администрацията на все още действащия президент Барак Хюсеин Обама продължава да предприема спорни външнополитически инициативи, държавният секретар на САЩ Джон Кери ще участва в конференцията за решаването на арабско-израелския конфликт...

11-01-2017, 00:01

В Сирия са забелязани най-новите руски хеликоптери Ми-28Н и Ка-52

В Сирия са забелязани най-новите руски х…

Руското министерство на отбраната е прехвърло в Сирия най-новите си бойни хеликоптери Ми-28Н и Ка-52. Това се доказва от видеозаписите на ТВ канала “Звезда“ и на информационната агенция Reuters, направени...

17-03-2016, 00:03

Видео: С два убийствени гола Роналдо размаза Унгария

Видео: С два убийствени гола Роналдо раз…

Кристиано се завръща към върховата си форма. Рон не видя Габор Кирай в рамката на вратата и му наби два страхотни гола, и с левия, и с десния. Кристиано направи един много...

26-03-2017, 00:03

Европа под обсада: Освобождението на Мосул ще доведе до вълна от терористични атаки в Европа

Европа под обсада: Освобождението на Мос…

Контраразузнаването на Федералното ведомство по защита на Конституцията на Германия смята, че освобождаването на Мосул от терористите на ИДИЛ, както и следващите поражения на ислямистите в Ирак и Сирия може да...

31-10-2016, 00:10

От влак в САЩ са били откраднати повече от 220 килограма фойерверки

От влак в САЩ са били откраднати повече …

В САЩ, от влак пътуващ от Чикаго (Илинойс) за Детройт (Мичиган), са били откраднати 32 кашона с фойерверки и пиротехника, предаде CBS News. Общото тегло на похитената пиротехника е 500 паунда...

23-04-2016, 00:04

Politico: Макрон измества Тереза Мей в сърцето на Тръмп

Politico: Макрон измества Тереза Мей в с…

Еманюел Макрон беше във Вашингтон. Там изкара весело времето си в компанията на Доналд Тръмп и изнесе реч в американския Конгрес, която беше толкова добра, че накара много американци да...

30-04-2018, 00:04

Саудитска Арабия срещу САЩ: противостояние за цените на петрола

Саудитска Арабия срещу САЩ: противостоян…

Маурицио Ричи | La Repubblica С падането на петролните котировки, най-големите петролни компании и малките американски производители са натрупали дълг в размер на 200$ млрд. Но възстановяването на цените на петрола...

05-02-2016, 00:02

Видео: Обискират дома на Саакашвили, той заплашва да скочи от покрива

Видео: Обискират дома на Саакашвили, той…

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, в чийто дом полицията изкърти входната врата и и в момента извършва претърсвания, тича по покрива на 8-етажна сграда в Киев заплашвайки да скочи. Бившия губернатор...

05-12-2017, 00:12

DW: Как беше изобретена македонската нация

DW: Как беше изобретена македонската нац…

В началото беше... "македонското наречие", после македонските "език" и "нация". Сталин и Коминтернът измислят македонизацията като средство за съветизация на Балканите. Национализмът и сепаратизмът са главното им оръжие, пише германското...

18-06-2017, 00:06

Джорджо Маркети: "Как топките прижребия могат да бъдат горещи или студени?"

Джорджо Маркети: "Как топките прижр…

Италианеца нищо не разбира. Директора по организацията на състезанията на УЕФА отговори на обвиненията, че по време на тегленето на жребия за Шампионска лига и Лига Европа се ползват топки с...

24-03-2017, 00:03

Руския министър на отбраната докладва на Путин че Палмира е превзета

Руския министър на отбраната докладва на…

Сирийските войски подкрепени от руската авиация превзеха за втори път историческия сирийски град Палмира. За това министърът на отбраната Сергей Шойгу доложи на президента на Русия Владимир Путин, заяви пред...

03-03-2017, 00:03

Мача е свирен: Турският парламент ратифицира споразумението с Русия за изграждането на "Турски поток"

Мача е свирен: Турският парламент ратифи…

Закона за ратифициране на споразумението с Русия за изграждането на газопровода "Турски поток" бе приет с огромно мнозинство от турския парламент, съобщи в петък 2 декември турската информационна агенция Anadolu. За...

02-12-2016, 00:12

CNN: САЩ водят кибервойна срещу Русия и съюзниците си, но мълчат за това

CNN: САЩ водят кибервойна срещу Русия и …

    Какво мислите за броя на хакерски атаки от Китай? Както знаете, Пентагона е атакуван толкова често, аз дори не си спомням тези цифри, един милион пъти на ден, и основно...

25-04-2016, 00:04

Yonhap: Северна Корея постигна висока точност на балистичните си ракети

Yonhap: Северна Корея постигна висока то…

Северна Корея успя да увеличи точността на ракетите с обсег до 1,3 хиляди километра, съобщи агенция Yonhap, позовавайки се на източник в южнокорейското правителство. Източника на агенцията отбелязва, че всичките три...

16-09-2016, 00:09

Зукърбърг: Броят на Facebook потребителите достигна 2 милиарда души

Зукърбърг: Броят на Facebook потребители…

2 милиарда души по целия свят сега използват социалната мрежа Facebook. Това бе обявено от основателя на мрежата Марк Зукърбърг. "От тази сутрин Facebook общността официално наброява 2 милиарда души, имаме напредък...

28-06-2017, 00:06

67-те страни на които САЩ са задължени да предоставят военна защита

67-те страни на които САЩ са задължени д…

На картата на света с различни цветове са маркирани държавите, на които САЩ са задлъжени да предоставят военна защита, в съответствие с различни многостранни и двустранни споразумения. В статията си (The...

20-01-2016, 00:01

Жан Клод Юнкер: Трябва да се въведе еврото в целия ЕС

Жан Клод Юнкер: Трябва да се въведе евро…

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложи въвеждането на единната европейска валута в целия Европейски съюз. В изказване пред Европейския парламент с ежегодното послание за състоянието на Европейския съюз Юнкер...

13-09-2017, 00:09

CNN: Тръмп смята че Русия не се е намесвала в американските избори

CNN: Тръмп смята че Русия не се е намесв…

Новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп е абсолютно уверен, че Москва не си е позволявала да се намесва в американския избирателен процес. Това в интервю за CNN заяви Шон Спайсър...

08-12-2016, 00:12

DWN: В сирийският конфликт Ердоган премина на страната на Асад и Путин

DWN: В сирийският конфликт Ердоган преми…

След потушаването на въоръженият преврат Анкара затвори граничният пункт Баб ал-Хава, който използват бунтовниците от "Свободната сирийска армия", за да се инфилтрират в Сирия от Турция, съобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten. По...

31-07-2016, 00:07

Европа под обсада: В Швейцария бежанец се опита да заколи полицаи, ликвидиран е на място

Европа под обсада: В Швейцария бежанец с…

Швейцарската полиция съобщи за нападение, извършено от бежанец в център за бежанци в град Бризгаго, Кантон Тичино, успял да нарани двама души. В събота 7 октомври, 38-годишният бежанец от Шри Ланка...

08-10-2017, 00:10

Все още действащия президент на България: "Русия дестабилизира ЕС отвътре"

Все още действащия президент на България…

Има доказателства, че Москва финансира "анти-европейските партии и медии" в България и други страни от ЕС, с цел да дестабилизира Европа, заяви българския президент Росен Плевнелиев. "Русия се опитва да...

27-12-2016, 00:12

В Сирия загина десети руски военен

В Сирия загина десети руски военен

Сержанта на руската армия Михаил Широкопояс беше тежко ранен през май в Сирия, погребението му се състоя в Амурска област, това съобщи на 14 юни STRC "Амур". Широкопояс е служил...

16-06-2016, 00:06

Американски изследователи  хакнали  мрежата Tor и предали извлечените данни на ФБР

Американски изследователи хакнали мреж…

Изследователи от университета Карнеги Мелън са успели да проникнат в защитената мрежа Tor , след това те са предали информация за редица престъпници на ФБР. Съобщава Gizmodo. От материалите по едно...

26-02-2016, 00:02