Американски НПО-та призовават ЕС да приеме мигрантите

Американски НПО-та призовават ЕС да приеме мигрантите Американския спекулант и филантроп Джордж Сорос

На фона на продължаващата много месеци мигрантска криза в Европа, някои НПО се ползват със съществено влияние в ръководните структури на ЕС. Зад много от тях се крие фигурата на американския спекулант и филантроп Джордж Сорос.

Atlantico: Според Вас апелиращите за приемането на мигранти в Европа НПО получават указания и финансиране от американския спекулант Джордж Сорос. Бихте ли разказали по-подробно?

 Бернар Карайон: Преди всичко следва да припомним, че Европа преживява небивали от 1945 година политически, хуманитарни и социални сътресения с появата на тези, които наричаме „мигранти“ на нашия колективен „нов говор“.

Около сто НПО агитират за тяхното приемането на в Европа. Една трета от тях се субсидират от ЕС и от „Отворено общество“ на Сорос.

Американският милиардер-спекулант в миналото стана известен с разгрома на Bank of England в 1992 година ( от това спечели един милиард долара), с подкопаването на тайландската и малайзийска валути в 1992 и спекулацията срещу франка в 1993 ! Неговото състояние е огромно – почти 25 милиарда долара.

Доходите от неговия капитал се използват за финансиране на „цветни революции“ и НПО-та, и в частност на тези, които защитават мигрантите (около един милиард долара годишно). „Отворено общество“ и американската експертна група „Институт по миграционна политика“ (намираща се във Вашингтон) излязоха със съвместен доклад, озаглавен, „Как частното спонсорство може да съдейства за настаняването на бежанци в ЕС?“

В него се приветства факта, че европейската комисия съдейства на призива на частните спонсори и НПО-та за настаняване на мигранти в държавите-членки извън предвидените квоти. 

Заслужава да се отбележи брюкселското НПО „Платформа за международно сътрудничество на нелегалните мигранти“, което оказва съществено въздействие върху европейските институти. Наскоро то пусна пътеводител, след излизането на европейската директива „За жертвите“. Той трябва да разшири достъпа на нелегалните мигранти до социална защита, услуги и правосъдие. Това НПО също се финансира от ЕС и от „Отворено общество“.

Още един изявен източник на подкрепа за мигрантите е обединението „Заедно за междукултурно взаимодействие“. То включва ултралеви активисти и се финансира от Съвета на Европа, ЕК и отново от„Отворено общество“.

Сред най-влиятелните експертни групи може да отбележим американската „Инициатива за европейска стабилност“, която всъщност стои зад плана на Меркел от октомври миналата година.

Става дума за приемането в Германия на голям брой мигранти и премахването за тях на визовите ограничения за свободно придвижване. Зад тази мъглява организация за пореден път виждаме „Отворен общество“ на Сорос, Фондация Рокфелер и други американски финансисти.

Всичко неизменно води до един човек – Джордж Сорос, който финансира операцията „Панамски досиета“ и тези НПО-та. Те, на свой ред оказват натиск върху европейските институти и правителствени програми, както в Германия например, за да постигнат приемането на нелегалните мигранти.

-Излиза, че ЕС се намира под влиянието на НПО-та, но в същото време сам финансира НПО-та, които подкрепят мигрантите? Някакъв затворен кръг…

-Между ЕС и споменатите НПО-та съществува някакъв интелектуален и политически сговор. Тяхната идеология е насочена срещу границите, а Европа за тях е идеална площадка, защото нейните институции са много възприемчиви към техните политически идеи.

Въпросът за финансирането досега не беше поставен пред общественото мнение: кой спонсорира тези НПО? Как може да се примиряваме с това, че европейска институция поддържа инициативи, които нарушават законите на държавите-членки на съюза?

Финансиране на нелегална дейност с парите на европейските данъкоплатци… Това е съвършено незаконно! Иска ми се, докато трае близкоизточната криза миграционната политика това да стане задача на националните държави, защото ЕС демонстрира пълна несъстоятелност и затъна във възмутителни решения.

Позицията на брюкселското ръководство е напълно откъсната от желанията на народа. Тя предизвиква отчуждаване навсякъде в Европа, което се отразява на процеса на европейското строителство. Допитване от месец март показва, че 59% от французите са против приемането на мигранти. 

-След самоубийството на един нелегален мигрант австралийският министър на имиграцията обвини НПО в това, че подтикват хората към отчаяни действия за да прокарат промени в миграционната политика. Как Ви се струва, дали тези НПО-та и експертни групи нямат някакви политически цели освен провъзгласената хуманитарна роля?

-Нито един здравомислещ човек не би твърдял, че те се ръководят предимно от хуманни, а не от политически мотиви. Искам да отбележа, че повечето от тях се финансират от Сорос, а него го вълнува само политиката. Ние го видяхме да действа в Крим, Украйна и Грузия. Той настървено търси конфликт с Русия и се опитва да увлече след себе си Европа въпреки нашите интереси и нашата историческа дружба с нея.

Неговият политически проект се споделя от множество не признаващи граници ултралеви движения. При това Сорос не може да бъде посочен като пример за етичност в управлението на своето състояние. Дълго време с това се занимаваше създаденият през 1973 година Quantum Fund, който е регистриран на Кайманските острови и Холандските Антили.

-Европейската комисия предлага „вноска солидарност“ от 250000 евро за бежанец, за да повлияе на позицията на тези страни, които не искат да ги приемат на своя територия: тези пари са за осигуряване на средства за живот, образование и т.н. за срок от 5 години. Тоест 50000 евро годишно. Не виждате ли определено несъответствие с положението на французите, за които пособията за безработица са само 6288 евро годишно?

-И това е най-възмутителното! ЕС се гаври с бедните трудещи се от страните-членки. Искам да напомня на нашите великодушни личности, че броят на бездомните за десет години нарасна във Франция с 50% средно и с 84% в Париж и, че процентът на безработните е 22% в Европа.

Но тези НПО-та искат да бъде отворен пазарът на труда за мигрантите и отгоре на всичко си затварят очите пред риска от проникване на терористи от Ислямска държава.

Да не говорим, че ЕС обеща 6 милиарда евро на Турция, за да може Ердоган да задържи там местните бежанци. Той се възползва от положението за да постигне безвизов режим за турците с Европа, макар че неговата страна не признава европейските ценности като, например, свобода на словото.

 

 

 

Скачать шаблоны для cms Joomla 3 бесплатно.
Зелёные шаблоны джумла.

Добавете коментар

лента

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
Евреите избиват невъоръжени палестинци, а света (Запада), просто срамежливо си трае

Евреите избиват невъоръжени палестинци, …

ООН взе че се обърка и осъди шокиращото и скандално избиване на протестиращи в Газа. А Западния свят с половин уста критикува еврейската държава… Евреите забравиха Холокоста, как ги избиваха, и взеха...

14-05-2018, 00:05

Косово: Албанци нападнаха деца от сръбска националност, раниха шест месечно бебе

Косово: Албанци нападнаха деца от сръбск…

Група сръбски деца били нападнати в село Старо Грацко в Косово, предаде телевизия РТК2, цитирайки изявления на местни жители. Хората опитали да защитят децата, при което били ранени две жени и...

01-06-2018, 00:06

Доналд Туск: Загубих съня си заради действията на Варшава по "План на Кремъл"

Доналд Туск: Загубих съня си заради дейс…

Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск изрази сериозна загриженост относно политиката на управляващата в Полша партия "Право и справедливост" (PiS), това еврочиновника написа на страницата си в микроблога Twitter. "Тревога! Ожесточените...

20-11-2017, 00:11

Die Welt: ЕС планира да създаде система за електронни визи за влизане в Шенгенското пространство

Die Welt: ЕС планира да създаде система …

Европейският съюз възнамерява да въведе система за електронни визи за всички пристигащи в Шенгенското пространство  граждани на държави извън ЕС. Тази система ще задължи гражданите на всички страни, с които...

16-11-2016, 00:11

Агента на ЦРУ разпитвал Саддам Хюсеин: Ирак може да се управлява само от диктатор

Агента на ЦРУ разпитвал Саддам Хюсеин: И…

И президента Обама, и новоизбрания президент Доналд Тръмп смятат, че Съединените щати не трябваше да нахлуват в Ирак през 2003 година. Иракската война и хаоса възцарил след американската инвазия, до...

19-12-2016, 00:12

Foreign Policy: Олигарсите спасиха Яценюк, за да няма промени в Украйна

Foreign Policy: Олигарсите спасиха Яценю…

След многочасови заклеймяващи речи на депутатите, няколко минути преди гласуването на вота за недоверие премиерът Арсений Яценюк беше явно нервен. Наблюдаващите прякото предаване украинци смятаха, че на него и на...

22-02-2016, 00:02

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани пряко по българските телевизии днес, събота 4 февруари.

04-02-2017, 00:02

Мачове предавани по телевизията днес

Мачове предавани по телевизията днес

Мачове предавани по българските телевизии днес, събота 15 септември.

15-09-2018, 00:09

Cash and Carry: Белият дом е платил тайно 400 милиона долара кеш на Иран

Cash and Carry: Белият дом е платил тайн…

Администрацията на американския президент Барак Обама тайно е организирала транспортирането до Техеран на 400 милиона долара в брой, като, това съвпадна с пускането през януари на четиримата задържани в Иран...

03-08-2016, 00:08

Изроди: ИДИЛ "разфасоват" хора за човешки органи - дори и собствените си бойци

Изроди: ИДИЛ "разфасоват" хора…

Според информация на Iraqi News, повече от двайсет ранени екстремисти на "Ислямска държава" са били "разфасовани" за органи от самите терористи, съобщи изданието на 20 септември. Журналистие са научили за 23-ма екстремиста...

20-09-2016, 00:09

Реакционното решение на Киев забрани на Горбачов да влиза в страната

Реакционното решение на Киев забрани на …

Луиджи Иполито | Corriere della Sera Парадоксът на историята: Украйна забрани влизането в страната на Горбачов, на когото в действителност дължи своята независимост, пише Луиджи Иполито в статия, публикувана във вестник...

28-05-2016, 00:05

Навъртя ги ЕДНИ…

Навъртя ги ЕДНИ…

Какво означават първите 100 дни за нас и за IT индустрията. Виталий Хлапковски, Delfi.lv,Латвия Facebook, Google, iPhone и даже Интернет се появиха и се развиват във САЩ. Ако те ни интересуват...

03-05-2017, 00:05

Salon: в Сирия Москва и нейните съюзници оспориха "американския навик за смяна на режимите"

Salon: в Сирия Москва и нейните съюзници…

Вашингтон "загуби" в Сирия, а на неговата стратегия за "смяна на режимите" беше успешно хвърлено предизвикателство, пише Salon. Това се доказва от успехите, постигнати от Кремъл в мирното уреждане на сирийския...

27-11-2017, 00:11

Vox: Съветник на Тръмп по национална безопасност ще бъде "фен на Русия"

Vox: Съветник на Тръмп по национална без…

Доскоро, за генерал-лейтенант Майкъл Флин говореха само това, че е бил отстранен от служба във въоръжените сили защото е седял до Путин и е изнесъл платена реч в Москва, че...

19-11-2016, 00:11

Външният министър на Саудитска Арабия допуска свалянето на Асад със сила

Външният министър на Саудитска Арабия до…

Сирийският президент Башар Асад трябва да бъде свален силово, в случай на провал на урегулирането на сирийската криза с политически средства. Това е заявил в интервю за CNN в събота...

14-02-2016, 00:02

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, понеделник 19 февруари.

19-02-2018, 00:02

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, петък 2 февруари.

02-02-2018, 00:02

El Mundo: 90% от испанците се оказаха прави

El Mundo: 90% от испанците се оказаха пр…

Доклада на Чилкът: тежките уроци на войната в Ирак Лусия Мендес (Lucía Méndez) През февруари 2003 г., на 15-ия ден, милиони испанци се изказаха против войната в Ирак. Хосе Мария Аснар...

08-07-2016, 00:07

Разузнавателните служби на Индия са предотвратили терористични нападения в столицата,

Разузнавателните служби на Индия са пред…

Ню Делхи, Индийските разузнавателни служби са предотвратили големи терористични нападения в столицата на страната и в Харидвар, който се счита за един от седемте основни  градове на индуизма в света...

21-01-2016, 00:01

"Панамските документи", къде са американците???

"Панамските документи", къде с…

Дани Уиник | Politico "В понеделник, "панамските документи" предизвикаха буря по целия свят, констатира Дани Уиник в италианското издание Politico. Но, въпреки мащаба, скандалът почти не засегна американци и американски компании...

05-04-2016, 00:04

Times: Американски войници губят битката с наднорменото тегло

Times: Американски войници губят битката…

В много отношения, американската армия е една от най-мощните в света, пише Times. Но отскоро, за американските войски се появи една по-малко ласкава характеристика - те станаха по-дебели. Според Пентагона, днес, почти...

15-09-2016, 00:09

Bild: Дори Бундесвера има по-малко танкове от "палачите" на Путин в Донбас

Bild: Дори Бундесвера има по-малко танко…

Всички "терористи" в източната част на Украйна се намират под "пълен контрол" на руският президент Владимир Путин, заяви в интервю за германският седмичник Bild министърът на отбраната на Украйна Степан...

26-09-2016, 00:09

The Times: Тотнъм ще поиска от Реал 48,5 милиона евро за Маурисио Почетино

The Times: Тотнъм ще поиска от Реал 48,5…

Дали Флорентино Перес ще развърже кесията? "Реал" ще плати на "Тотнъм" 48,5 милиона евро за треньора Моурисио Почетино, ако бъде потвърден интересът на клуба от Мадрид към аржентинския треньор. Според информация на...

02-06-2018, 00:06

Европа под обсада: Франция ще забрани уличните молитви на мюсюлманите

Европа под обсада: Франция ще забрани ул…

Френските власти заявиха, че ще "блокират" мюсюлманските молитви по улиците, след като получиха многобройни оплаквания от парламентаристи и граждани за "неприемливо използване на общественото пространство". Френският министър на вътрешните работи Жерар...

20-11-2017, 00:11

Държавният департамент на САЩ заяви за възможни терористични атаки срещу руски градове заради операцията в Сирия

Държавният департамент на САЩ заяви за в…

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби заяви за възможни терористични атаки срещу руските градове, както и за загуби на военни и самолети в Сирия. Според неговите думи, като следствие...

29-09-2016, 00:09

Мачове предавани по телевизията днес

Мачове предавани по телевизията днес

Мачове предавани по българските телевизии днес, сряда 6 февруари.

06-02-2019, 00:02

Газови войни: Полша обмисля да спре транзита на руски газ за Германия

Газови войни: Полша обмисля да спре тран…

Най-големият доставчик на газ за Европа "Газпром" предупреди, че отказа на Полша да удължи договора за транзит на газ застрашава доставките за Европа. Това заяви заместник-председателя на Управителния съвет на...

26-01-2017, 00:01

Движението Талибан: Американските нашественици трябва да се махнат от Афганистан

Движението Талибан: Американските нашест…

Талибаните призоваха нашествениците от САЩ да се изтеглят от Афганистан, предаде Reuters През миналата седмица талибаните сключиха кратко примирие с властите в страната. То е първото подобно след американската инвазия в региона. „Спасяването...

14-06-2018, 00:06

АР: Коалицията водена от САЩ разреши на терористите от ИДИЛ да се евакуират от Рака

АР: Коалицията водена от САЩ разреши на …

От щаба на международната антитерористична коалиция оглавявана от САЩ заявиха, че екстремистите на международната терористичната групировка "Ислямска държава" и мирните жители на Рака могат да напуснат града необезпокоявани, съобщи Associated...

15-10-2017, 00:10

Тръмп нападна ОПЕК за високите цени на петрола

Тръмп нападна ОПЕК за високите цени на п…

Дали се задава петролна война? Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува ОПЕК в сутрешния си коментар в социалната мрежа Twitter обвинявайки обединението на страните-производителки на петрол, че изкуствено повишава цените...

21-04-2018, 00:04

Британският монарх Елизабет II отбелязва днес 90-ата си годишнина

Британският монарх Елизабет II отбелязва…

Кралица Елизабет II днес, 21 април, навършва 90 годиши. В чест на това събитие в страната бяха издадени възпоменателни пощенски марки, на една от които е изобразена самата Елизабет и...

21-04-2016, 00:04

Асандж може да се  предаде на Британските власти в петък

Асандж може да се предаде на Британскит…

Основателя на сайта WikiLeaks Джулиан Асанж, укриващ се от преследването на правоохранителните органи на Обединеното кралство в еквадорското посолство в Лондон, заяви че ще се предаде на британските власти, ако...

04-02-2016, 00:02

Не е майтап! Белият дом вече увековечи историческата среща Тръмп-Ким с паметна монета

Не е майтап! Белият дом вече увековечи и…

Белият дом е изсякъл 250 паметни монети в чест на първите в историята американско-севернокорейски преговори на върха (които може и да не се състоят), планирани за 12 юни. Това съобщиха...

24-05-2018, 00:05

Какво стои зад  договора за газопровода «Посейдон»

Какво стои зад договора за газопровода …

РИМ - След  като проектът "Южен поток" бе изоставен, Русия изрази интерес към откриване на  газов коридор в южната част на Европа. Въпреки истерията около "Северен поток" от Русия до...

29-02-2016, 00:02

Допитване: Бившият президент на Бразилия Лула да Силва е фаворит за следващите президентски избори

Допитване: Бившият президент на Бразилия…

Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва води по популярност сред политиците, които могат да се кандидатират за президентските избори през 2018. Това се доказва от данните на социологическия...

17-07-2016, 00:07

Борба с корупцията: За седмица в Китай се самоуби трети генерал

Борба с корупцията: За седмица в Китай с…

Генерал-майора на Освободителната Китайска народна армия (ОКНА) Чен Цзе се самоуби. За това съобщи в събота 20 август вестник South China Morning Post, тялото му е намерено още на 5...

20-08-2016, 00:08

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове по телевизията днес

Футболните мачове предавани по българските телевизии днес, понеделник 9 април.

10-04-2017, 00:04

Американски хитреци: Европейската комисия поиска от Apple някакви си 13 милиарда евро данъци

Американски хитреци: Европейската комиси…

ЕК поиска от американската корпорация Apple, да изшлати неплатени данъци размер на 13 милиарда евро. Това се посочва в съобщение, публикувано на уеб сайта на агенцията във вторник 30 август. След разследването на...

31-08-2016, 00:08

Изчислиха сумата на всичките подкупи в света за годината

Изчислиха сумата на всичките подкупи в с…

Организацията на обединените нации оцени годишния обем на подкупите в света на един трилион долара, за това съобщи информационния център на ООН. Според данните на Програмата на ООН за развитие...

10-12-2017, 00:12

Видео: NASA показа как Земята се е променила за 20 години

Видео: NASA показа как Земята се е проме…

NASA качи в YouTube анимиран клип за последствията от изменението на климата през последните 20 години. Видеото е базирано на сателитни снимки, най-ранните от които са направени през 1997 г. "Животът...

20-11-2017, 00:11